PR-foto credit
Annoncørbetalt indhold

Hvad er overgangsalderen, og hvordan håndterer du den bedst?

Denne artikel er sponsoreret af apopro.dk

Som kvinde kommer man igennem forskellige stadier af livet, der relaterer sig til hormonerne. En af dem er den velkendte fase: Overgangsalderen. Det står som regel på i de 2-5 år, hvor menstruationen langsomt stopper, og perioden kan medføre en lang række symptomer, der varierer fra kvinde til kvinde. Hvis du er begyndt at opleve en række symptomer, og er i tvivl om, hvad det er, og hvordan du håndterer det, kan du læse med i denne artikel, som kort tager dig igennem noget af det vigtigste.

Hvad er overgangsalderen og symptomerne på den?

Overgangsalder og symptomer er noget, der er fælles for alle kvinder – nogle oplever flere symptomer end andre, og det kan være meget forskelligt, hvilken alder man har, når den indtræder. Der er en del symptomer på overgangsalderen, og nogle af dem præsenteres her, men det er muligt at læse om flere online. De mest almindelige er blandt andet:

·      Hedeture. Mange kvinder oplever hedeture fra tid til anden, som kan være særligt generende.

·      Tørhed og irritation i slimhinderne i skeden.

·      Søvnproblemer, som kan give store problemer, fordi det påvirker energiniveauet i dagtimerne.

·      Psykiske gener. Der er en lang række af forskellige, psykiske symptomer, som for eksempel irritation – men nogle oplever også værre lidelser som angst eller depression.

Hvordan kan overgangsalder symptomer lindres?

Hvis du oplever en del gener fra overgangsalderens symptomer, er det værd at overveje, hvad du kan gøre for at modvirke dem, så de ikke hæmmer dig. Der er en række af ting, du kan gøre, herunder:

·      At lave bækkenbundstræning, så du ikke risikerer at udvikle inkontinens, som ellers kan være en risiko.

·      Sove med åbent vindue, fordi det kan nedsætte risikoen for hedeture om natten.

·      Vitaminer og mineraler, som kan være gode for din krop, som for eksempel kalk og d-vitamin.

·      Opsøge læge hvis dine gener er for forstyrrende, fordi de har mulighed for at tilbyde hormonmedicin, såfremt de vurderer, at det er nødvendigt.

En helt anden mulighed er at tale med venner og andre, som har oplevet det samme som du oplever. Ved at være åben omkring generne og dele det med andre, som ved, hvordan det føles, kan du blive klogere på dig selv og din krop – og måske få afløb for eventuelle frustrationer, der kan opstå i forbindelse med symptomerne. Samtidig er der mulighed for, at du lærer nogle nye fifs til at mindske ubehaget, fordi andre kvinder har prøvet det før dig.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.