Annonce
Ugeavisen Svendborg

83-årige Thorkild fik søsat sin tatovering

Thorkild Henrik Møller, 83 år og fra Svendborg, fik i dag af tatovør Patrick Rosenfeldt fra Black Forrest Tattoo i Odense lavet sin første tatovering: En kopi af en tusch, den 83-årige spottede på armen af en sygeplejerske under en behandling på Svendborg Sygehus i 2017. Motivet, som den unge kvinde og den gamle mand nu har tilfælles, er en smakkejolle. Fotos: Michael Thorbjørnsen
Efter mange omveje har Thorkild Henrik Møller nu fået den ønskede tatovering.

Svendborg: - Nu er den søsat.

Udbryder en tilfreds og noget stolt Thorkild Henrik Møller, 83 år og bosat i Svendborg, da han med noget besvær rejser sig fra stolen i Black Forrest Tattoo i Odense og næsten saligt betragter sin nye tatovering.

At Thorkild Henrik Møller, sin høje alder til trods, befinder sig hos en tatovør i Nørregade 13 i centrum af Odense, og at Ugeavisen Svendborg følger med fra sidelinjen kræver en forklaring - den kommer her:

Annonce

For en lille måneds tid siden troppede den gode Thorkild på sin handicapscooter og med glemt høreapparat resolut op på Ugeavisen Svendborgs redaktion, som netop havde lanceret serien "Under Huden" med og om tatoveringer.

- De er sgu ikke for kønne de tatoveringer i avisen, klagede han.

- Jeg har aldrig selv fået lavet en tatovering, men hvis Ugeavisen Svendborg kan hjælpe mig med at finde en bestemt og meget smuk tatovering, så lover jeg, at jeg får den lavet, sagde Thorkild Henrik Møller.

Den udfordring tog vi selvfølgelig op på redaktionen.

Det viste sig, at Thorkild Henrik Møller i efteråret 2017 havde spottet en tatovering på armen af en sygeplejerske i forbindelse med en behandling på Svendborg Sygehus.

Motivet var en smakkejolle!!

Thorkild Henrik Møller var meget koncentreret og rolig, da tatovør Patrick Rosenfeldt gik i gang med blæk og nål. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Jeg roste hende og tatoveringen, og hun fortalte mig, at der var tale om en Aalborg Jolle, husker Thorkild Henrik Møller.

- Tatoveringen var sød, ikke for stor og så godt lavet, at jeg meget gerne vil have fat i den tatovør, der er mester for den, sagde Thorkild Henrik Møller.

Han begrunder valget af netop det motiv med gode minder fra sin ungdom sidst i 1940'erne og 50'erne, hvor han hver sommer selv sejlede rundt i netop en smakkejolle på Svendborgsund, og af den grund fandt sygeplejerskens tatovering fascinerende.

Ugeavisen Svendborg lavede derfor en efterlysning på vores side på Facebook. Den blev opsnappet af en række lokale sygeplejersker, som hurtigt kunne lede os til smakkejollen.

Barberet arm

Det viser sig, at tatoveringen sidder på armen af Ditte Friis Clausen, 29 år, og sygeplejerske på akutmodtagelsen (FAM) på sygehuset i Svendborg.

- Det er helt vildt sjovt det her - og helt fantastisk, at Thorkild kan huske tatoveringen. Det overrasker mig, men det er da både sødt og charmerende, så selvfølgelig vil jeg gerne møde ham, sagde hun.

Thorkild Henrik Møller, 83 år, og Ditte Friis Clausen, 29 år, har nu en tatovering af en smakkejolle tilfælles. Foto: Michael Thorbjørnsen

Derfor inviterede Ugeavisen Svendborg den gode Thorkild Henrik Møller med til Odense, så han kunne få et gensyn med tatoveringen og igen møde Ditte Friis Clausen, som for tiden er på barsel med sin nu syv måneder gamle søn Alfred.

Ditte Friis Clausen fortalte, at smakkejollen er hendes hidtil eneste tatovering, og at hun fik den lavet, fordi også hun har mange gode minder med denne jolletype.

