Annonce
Ugeavisen Øboen

Offentlige møder om turistkontorets fremtid: - Vi er nødt til at engagere mange flere langelændere og strynboer

Britta Andersen, er formand af Langeland turistforening og stifter af Humble Bageri. Arkivfoto: Lasse Hansen
Lokal opbakning er nødvendigt, hvis der i fremtiden skal være en turistforening på Langeland. Derfor inviterer en arbejdsgruppe nu til offentlige møder på hele øen til en snak om foreningens fremtid.
Annonce

Turistforeningen på Langeland vil frem over ikke længere få det årlige tilskud fra Langeland Kommune på 1,4 millioner kroner.

Derfor inviterer en arbejdsgruppe under Langelands Turistforening nu interesserede til fire møder i nord, syd, midt og vest på Langeland for at snakke om turistforeningens fremtid.

Ifølge Christian Ahlefeldt-Laurvig, der sidder med i arbejdsgruppen, er det nødvendigt at få opbakning fra flest mulige langelændere for at sikre de bedste betingelser for turismen på øen.

- Vi bliver nødt til at få langelænderne med på vognen til at kunne opretholde en turisme på øen. Det er for at sikre, vi kan opretholde den lokale forankring, og at den knowhow, vi har, ikke går tabt, siger han.

Den knowhow, han referer til, er det lokalkendskab, som turistforeningen har. For selv om samarbejdet med Destination Fyn er givende, så er det svært at have et nært lokalkendskab til Langeland, hvis man har base i Odense.

- Både vi og de ved, at der er ting, de ikke kan, hvor vi kan træde til, siger Christian Ahlefeldt-Laurvig.

Annonce

Ryk sammen i båden

På møderne vil der blive talt om spørgsmål som: "Har turistkontoret på Torvet i Rudkøbing en fremtid?" og "kan Langelands turistforening skaffe de penge, der skal til for at drive det?"


Nu bliver vi nødt til at rykke sammen i båden og se, om vi kan køre videre på en ny måde.

Christian Ahlefeldt-Laurvig


Ifølge Turistforeningen er svaret på begge spørgsmål "ja", og derfor håber Christian Ahlefeldt-Laurvig, at der er opbakning fra langelænderne.

- Vi står i en situation, hvor vi ikke kan få tilskud fra kommunen, så vi må tilpasse os. Der er det nødvendigt, at vi ud over virksomhederne og turistaktørerne kan få langelænderne til at støtte op om os, siger Christian Ahlefeldt-Laurvig og tilføjer:

- Nu bliver vi nødt til at rykke sammen i båden og se, om vi kan køre videre på en ny måde, siger han.

For det er vigtigt med blomstrende turisme på øen. Det er i alle langelænderes interesse, mener Christian Ahlefeldt-Laurvig.

- Det, at vi har turisme her på øen, betyder, at der er nogle flere, der lægger penge hos købmanden, i supermarkedet og i butikkerne på hele øen, og det er en ret stor del af økonomien. Så der er en interesse i det for alle langelændere, for at vi fortsat har turister, siger han.

Annonce

Brug for input

Ud over spørgsmålene på møderne har turistforeningen også brug for inputs og støtte, fortæller Britta Andersen, formand for foreningen.

- Vi er nødt til at engagere mange flere langelændere og strynboer. Det kan være som medlemmer og ”kunder”, frivillige medhjælpere eller man kan give et støttebeløb, siger formanden.

Møder om turistkontorets fremtid

Bagenkop torsdag 29. oktober klokken19. Bagenkophallen, Stationsvej 6A, 5935 Bagenkop.

Strynø tirsdag 3. november klokken 17. Beboerhuset, 2. sal, Strynø Skole, 5943 Strynø.

Lohals onsdag 4. november kl. 19. Banjen, Lohals Havn, 5953 Tranekær .

Rudkøbing torsdag 5. november klokken 19. Hotel Skandinavien, Brogade 13, 5900 Rudkøbing.

Tilmelding senest den 28. oktober til info@langeland.dk

Arbejdsgruppen, som ud over Britta Andersen og Christian Ahlefeldt-Laurvig tæller Marlene Bremholm, Bøstrup, og Jesper Ansbæk, Rudkøbing, har derfor indkaldt til offentlige møder på Langeland og Strynø i løbet af den næste uges tid.

- Vi har selv en stribe ideer til, hvordan vi kan øge vores aktiviteter og få råd til at fastholde turistkontoret. Men vi har også brug for alle andres, siger Britta Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce