Annonce
Ugeavisen Svendborg

Projekt fritidsjob: Victor er blevet en anden dreng hos Min Købmand i Gudme

Før sad Victor helst hjemme på sit værelse i Gudme. Nu er han blevet glad for at passe kassen hos Min Købmand. Til sommer skal han på efterskole. Foto: Maria Thuesen
Victor Stjernholt drømte om et fritidsjob, men han frygtede at møde andre mennesker, så tanken om et job bag kasseapparatet i en forretning lød mest som et mareridt. Det har ændret sig fuldstændig hos Min Købmand i Gudme, der tog Victor under vingerne i ”Projekt fritidsjob”.

Gudme: Hos Min Købmand i Gudme betjener 16-årige Victor Stjernholt kasseapparatet med den største selvfølgelighed, og når han kommunikerer med kunderne, ser han dem i øjnene. Men skruer man tiden blot et år tilbage, var situationen meget anderledes for Viktor, som var meget indadvendt.

- Han ville gerne have et arbejde, men det her med at have kontakt med andre mennesker, syntes han var næsten farligt. Efter han er begyndt her, er hans selvtillid blevet superfin, siger Victors mor, Majbritt Stjernholt, der også har mærket ændringerne på hjemmefronten:

- Det er en anden dreng, jeg har fået hjem. Allerede efter sommerferien sagde hans lærer til et forældremøde, at Victor havde udviklet sig over sommeren, og jeg er sikker på, at det var det her job, der havde gjort det, konstaterer hun.

Annonce

Lave forventninger vent til stor glæde

Selv husker Victor Stjernholt tydeligt, hvordan forventningerne var alt andet end store, da han første gang skulle møde hos købmand Martin Pellegård i Gudme i ”Projekt fritidsjob”.


Jeg går selvfølgelig op i, at min virksomhed er veldreven, og at den har en god, sund økonomi, men det menneskelige er en lige så stor del af det. Hvis jeg kan hjælpe et enkelt ungt menneske eller to om året med at få en bedre tilværelse og en bedre selvtillid, så gør jeg det uden at blinke.

Martin Pellegård


- Jeg var lidt ked af det, fordi jeg var bange for, at det gik dårligt. Men det gik supergodt, og fra første dag var jeg helt vild med det, siger den unge kassemedarbejder, som godt kan se i spejlet, hvad der er forandret:

- Det er en Victor, der er blevet lidt større på selvtilliden. Før var det en lille genert fyr, der sad derhjemme på sit værelse dagen lang. Nu føler jeg mig måske lidt mere voksen, fordi jeg har fået et arbejde og tjener mine egne penge, fortæller han med tydelig stolthed i stemmen, før han giver en del af æren for succesen videre til kommunens fritidsjobambassadør, som etablerede kontakten med Min Købmand i Gudme.

Købmand Martin Pellegård var selv en genert og indadvendt dreng som ung. Derfor giver han gerne unge som Victor en chance for at tanke selvtillid i et fritidsjob hos ham i butikken. Foto: Maria Thuesen

Resten af æren tilfalder købmand Martin Pellegård, der har givet Victor en tryg start på arbejdslivet, fordi han tog hensyn til den unge mands nervøsitet. Og det er der en god grund til.

- Jeg har selv været en person, der var meget tilbageholdende i skolen. En type, der måske vidste en hel masse, men som alligevel ikke turde komme ud med det. Så jeg har et blødt punkt over for de her unge mennesker, som ikke er helt trygge ved skolegangen, og som måske er lidt tilbageholdende af en eller anden årsag, fortæller købmanden, der meget gerne gentager succesen:

Majbritt Stjernholt har fået en mere selvsikker dreng, efter sønnen har fået fritidsjob hos Martin Pellegård i den lokale købmand. Foto: Maria Thuesen

- Jeg går selvfølgelig op i, at min virksomhed er veldreven, og at den har en god, sund økonomi, men det menneskelige er en lige så stor del af det. Hvis jeg kan hjælpe et enkelt ungt menneske eller to om året med at få en bedre tilværelse og en bedre selvtillid, så gør jeg det uden at blinke.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vil du være med til at skabe venskaber?

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Børn og forældre til fest på landsstævnepladsen: - Det er skønt at se så stor en opbakning

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Jubilæumsudstilling: 150 år med fattiggården

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Anerkendt og prisvindende violinist gæster Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Først afviste kommunen samarbejde om sorggrupper: Nu bliver lærere klædt på til at håndtere børn og unges sorg

Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost publikumssucces vender tilbage til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

TorsdagsTanker: Bliv klogere på naturens vilde ingredienser med Thomas Laursen

Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Annonce