Annonce
Ugeavisen Svendborg

Forbilleder og efterbilleder sætter fokus på kunstnerens ophav

Udstillingerne "Efter-billeder" og "Forklædt som voksen” kan netop nu opleves hos SAK Kunstbygning i Svendborg. Foto: PR
I samarbejde med Vestjyllands Kunstmuseum er SAK Kunstbygning lige nu aktuel med udstillingen "Efter-billeder". Her giver 14 samtidskunstnere et indblik i, hvem og hvad der har formet deres kunstneriske praksis.

Svendborg: Som med det meste andet opstår billeder ikke ud af ingenting; de er produkter af historik, kontekst, erfaring, stemninger og inspiration.

Netop denne pointe sætter en aktuel udstilling i SAK Kunstbygning fokus på. Udstillingen, med titlen "Efter-billeder", handler om de forbilleder, kunstneren har enten motivisk, teknisk, tematisk, materialemæssigt eller stemningsmæssigt; der spørges ind til værkets afsæt og dermed til noget, som normalt kan være svært at tale om, nemlig kunstneriske slægtskaber - et område, der kan gå fra det legende lette til det private, hemmelige eller helt ubevidste.

"Alle kunstnere er børn af deres tid, men der er også bevidste valgslægtskaber og slægtskaber, der kun langsomt viser sig. Kunstnerne er blevet udfordret på at forholde sig til disse forbillder og inspirationskilder. Hvilke af deres forgængeres skuldre står de på? Hvem har påvirket dem og på hvilken måde?", lyder det i en pressemeddelelse fra SAK Kunstbygning.

Annonce

Lys over ophav

I alt 14 samtidskunstnere, alle med ståsted i maleriet, inviterer kunstbygningens besøgende ind i det kreative indre og afslører, hvad der har været formende for deres kunstneriske praksis hver især. De udstillede værker præsenteres i en formidlingsmæssig ramme, der kaster lys over dette ophav.

Udstillingen, som er støttet af Statens Kunstfond, omfatter værker af Anita Viola Nielsen, Annette Olesen, Astrid Marie Christiansen, Emily Gernild, Jonna Pedersen, Kristian Devantier, Martin Askholm, Matvey Slavin, Melou Vanggaard, Mia Nelle Drøschler, Mie Olise Kjærgaard, Nana Bastrup, Simon Ganshorn og Simon Grimm.

"Efter-billeder" kan opleves frem til den 30. maj. I samme periode kan man hos SAK Kunstbygning desuden se udstillingen "Forklædt som voksen", skabt af kunstner og illustrator Nadia Staldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce