Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Waters er ikke kun for eliten - også plads til almindelige udøvere og tilskuere

SUP er blevet stadig mere populært, og til Waterz skal der uddeles DM-medaljer. Foto: Jakob Gjerulff
Den kommende weekend afvikles Nordeuropas største vandsportsfestival i og omkring Hvide Sande.
Annonce

Hvide Sande: Når Nordeuropas største vandsportsfestival Waterz afvikles kommende weekend som Waterz Days med en række selvstændige arrangementer, bliver det med vandsport på højeste niveau.

Det er lykkedes arrangørerne at skrue et bredt program sammen, hvor den danske elite dyster om DM medaljer og vigtige DM-point. Men hvor også helt almindelige nysgerrige sportsudøvere kan komme på vandet. Eller kigge på.

- Et godt eksempel på dette er, når vi søndag afvikler ”SUP The Harbour”, hvor vi tager en helt fantastisk tur gennem Hvide Sande Havn og gennem gennemsejlingsslusen. Den tur kan man kun få lov til at tage en gang om året: til Waterz og det er et populært punkt på programmet hos både lokale og tilrejsende surfere, fortæller projektleder Katrine Kock Frandsen.


”SUP The Harbour” kan man kun få lov til at tage en gang om året til Waterz

Projektleder Katrine Kock Frandsen, Waterz


Man starter ved Dækmolevej/ Vestergade. Derfra sejler man i samlet flok gennem Havnen og frem til Slusen, hvor man så bliver lukket igennem af havnevagten og fortsætter ud til Westwind Nord. Man kan også tage turen i omvendt rækkefølge. Begge steder starter arrangementet søndag kl. 11.00.

- Man skal tilmelde sig på Waterz´ hjemmeside for, at vi kan styre deltagerantallet, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Annonce

Danske mester skal findes i SUP og Kite

Der skal uddeles DM-medaljer i hele seks kategorier i SUP - stand up paddle og Paddleboard.

Den aktuelle vindsituation på dagen afgør, hvorvidt man starter sejladserne i Long Distance i havnen i Ringkøbing og slutter ved Westwind Nord i Hvide Sande eller omvendt. Samtidigt beslutter surfforbundet om det bliver lørdag eller søndag, DM afvikles.

Kite surfere skal også finde Danmarksmestre.

Konkurrencen afvikles normalt på Sydstranden i Hvide Sande, hvor chancerne for god vind og gode bølger, normalt er til stede.

Kite-surferrne skal også finde medaljevindere i løbet af Waterz. Arkivfoto: Brian Engblad

Det giver deltagerne mulighed for at lave masser af hop, loops og så videre, når de skal hente vigtige point hos dommerne. Konkurrencen afvikles lørdag den 5. september fra morgenstunden og til hen på eftermiddagen.

Nogle af landets bedste livreddere vil deltage i Oceanwoman-Oceanman Denmark 2020, der er den ultimative udfordring for alle havkvinder og havmænd.

Nogle af landets bedste livreddere skal også konkurrere under Waterz. Pressefoto


Deltagerne skal nemlig igennem 10,5 km. på Surfski, svømme 2,5 km., padle 3,5 km. på et board og slutteligt løbe 5,5 km. - alt sammen på tid.

Arrangementet afvikles lørdag med start fra morgenstunden og hen på eftermiddagen.

Udover stand-up-padlerne, kitesurferne og livredderne, indtager de ”almindelige” surfere også Hvide Sande. Det er de surfere, der udelukkende bruger bølgerne til at vise deres kunnen.

Det meldes ud lige op til stævnet, om konkurrencerne afvikles lørdag eller søndag. Det bestemmer bølgerne nemlig.

Annonce

Sikkert at overvære Waterz

Publikum kan roligt tage til Hvide Sande og overvære aktiviteterne i forbindelse med Waterz DAYS.

Sådan lyder det fra projektleder Katrine Kock Frandsen.

- De enkelte forbund, der arrangerer de forskellige DM-aktiviteter mv., har fuldstændigt styr på afviklingen. De har alle afviklet arrangementer under den nuværende situation, og følger myndighedernes anvisning fuldt ud, påpeger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Ugeavisen Ringkøbing

René Lagoni har været en af hovedkræfterne bag surf-eventyret på Ringkøbing Fjord. Han fik gjort en forretning ud af sin hobby.

Annonce