Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Cannabis-firma under konkurs: Men Møldrups cannabis-eventyr er ikke opgivet

Det er på marken her tæt ved Erhvervsparken i Møldrup, at der efter planen skulle opføres bygninger til indendørs dyrkning af medicinsk cannabis. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Planerne om en cannabis-farm i Møldrup er dog ikke skrinlagt - men det afhænger af, om en forsøgsordning kan fortsætte.
Annonce

Møldrup: Firmaet Cantiva ApS, der efter planerne skulle stå bag en kommende cannabisfarm på marker ved Skivevej nord for Møldrup, er taget under konkursbehandling, oplyser Skifteretten.

Cantiva ApS er ejet af de canadiske investorer, der fra begyndelsen har stået bag planerne om at dyrke medicinsk cannabis i drivhuse i Møldrup, og umiddelbare kunne det se ud til, at cannabis-eventyret er endegyldigt slut. Der er dog stadig muligheder for, at der kan komme hampplanter i drivhuse på marken ved Møldrup. Det kan den tidligere leder af Cantiva ApS Lars Goul Nielsen fortælle.

Han oplyser, at han ikke har været ansat i firmaet i de seneste fire måneder, og at han ikke kender nærmere til baggrunden for, at Cantiva ApS er under konkursbehandling. Det er imidlertid fortsat ham, der ejer jorden, hvor cannabis-farmen skulle ligge, og hvis den ene canadiske investor opgiver, så er der en anden klar til at tage over.

- Jeg har ikke hørt noget fra dem om, at de ikke vil leje jorden, men kommer de ikke til at bygge der, så er der en anden investor i cannabis-branchen, der gerne vil. Den anden virksomhed er for så vidt ligeglad med, hvor farmen skal ligge, men da jeg ejer jorden, vil jeg selvfølgelig helst have min gård i spil, siger han.

Annonce

Stort usikkerheds-moment

Der er dog et stort usikkerheds-moment, der betyder, at ingen investorer i øjeblikket er klar til at skyde millioner i retningen af en cannabis-farm. Den danske forsøgsordning, der tillader dyrkning af medicinsk cannabis, udløber om godt og vel et år. Regeringen har endnu ikke taget stilling til, om den skal forlænges, og så længe det ikke er klarlagt, vil ingen investere, fortæller Lars Goul Nielsen.

- Der er ingen investorer, der vil foretage sig noget, før der kommer en afklaring. Det er sørgeligt for branchen, for alle venter. Samtidig går det rigtigt hurtigt med udviklingen andre steder i Europa, siger han.

Annonce

50 arbejdspladser

Planerne om en cannibisfarm ved Møldrup blev præsenteret af Viborg Kommune i 2018 med fynd og klem. Dengang oplyste kommunen, at der var reserveret 100.000 kvadratmeter jord til en investering på mindst 200 millioner kroner, og at det var et børsnoteret canadisk firma og et privatejet israelsk firma som stod bag. Borgmester Ulrik Wilbek fortalte, at virksomheden i det første år ville ansætte omkring 50 medarbejdere, men med forventning om at skabe betydeligt flere arbejdspladser med tiden.

Skifteretten oplyser, at fordringer til konkursboet skal indleveres til boets kurator inden for fire uger fra den 21. oktober. Kurator er advokat Jørgen Hauschildt, Århus.


Der er ingen investorer, der vil foretage sig noget, før der kommer en afklaring. Det er sørgeligt for branchen, for alle venter.

Lars Goul Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce