Annonce
Ugeavisen Struer

Mit yndlingssted: Kirstine tog springet, og hun er stadig forelsket

Kirstine Jensen Christensen har haft Restaurant Ved Fjorden siden 2015, og det mobile kontor her i baglokalet er hendes yndlingssted. Foto: Morten Stricker
Som noget nyt vil en struerbo i Ugeavisen hver uge tage læserne med til personens yndlingssted. I denne uge er det Kirstine Jensen Christensen, indehaveren af Restaurant Ved Fjorden, der har en helt særlig grund til at elske sit yndlingssted, som er restaurantens baglokale.

Restaurant Ved Fjordens baglokale: Det virker måske sådan lidt ananas i egen juice-agtigt, men mit yndlingssted er altså lige her, i restaurantens baglokale. Det har det været siden den 1. oktober 2015, som var få uger før, vi åbnede Restaurant Ved Fjorden. Her har jeg et godt udsyn over hele restauranten, og samtidig er det diskret. Det er her jeg sidder og arbejder og holder møder.

Jeg ser sådan på det, at er man ikke forelsket i sin egen forretning, så kan man heller ikke forvente, at kunderne bliver det. Og jeg er totalt forelsket i det her sted. I starten, da jeg havde restauranten, kom jeg gerne en time før alle andre bare for at sidde og kigge. Og så sad jeg lige her. Det blev en god måde at tage dagen ind for mig.

Jeg har faktisk et reelt kontor her i bygningen, men det vender ud mod parkeringspladsen, og om sommeren bliver der meget varmt, så jeg foretrækker at sidde her. Også selvom det betyder, at jeg er nødt til at rykke mit "mobilkontor" væk, hvis restauranten skal bruge lokalet.

Folk siger ofte "Det er en fantastisk udsigt, men det lægger du måske ikke så meget mærke til mere", men det gør jeg. Udsigten ændrer sig hele tiden, fra dag til dag, og det er en fantastisk måde at følge med årstiden. Jeg lægger mærke til noget nyt hver dag.

Annonce

Drømmen om egen restaurant

Jeg kom til Struer i 2011, dengang som journalist på Dagbladet. Inden da havde jeg taget uddannelsen som kok og blandt andet været fiskehandler, men som kok ved man godt, at det næppe er noget, man kan lave resten af livet. Så blev jeg voksenunderviser, og blev af en lærer på den uddannelse opfordret til at søge ind på Journalisthøjskolen, som det hed dengang.

Det gjorde jeg, og jeg kom i praktik på Nordjyske. Det var et dejligt sted, og jeg tror, at de gerne ville have beholdt mig, da jeg var færdig med mit praktikophold - men så kom krisen, og den gik hårdt ud over de danske medier. Så da Dagbladet i Struer søgte en journalist, slog jeg til.

En af de første opgaver, jeg var ude på for den avis, var en reportage fra netop det her sted, dengang det hed Marina Club. De daværende ejere havde ti års jubilæum med deres restaurant, og jeg kan huske, at jeg tænkte "Hvis de lokaler nogensinde bliver ledige..."

Det koster penge at starte en restaurant op. Så til at starte med leasede Kirstine Jensen Christensen både borde og stole. Senere købte hun dog inventaret - og bygningen. Foto: Morten Stricker

Jeg tror ikke, der findes en kok, der ikke har drømmen om sin egen restaurant. Og hvis de siger noget andet, så tror jeg, at de lyver. Efter at have set Marina Club indefra, brugte jeg de næste fire et halvt år på avisen på at opbygge et netværk og undersøge forholdene omkring restauranten. Jeg kunne jo sidde oppe på avisen, som lå i Østergade, og følge med. Var der mange biler? Kom der kunder?

I 2015 blev jeg bedt om at ringe til de daværende ejere for avisen, fordi ejerne var blevet købt ud og der skulle ske noget nyt med stedet. Men jeg ringede i stedet til avisens tillidsrepræsentant, for der var blevet varslet fyringsrunde, så jeg bad om en frivillig fratrædelse. Nu var lokalerne jo ledige, og jeg var klar til at tage chancen.


Jeg tror ikke der findes en kok, der ikke har drømmen om sin egen restaurant. Og hvis de siger noget andet, så tror jeg, at de lyver.

Kirstine Jensen Christensen, indehaver af Restaurant Ved Fjorden


Jeg fik fratrædelsen, og med mig fik jeg ni måneders løn. De seks af dem brugte jeg på restauranten - de sidste tre har jeg stadig stående i banken. De er sådan en form for sikkerhed for mig, selvom det stadig går godt med stedet her - på trods af corona.

Annonce

Symbolet

Hvis jeg kunne vælge et yndlingssted uden for Struers grænser, så ville det være mit sommerhus i Thy, som ligger tæt på vandet. Nu jeg tænker over det, så har jeg faktisk altid boet tæt ved vandet. Jeg voksede op i Aarhus og har derudover boet i blandt andet Næstved, Ærøskøbing og nu Struer. Alle byer, der ligger ved vandet. Og det gør mit arbejde jo også. Jeg tror ikke, jeg kunne bo et sted, hvor der ikke var vand i nærheden.

Jeg vidste godt, dengang jeg overvejede at springe ud i livet som restaurantejer, at jeg så sagde farvel til livet som journalist. Det var ligesom point of no return. Men jeg har aldrig nogensinde fortrudt.

Det er klart, at med en arbejdsdag, der tæller over 12 timer, så er der måske heller ikke tid til at have et yndlingssted, der ikke er lige her. Men den her plads er for mig også blevet symbolet på at jeg fulgte min drøm. Jeg troede på det, jeg gjorde det og det kunne lade sig gøre.

Kirstine har sendt stafetten videre til Kristian Borbjerggaard fra Venø Seafood, som vil præsentere sit yndlingssted i næste uges avis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Du store verden

Annonce