Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Brug feriepengene, hvor du får glæde af dem hver dag

Lys giver trivsel, og der kan du virkelig gøre en forskel, siger indretningsrådgiver Henriette Leth. Det kan Lone Bang (billedet) ved Lampemesteren i Ringkøbing kun være enig i. Hun oplever klart, at der er flere, der forkæler sig selv med den dyre klassiske lampe, de måske har drømt om i flere år. Foto: Johan Gadegaard
Vi går mørkere tider i møde, og coronaen betyder fortsat masser af timer i boligen. Se, hvordan dine feriepenge kan gøre hjemmetiden hyggelig og attraktiv.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Siden coronaens indtog og den bratte nedlukning af samfundet har de fleste brugt langt flere timer hjemme i boligen end normalt. Og med efterår og vinter forude er der nok kun mere indehygge på programmet.

Men måske har de mange timer mellem dine egne vægge også fået dig til at indse, at der mangler noget. Det, der gør hjemmet til et attraktivt og hyggeligt sted at opholde sig.

Og du kan komme rigtig langt med at øge herlighedsværdien i din bolig, hvis du vælger at bruge nogle af de tre ugers indefrosne feriepenge, som mere end halvanden million ifølge ATP allerede har valgt at få udbetalt.

- Undgå at klatte pengene væk, men invester dem i noget, der har værdi over længere tid, siger Caroline Overgaard, som er uddannet living designer og indretningskonsulent i Overgaard Design.

Hun råder til at prioritere kvalitet. Det kan være tidløst design, som du kan glæde sig over i mange år frem, siger hun og nævner en klassisk lænestol eller et skrivebord som eksempler.

- Det handler om at gøre rummet færdigt. Og det kan tit være den ting, man har gået og drømt om længe, som sætter prikken over i'et, siger hun.

Annonce

Tænk på lyset

Du kan også understøtte stemningen i rummet med en ny farve, plakater, gulvtæpper eller gardiner og få en stor effekt for relativt få midler.

- Folk har været rigtig meget hjemme og har fået øjnene op for, hvad der ikke fungerer derhjemme, siger indretningsrådgiver Henriette Leth. Arkivfoto

- Det giver rummet dybde, en stoflig følelse og varme. Det er med til at fuldende indtrykket, siger Caroline Overgaard.

Hvis du kommer til indretningsrådgiver Henriette Leth med et budget på en eller to personers feriemidler, så vil hun råde dig til først at tænke på lyset.

- Lys giver trivsel, og der kan du virkelig gøre en forskel. Men min oplevelse er, at folk køber lamper på grund af formen - uden at se på, hvilket lys de giver.

- Man skal ofte have mere lys i hjørnerne, så bliver man omfavnet af rummet. Mørke hjørner bliver endeløse, siger Henriette Leth.


Undgå at klatte pengene væk, men invester dem i noget, der har værdi over længere tid. Det kan være tidløst design, som du kan glæde dig over i mange år frem

Caroline Overgaard, indretningskonsulent


Derudover skal du se på behovet for forskellige typer af belysning: hyggebelysning, læselys, funktionelt lys, skal hele rummet lyses op, eller skal der være lyspletter, der definerer rummet.

Hos Lampemesteren i Ringkøbing oplever de helt klart, at mange forkæler sig lidt ekstra i denne tid.

- Der er mange, der har oplevet uforløste planer på grund af corona, så nu skal det være. De køber derfor de klassiske lamper fra Louis Poulsen, Verner Panton og Le Klint, som de ved, at de vil have glæde af i mange år, siger butiksassistent Lone Bang.

Annonce

Skal spille sammen

Derudover oplever Henriette Leth ofte, at folk har svært ved at samle rummet og få det til at spille sammen.

- Det gælder særligt stuen. Jeg bruger farver, gulvtæpper og nogle gange specialbyggede reoler til at skabe fundamentet i rummet, siger hun.

Tekstiler som gulvtæpper og gardiner kan gøre en stor forskel og give følelsen af varme i boligen, siger indretningskonsulent Caroline Overgaard. Arkivfoto

Det er de store, overordnede linjer, der bør have din opmærksomhed.

- Det kan være en lækker bordplade, fliser eller et gulvtæppe, der har en vibration og mere fylde, end små kaffekopper kan give. Det er de store træk, der betyder noget, mere end pynt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Jule-maden har rødder til vikinger, kirken og de slesvigske krige

Annonce