Annonce
Ugeavisen Struer

- Julehjælpen redder julen for mig og mine børn

Thilde Damgaard Simonsen, 38, enlig mor til tre børn, fik torsdag overrakt sin julehjælp af en af Røde Kors mange frivillige, Inger Lund, der torsdag fordelte hjælp til Thilde og 129 andre modtagere af årets julehjælp i Struer og Omegn. Det er en ny rekord i antallet af modtagere af den lokale julehjælp. Foto. Steffan Skov
Julehjælpen i Struer blev i går fordelt til i alt 130 enlige forsøgere og familier. Det er ny rekord, og mindst et sted blev hjælpen modtages med kyshånd
Annonce

Struer: December er med hendes egne ord en "rædselsfuld" månd for 38-årige Thilde Damsgaard Simonsen.

Tvillingerne på 12 fylder år, kæresten fylder også år, og i år er hun tilmed flyttet i en ny lejlighed i Engen. Og så er der også julen med gaver og julemad.

Kort fortalt så er det mere end svært at få de økonomiske ender til at nå hinanden, når man som Thilde er på kontanthjælp.


Julehjælpen er essentiel. Uden den, så ville jeg ikke kunne holde en jul for især mine børn. Den sikrer ganske enkelt, at vi kan holde en god jul. Så jeg er meget glad og taknemlig for hjælpen.

Thilde Damgaard Sørensen, 38, enlig mor til tre og kontatnthjælpsmodtager, Struer


Hun har tidligere, da hun boede i Holstebro ansøgt om og fået julehjælp. I år skal hun for første gang i fire år holde jul for alle husstandens tre børn, der ud over tvillingerne på 12 også tæller en efternøler på toethalvt.

Så det lå lige for at søge julehjælp hos Julehjælpen i Struer i år.

- Julehjælpen er essentiel. Uden den, så ville jeg ikke kunne holde en jul for især mine børn. Den sikrer ganske enkelt, at vi kan holde en god jul. Så jeg er meget glad og taknemlig for hjælpen, siger Thilde.

Annonce

Lokale kaner

I går fik hun udleveret julehjælpen i form af to gavekort. Et på 800 kroner, der kan bruges til køb af dagligvarer i Coop eller Meny i Struer, og et på 750 kroner (250 kroner per barn), der kan bruges til køb af gaver i handelsstandsforeningens butikker i Struer.

Det var en af julehjælpens mange frivillige, Inger Lund, der bistået af sin mand som chauffør, kiggede forbi Thildes lejlighed i Engen for at overrække julebudskabet. Thilde var et af i alt godt en snes stop på Inger og hendes chaufførs rute.

På grund af pandemien har julehjælpen i år måtte tænke ud ad boksen. Derfor blev frivillige torsdag som en forlængelse af julenmandens kaner sendt ud på 11 geografisk opdelte ruter i Struer og opland. På forhånd var modtagerne adviseret om de frivilliges besøg, fortæller Rasmus Beltofte fra foreningen Struer Frivilligcenter.

Annonce

Rekordmange får hjælp

I år får rekordmange en hilsen fra Røde Kors og Struer Frivilligcenter. 130 lokale familier og enlige hjælpes i år mod 122 i 2019. Heraf er de 85 forsørgere med børn under 18 år, og 45 er enten enlige eller par uden mindreårige børn.


Jeg er meget tilfreds med, vi efter et år med Covid-19 alligevel lykkes med at hjælpe alle ansøgere, som har levet op til vores kriterier.

Leif Kristensen, julehjælpsansvarlig, Røde Kors Struer.


I alt 151 har ansøgt om julehjælpen på Struer Frivilligcenters hjemmeside. De 21 ansøgere, der ikke får, er borgere bosat i andre kommuner, husstande der har søgt flere gange - ofte ved en fejl - og ansøgere, som også har søgt om bidrag fra julehjælpen ved kirkerne i Struer Provsti.

Julehjælpen samarbejder med den anden store lokale julehjælpsuddeling ved kirkerne i Struer Provsti, således at alle gengangere bliver fordelt, og de to julehjælpsprojekter tilsammen kan hjælpe endnu flere trængte borgere. I 2020 modtager i alt cirka 200 julehjælp i Struer Kommune.

Annonce

Juletræer og gavekort

- Jeg er meget tilfreds med, vi efter et år med Covid-19 alligevel lykkes med at hjælpe alle ansøgere, som har levet op til vores kriterier, siger julehjælpsansvarlig Leif Kristensen fra Røde Kors Struer.

Julehjælpen uddeler i 2020 indsamlede midler for cirka 130.000 kroner foruden en stor donation af legetøj. Midlerne stammer fra Røde Kors nationale og lokale initiativer, herunder genbrugsbutik og landsindsamling, men også andre donorer har bidraget væsentligt.

Et samarbejde med Lydens By og Struer Handelsstandsforening giver også modtagerne mulighed for at overtage et af gågadens juletræer den 23. december.

36 modtagere får som noget helt nyt desuden et gavebevis til en af de lokale genbrugsbutikker Kirkens Korshær, Thyholm Genbrug eller Røde Kors.

En erstatning for det udvalg, der en "normal" jul har været ved uddelingen i Skolegade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce