Annonce
Ugeavisen Øboen

Hallen bliver til huler

Leif Ravn Hansen i hjemmet i Østergade i Rudkøbing, hvor børnene, Karoline (t.v.), Walter og Alfred, allerede har taget hulerne til sig. Foto: Karl Edvard Hansen

Leif Ravn Hansen er en del af den nye danske virksomhed, cavemarkers.dk, som i festivalsugen lancerer deres serie af byg selv-huler og omdanner Langelandshallen til ét stort legeland.

Annonce

RUDKØBING: Den industrielle designer, Leif Ravn Hansen, flyttede for godt et år siden fra Sjælland til Langeland sammen med sin hustru og parrets tre børn. Og nyeste design fra Rudkøbing-boen er såkaldte byg selv-huler.

- Hele systemet bygger på, at både børn og forældre kan bygge huler i forskellige udformninger. Men man kan også lege riddere, buschauffører, fange røvere, bygge restauranter og cafeer, eller simpelthen bare lege i legehus, fortæller Leif Ravn Hansen.

Han og firmaet cavemakers.dk vil under hele Langelandsfestivalen være at finde i Langelandshallen, som bliver omdannet til det hele store hulebyggeri. Og familier med børn er velkomne hver dag i formiddagstimerne, hvor man kan prøve at bygge huler - ganske gratis.

- Hulerne er designet til at blive bygget på et øjeblik af børnene selv. Når legen er slut, kan de skilles og blive hængt på væggen eller stillet væk indtil næste gang. Systemet er opbygget i moduler, så hulen og dens legemuligheder kan vokse sammen med barnet, forklarer Leif Ravn Hansen.

I Langelandshallen vil cavemakers.dk også opstille en NERF-gun-bane, som man kan prøve kræfter med - det kræver dog en mindre betaling.

Der kan bygges mange forskellige ting med serien - bl.a. busser, biler og dyr. PR-foto
Annonce

Satser på lokal produktion

Leif Ravn Hansen fortæller, at sikkerheden i forbindelse med hule-elementerne er udviklet i samarbejde med Nordisk Legepladsinstitut i Næstved.

- Ambitionen med hulerne har været at udvikle et legesystem, som appellerer til børns leg og fantasi, og som kan vokse med barnet og gradvist udbygges. Modulerne er udført i træ og forskellige genbrugsmaterialer og med afrundede former og udskæringer. Derfor kan tøjet ikke hænge fast, ligesom barnet ikke kan rive sig på en kant, forklarer Leif Ravn Hansen, som har vundet flere internationale priser inden for funktionel design.

Han fortæller videre, at cavemakers.dk i fremtiden vil satse på at producere elementerne til hulerne lokalt. Selv sidder han med sit designarbejde i hjemmet i Rudkøbing - og der tænkes allerede nu i ny udvikling.

- Det kan i høj grad tænkes, at mødet mellem hulerne og børnene vil give os yderligere inspiration til at videreudvikle produktet. Selv det bedste design har godt af at møde virkeligheden, siger Leif Ravn Hansen.

Mandag den 23. juli i tidsrummet 10-12 afholder cavemakers.dk en reception i Langelandshallen, hvor virksomheden vil være massivt til stede og vise, hvordan man bygger huler.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce