Annonce
Ugeavisen Svendborg

Projekt Fritidsjob: Josefine fik hjælp til et fritidsjob. - Ellers havde jeg nok givet op

Janne Schmidt Nielsen er lærer i 10. klassecentret i Svendborg og ser en mærkbar, positiv forandring på eleverne, når de får et fritidsjob. Foto: Maria Thuesen
Hvis skoletrætheden begynder at melde sig, så kan et fritidsjob være en god ide. Men hvor skal man søge? Hvordan skriver man en ansøgning? Josefine Soranan Rosenthal fik hjælp og er nu et stort smil i Føtex.

Svendborg: At stå op og gå i skole kan være mindre sjovt, når man er nået til 10. klasse, hvor eleverne går og modner sig til livet forude. Men når Josefine Soranan Rosenthal skal på arbejde ved kassen i Føtex, så er det ikke noget problem at møde klokken 7.00. Hun tager sig bare sammen og står op.

- I starten var det svært med alle de knapper. Der var meget at lære. Men jeg vidste, at jeg godt kunne. Jeg skulle bare lige lære det. Og nu kan jeg det hele. Næsten, siger 17-årige Josefine Soranan Rosenthal, der går i 10. klassecentret på Nymarkskolen - og et par dage om ugen bipper hun varer i Føtex i Svendborg.

For et halvt år siden ville Josefine Soranan Rosenthal gerne have et fritidsarbejde. Hun var træt af kun at gå i skole, og så ellers sidde derhjemme. Hun ønskede at tjene sine egne penge.

Annonce

Josefine gik til sin lærer, for hun vidste ikke, hvor hun skulle søge - eller hvordan. Læreren fortalte hende så om kommunens fritidsjob-ambassadører.

Josefine Soranan Rosenthal er glad for at tjene sine egne penge. Hun sparer op til lidt dyre ting som for eksempel en telefon eller en computer. Foto: Maria Thuesen

- Jeg har nok henvist 25-30 elever til fritidsjob-ambassadørerne, fordi de unge vokser med et fritidsjob. De får en succesoplevelse, de måske ikke har fået før. Det gør, at de både bliver bedre elever i skolen, men også et andet menneske. De bliver mere modne af at få et job, fortæller Janne Schmidt Nielsen, der er lærer på 10. klassecentret på Nymarkskolen i Svendborg.

Gør en kæmpe forskel

Siden 2018 har jobambassadører i ”Projekt Fritidsjob” i Svendborg Kommune hjulpet over 100 unge mellem 13 og 18 år til at få et arbejde efter skoletid. Unge, som har brug for hjælp til at tage kontakt, skrive en ansøgning og forberede sig på en samtale.

- Fritidsjob-ambassadørerne gør en kæmpe forskel, og de har en viden, jeg som lærer ikke har. De ved lige, hvad der rør sig i erhvervslivet. Og så har de også en viden om børn og unge og kan derfor matche dem ud fra, hvilke typer virksomhederne efterspørger, forklarer Janne Schmidt Nielsen.


I starten var det svært med alle de knapper. Der var meget at lære. Men jeg vidste, at jeg godt kunne. Jeg skulle bare lige lære det. Og nu kan jeg det hele. Næsten.

Josefine Soranan Rosenthal


Josefine Soranan Rosenthal får ros for sit arbejde i Føtex. De kan lide hende, hun pjækker aldrig og siger sjældent nej til vagter.

- Jeg smiler bare hele tiden. Det er dejligt, siger hun.

Og havde fritidsjob-ambassadøren ikke hjulpet med at åbne de første døre og givet Josefine den støtte, der skulle til, så havde hun nok givet op.

- Jeg havde virkelig brug for hjælp, for det var rigtig svært at være alene om det. Så havde det ikke været for min lærer og hjælpen, havde jeg nok ikke fået det job.

Josefine Soranan Rosenthal håber at komme ind på frisørskolen i Odense til sommer.

Artiklerne her på siden er skrevet i samarbejde med freelancejournalist Maria Thuesen, som på vegne af (og betalt af) Svendborg Kommune har sat fokus på ”Projekt Fritidsjob”.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Naturklummen: Pragtkåber med vinger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Biodiversitet og trafiksikkerhed cykler side om side

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Efter ugers ombygning: Nu får Anne og Henrik dobbelt så meget plads til ting for de små

Ugeavisen Svendborg

Musikværtshus med ny ejer: Rasmus overtager Rasmus

Ugeavisen Svendborg

Giant Steps klar med sæsonens første koncert

Ugeavisen Svendborg

Gyldne dråber: Guld til Holm

Ugeavisen Svendborg

SIMAC slår rekord: Martime aspiranter flokkes til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Hundetræning giver pote

Ugeavisen Svendborg

Tapas, tango og fortælling: Broholm forvandles til Buenos Aires

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om Blixen efter Afrika - historien om en mester og hendes lærling

Ugeavisen Svendborg

Arier i vandkanten og under åben himmel

Ugeavisen Svendborg

Ung frisør i ny rolle

Ugeavisen Svendborg

Inkluderende fællesskab i varme skær af byens lygtepæle

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Jeg falder for spændende mænd - men det ender med psykisk og fysisk vold

Ugeavisen Svendborg

Musikskole står klar til ny sæson: Peder Most Garden opruster med tre nye undervisere

Ugeavisen Svendborg

Hesselager sportsuge klar med program

Ugeavisen Svendborg

Fællesklang: Væk byen til live med sang

Ugeavisen Svendborg

Havnens frie fugle: Udstilling går bag om drømme i et råt miljø

Ugeavisen Svendborg

300 hektar skov skal øge biodiversiteten i Svendborg Kommune

Ugeavisen Svendborg

Verdensmål lokalt og globalt

Ugeavisen Svendborg

Indvielse af ny skolebygning

Ugeavisen Svendborg

Tillykke med de to år

Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Annonce