Hun, der er født og opvokset i Jylland, kommer ikke fra en sejlerfamilie, men er og har været inkarneret spejder. På et tidspunkt melder hun sig til en lejr for søspejdere på Thurø ved Svendborg, og her lærer hun at sejle i en smakkejolle, som er de både, Thurøbund Spejdercenter bruger i undervisningen.

De to smakkejoller, den ene på venstre arm, den anden på højre arm. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Jeg blev ret vild med hele miljøet omkring Thurøbund Spejdercenter, og de seneste 10 år har jeg været tilknyttet centret som medarbejder. Hver sommer tager jeg også ud med mine venner på en længere sejltur i Det Sydfynske Øhav, og det forgår selvfølgelig i smakkejoller. Vi har faktisk været op til 50 joller på tur sammen, fortalte Ditte Friis Clausen.


Jeg skal have hendes adresse, så jeg kan sende Ditte et julekort - og et foto af min smakkejolle, altså den rigtige, hvisker Thorkild, mens han igen ser ned på den tatovering, der nu fremkalder minder om dejlige somre på Svendborgsund for 70 år siden.

Fra artiklen


Ditte Friis Clausen kunne sidst i samtalen afsløre navnet på tatovøren: Patrick Rosenfeldt fra Black Forrest Tattoo i Odense.

På vegne af Thorkild Henrik Møller bestilte Ugeavisen Svendborg en tid hos tatovøren, og i dag oprandt så dagen, og Thorkild var klar: Han havde på forhånd barberet den arm, hvor tatoveringen skal sidde.

- Det har jeg læst, at man helst skal gøre, siger han.

Annonce

Aldersrekord

Patrick Rosenfeldt, som har været tatovør i 10 år, og som driver Black Forrest Tattoo sammen med sin forlovede, kunne ikke huske smakkejollen.

- Jeg har jo lavet i tusindvis af små og store tatoveringer og kan bestemt ikke huske dem alle.

Det er tatovør Patrick Rosenfeldt fra Black Forrest Tattoo i Odense, som står bag både Ditte Friis Clausen og Thorkild Henrik Møllers smakkejoller. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Jeg synes dog det er skønt, når der bliver lagt mærke til en tatovering, jeg har lavet, og selvom jeg stort set aldrig laver kopier, men kun unikke tatoveringer, så gør jeg meget, meget gerne en undtagelse for Thorkild. Vi sætter i øvrigt rekord her i Black Forrest Tattoo i dag, for Thorkild er med sine 83 år den absolut ældste kunde, vi nogensinde har haft, siger Patrick Rosenfeldt, hvorefter han går i gang med nål og blæk.

Thorkild ligger helt stille og meget koncentreret, måske lidt sammenbidt,  på briksen og siger ikke et ord. Han nikker blot, når Patrick Rosenfeldt spørger, om han er o.k.

Annonce

Minder om dejlige somre

Efter blot 20 minutter har Patrick Rosenfeldt søsat tatoveringen.

- Det gjorde slet ikke ondt, det føltes som rigtig mange myggestik, så det var ingenting, siger Thorkild Henrik Møller, der virker både lettet, stolt og glad for, at tatoveringen sidder som den skal.

Hans ansigt lyser ekstra op, da han ser, at Ditte Friis Clausen træder ind ad døren. Ugeavisen Svendborg har ladet en fugl synge om, at Thorkild er at finde i Black Forrest Tattoo - og Ditte var med på at overraske ham, så de to smakkejoller kunne foreviges sammen.

Patrick Rosenfeldt har været tatovør i 10 år, og Thorkild Henrik Møller er hans ældste kunde nogensinde. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Jeg skal have hendes adresse, så jeg kan sende Ditte et julekort - og et foto af min smakkejolle, altså den rigtige, hvisker Thorkild, mens han igen ser ned på den tatovering, der nu fremkalder minder om dejlige somre på Svendborgsund for 70 år siden.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Ugeavisen Svendborg

Fra juice til avis

Ugeavisen Svendborg

Vester Skerninge Kro med i nyt kropas

Ugeavisen Svendborg

Kajak for seniorer

Annonce