Annonce
Ugeavisen Odense

Konkurrenter har 'kuppet' Ryes to stadepladser: - Vi er i Odense endnu, kære kunder

Inge Broby Andersen ved salgsvognen i Hjallese. Hende kan man dog ikke længere hilse på, da den gæve kvinde er gået bort. - Vi vil gerne have, det er dette billede, der bliver brugt, selvom hun ikke lever. Det ville hun selv have været glad for, siger Susanna Wisborg. Foto: Ryes Plantage
Ryes Plantage fra Broby har i 20 års tid solgt sine afgrøder i Odense. I en lang årrække i Hjallese - nu rykker salgsvognen til Rosengårdcentret.

Hjallese/Rosengårdcentret: I præcis hvor lang tid Inge Broby Andersen stod klar ved sin salgsvogn fra Ryes Plantage, husker Susanna Wisborg ikke.

- Men jeg tror, det var omkring 20 år, min svigermor nåede at komme i Odense. Hun havde mange faste kunder, som var glade for hende. Når en ny sæson stod for døren, var det et møde de lokale så frem til.

Inge Broby Andersen kan dog ikke længere hilse på folk fra sin salgsvogn. Den tidligere børnehaveklasseleder og landmandskone er nemlig gået bort.

Annonce

- Ja, flere ting er anderledes. Siden 2011 solgte vi vores varer ved den gamle Statoil, som i dag er Cirkle K, på Svendborgvej. Men for et par år siden, havde en anden sælger overtaget pladsen. Derfor rykkede vi tættere ind til byen, hvor vi stod ved Shell på Hjallesevej.

Rykker igen

Aftalen om at sælge frugt og grønt ved tankstationerne bliver lavet på ny hvert år. Derfor er der ingen garanti for, at man kan vende tilbage til sit gamle sted.

- Vi blev meget overraskede over at miste stadepladsen i Hjallese. Det var jo der, vores faste kunder var vant til at møde os, men en anden var kommet før os. Det er der intet til hinder for - vi forventede det bare ikke.

Det gjorde de heller ikke anden gang. Netop som Ryes Plantage var kommet på plads ved Shell oplevede Susanna Wisborg og kompagni en gentagelse af "kuppet".

- Ja, vi troede egentlig bare, at der var opbygget en form for loyalitet, men det kan man ikke stole på. Vi må være hurtigere ude, siger hun, og fortæller, at de da har fundet et nyt sted.

- Men mange af vores trofaste kunder, ved ikke, hvordan de skal finde os. Vi vil være kede af, hvis de føler, vi har svigtet dem, så de skal selvfølgelig vide, hvor vi rykker hen.

En ny tank er blevet udset som salgssted - denne gang fra Shell ved Rosengårdcentret.

- Vi åbner Kristi Himmelfartsdag og har - hvis alt går vel - nye kartofler med. Men det er jo vejret, der afgør det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce