Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyt tilbud om privat sygepleje på Fyn

Channie Hofmann Nystrand er privat sygeplejerske
Channie Hofmann Nystrand vil udbrede kendskabet til privat sygepleje på Fyn. Hun mener, at der er behov for det.

Sydfyn: Når Channie Hofmann Nystrand i maj 2022 flytter tilbage til Fyn med sin mand og to små børn, har hun en ambition om at introducere Egeskov Nursings private sygepleje til fynboerne. Så vil særlig personer med langvarige sygdomme have mulighed for at få ekstra pleje og sygeplejefaglig omsorg.

- Alle har brug for at forkæle sig selv lidt, særligt personer med langvarig sygdom, som har så mange odds imod sig. Det handler om at leve i nuet og at være god ved sig selv, så man trods sygdom får øget livskvalitet og glæde i hverdagen, siger Channie Hofmann, som har været sygeplejerske i over 12 år, i en pressemeddelelse.

Hun har selv fortrudt ikke at gøre brug af privat sygepleje i tiden op til, at hendes morfar gik bort. Han boede på Thurø i det Sydfynske Øhav, hvor Channie Hofmann også er vokset op. Familien fik i stedet en akut aflastningsplads på et plejehjem til ham, da nætterne føltes utrygge for familien. Men det var meget hårdt at flytte ham fra hans eget hjem.

Annonce

- En sygeplejerske kunne have skabt tryghed, ro og omsorg for ham især om natten, så vi som familie havde følt os trygge. Det ville have givet os større overskud til at være der for ham om dagen, siger Channie Hofmann Nystrand.

Patienter bliver udskrevet for tidligt

Channie Hofmann Nystrand har tidligere som sygeplejerske på Bispebjerg hospital og Rigshospitalets intensivafdeling set, hvordan der ofte ikke er tid i det offentlige til at give personer med langvarige sygdomme den nærhed og omsorg, der er essentiel særligt for personer med hjertesvigt, kræft og neurologiske sygdomme som f.eks. Parkinsons sygdom, samt palliative patienter.

- Mange personer bliver alt for ofte udskrevet fra et længerevarende behandlingsforløb, før de føler sig rigtig trygge ved at klare sig selv i eget hjem. Det skal være mere synligt, at de har mulighed for at få mere hjælp som supplement til, hvad det offentlige kan tilbyde, siger Channie Hofmann Nystrand.

En privat sygeplejerske kan give personer med en længerevarende sygdom mere nærvær, omsorg og kontinuitet i plejen. En erfaren sygeplejerske kan med sin viden om det danske sundhedssystem koordinere forløb mellem læge, hospital, fysioterapi, m.m. og ledsage den pågældende til de forskellige aftaler.

- Jeg oplever, at personer med langvarige sygdomme udtrykker stor glæde og velvære ved at få den fornødne støtte til at komme udenfor hjemmet. Det kan være en gåtur i skoven, til vandet eller særlige indkøb. En tur som for mange patienter kan være forbundet med utryghed og uoverkommelig, men som igen bliver mulig i hverdagen, siger Channie Hofmann Nystrand.

Annonce

Patienterne får kontrollen tilbage

Channie Hofmann Nystrand oplever, at hun også kan give personer med langvarige sygdomme mere kontrol i hverdagen ved f.eks. at få styr på aftaler. Det kan være at indhente journaloplysninger, påminde om faste medicintider og hjælp til mobil og IT-support.

Hun kan også hjælpe pårørende til personer med langvarige sygdomme med at håndtere alle de logistiske og sundhedsfaglige opgaver i forbindelse med sygdommen. Så skal de ikke stresse over det samtidig med at skulle passe deres arbejde og egen familie. Det giver dem også overskud til at tilbringe mere tid med deres kære som familie.

- Som privat sygeplejerske kan jeg aflaste familien og hjælpe med til, at sygdommen ikke kommer til at fylde nær så meget i familien. Det skaber tryghed, ro og glæde for alle parter, siger Channie Hofmann Nystrand.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vil du være med til at skabe venskaber?

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Børn og forældre til fest på landsstævnepladsen: - Det er skønt at se så stor en opbakning

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Jubilæumsudstilling: 150 år med fattiggården

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Anerkendt og prisvindende violinist gæster Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Først afviste kommunen samarbejde om sorggrupper: Nu bliver lærere klædt på til at håndtere børn og unges sorg

Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost publikumssucces vender tilbage til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

TorsdagsTanker: Bliv klogere på naturens vilde ingredienser med Thomas Laursen

Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Annonce