Annonce
Ugeavisen Odense

Løvens Hule: Henrik Andersen har mistet en formue, ægteskab og venner, men drømmer stadig om succes

Min drøm er at Likeconcrete får en aftale hjem med en af Løverne fra programmet Løvens Hule, siger Henrik Andersen. Foto: Hasse Frimodt
Henrik Andersen indehaver af virksomheden Likeconcrete, kan opleves torsdag den 14. januar kl. 20 i tv-programmet Løvens Hule på DR 1. Henrik drømmer om at få en investering fra en af Løverne i programmet, da det kan betyde succes for hans virksomhed i fremtiden.

Henrik Andersen er en stædig iværksætter, som siden han fyldte 40 år for 9 år siden, har haft en drøm om at leve som iværksætter og selvstændig. Henrik’s virksomhed LIKEconcret fremstiller ting i beton. Det startede med udviklingen af en højtaler, men siden har Henrik støbt spejle, fade, ure, pendanter, sparegrise, skåle og ophæng som er organisk fremstillet og derfor miljøvenligt.

Men iværksætterdrømmen har været tæt på at knække Henrik flere gange.


Han kaldte mig indirekte for en psykopat, og at jeg måtte se at vågne op, for det eventyr havde nu kostet mig en formue samt ægteskabet

Henrik Andersen


-Ærligt sagt, så har min iværksætterdrøm kostet mig en formue, den har kostet mit ægteskab og mange venskaber. Faktisk har det slet ikke været nogen dans på roser at gå så benhårdt efter at få succes med det koncept man brænder for, siger Henrik Andersen.

Henrik drev virksomheden LIKEconcret, men løb hele tiden panden mod muren, når de afgørende ordre skulle afsluttes. Derfor blev det aldrig en succes for ham, men det gør det måske nu.

Henrik Andersen er med i Løvens Hule torsdag den 14. januar kl. 20. Henrik er indehaver af den odenseanske virksomhed Likeconcrete der er beliggende på Nyborgvej 140. Foto: Hasse Frimodt

-Jeg gik konkurs i marts 2019. På samme tidspunkt kontaktede en god ven mig, pog sagde at jeg måtte simpelthen slå den drøm ud af hovedet jeg havde gang i. Han kaldte mig indirekte for en psykopat, og at jeg måtte se at vågne op, for det eventyr havde nu kostet mig en formue samt ægteskabet, siger Henrik.

Men Henrik kunne ikke bare give op, og i september 2019 bliver han kontaktet af Martin Ladegaard, indehaver af virksomheden Marlon A/S som går ind og bliver investor i et nystartet selskab.

-Martin’s investering redder min drøm. Han kommer med et trecifret beløb og lægger yderligere 50.000 kr. hver eneste måned i et halvt år, fordi han tror så meget på mine produkter. Men også andre hjælpsomme mennesker som f.eks. Frederik Barfod kan jeg takke for at Likeconcrete stadig eksisterer. Da det så mest sort ud for mig drev jeg min virksomhed på Cikorievej i en ejendom gennem Barfod. Og jeg lyver ikke, men Frederik stak hver søndag hovedet indenfor i min virksomhed fordi han kunne se jeg knoklede røven ud af bukserne dag og nat, for at få succes med min lille virksomhed. Jeg ejede ikke en krone, og kan kun takke Frederik fordi han dengang rakte hånden frem og hjalp mig igennem den svære tid, siger Henrik.

Tilbage til september 2019. Henrik så igen positivt på livet som iværksætter. Med en investor i ryggen så tingene meget lysere ud. Han fik lavet en aftale med virksomheden Incado der eksportere varer udover det meste af Europa, samt USA og Kina.

-Gennem min aftale med Incado kan man nu finde mange af mine produkter i blandt andet Bahne. Men igen bliver jeg udfordret da corona kommer til verden. Jeg fandt ud af, at jeg har brug for endnu mere støtte og hjælp til at nå mine drømme med min virksomhed. Jeg sendte derfor en ansøgning om at deltage i Løvens Hule på DR 1, siger Henrik Andersen.

Henrik fik lov at repræsentere sine produkter til de hårde løver i programmet. Han må ikke fortælle mere, om det lykkes ham at snakke sig til en af løvernes investering, men det kan man finde ud af ved at tænde for DR 1, torsdag den 14. januar, når Løvens Hule sendes.

Henrik er stolt af sin virksomhed, som han igennem mange år har kæmpet for skulle blive succesfuld. Måske går hans drøm snart i opfyldelse. Foto: Hasse Frimodt

-Det vil være så stort, hvis en af løverne vil investere i min virksomhed. Det vil betyde så meget for mig. For målet er at få min virksomhed til at vokse endnu mere end den har gjort siden jeg startede op igen i september 2019. Dengang var jeg alene og fik hjælp af to studentermedhjælper, i dag er vi fem fuldtidsansatte og syv studentermedhjælper. Jeg søger for tiden efter yderligere en fuldtidsansat samt fire studentermedhjælpere, siger Henrik Andersen.

Man må da sige at Henrik går all in og har gjort det igennem mange år nu, trods det at han har mødt mere modgang end optur som han selv siger det.

-Min fynske dialekt plejer at hjælpe mig. Sådan var det også dengang jeg var ung og succesfuld it mand og boede i København. Der scorede jeg damer med min fynske accent, og nu håber jeg den kan hjælpe mig til succes i Løvens Hule, når jeg skal præsentere min forretning for de hårde løver, siger Henrik.

Likeconcrete støber produkter i beton. F.eks spejle, knager, fade, skåle og ure fremstilles der i den odenseanske virksomhed. Foto: Hasse Frimodt
Pendant fra LIKEconcrete. Pressefoto
Produkter fra LIKEconcrete. Pressefoto
LIKEconcrete produkt. Pressefoto
LIKEconcrete produkter. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ezzat nægtede at dræbe og flygtede til Danmark: Nu har han skabt et liv i Odense langt fra rædslerne

Annonce