Annonce
Ugeavisen Svendborg

Projekt fritidsjob: Victor er blevet en anden dreng hos Min Købmand i Gudme

Før sad Victor helst hjemme på sit værelse i Gudme. Nu er han blevet glad for at passe kassen hos Min Købmand. Til sommer skal han på efterskole. Foto: Maria Thuesen
Victor Stjernholt drømte om et fritidsjob, men han frygtede at møde andre mennesker, så tanken om et job bag kasseapparatet i en forretning lød mest som et mareridt. Det har ændret sig fuldstændig hos Min Købmand i Gudme, der tog Victor under vingerne i ”Projekt fritidsjob”.

Gudme: Hos Min Købmand i Gudme betjener 16-årige Victor Stjernholt kasseapparatet med den største selvfølgelighed, og når han kommunikerer med kunderne, ser han dem i øjnene. Men skruer man tiden blot et år tilbage, var situationen meget anderledes for Viktor, som var meget indadvendt.

- Han ville gerne have et arbejde, men det her med at have kontakt med andre mennesker, syntes han var næsten farligt. Efter han er begyndt her, er hans selvtillid blevet superfin, siger Victors mor, Majbritt Stjernholt, der også har mærket ændringerne på hjemmefronten:

- Det er en anden dreng, jeg har fået hjem. Allerede efter sommerferien sagde hans lærer til et forældremøde, at Victor havde udviklet sig over sommeren, og jeg er sikker på, at det var det her job, der havde gjort det, konstaterer hun.

Annonce

Lave forventninger vent til stor glæde

Selv husker Victor Stjernholt tydeligt, hvordan forventningerne var alt andet end store, da han første gang skulle møde hos købmand Martin Pellegård i Gudme i ”Projekt fritidsjob”.


Jeg går selvfølgelig op i, at min virksomhed er veldreven, og at den har en god, sund økonomi, men det menneskelige er en lige så stor del af det. Hvis jeg kan hjælpe et enkelt ungt menneske eller to om året med at få en bedre tilværelse og en bedre selvtillid, så gør jeg det uden at blinke.

Martin Pellegård


- Jeg var lidt ked af det, fordi jeg var bange for, at det gik dårligt. Men det gik supergodt, og fra første dag var jeg helt vild med det, siger den unge kassemedarbejder, som godt kan se i spejlet, hvad der er forandret:

- Det er en Victor, der er blevet lidt større på selvtilliden. Før var det en lille genert fyr, der sad derhjemme på sit værelse dagen lang. Nu føler jeg mig måske lidt mere voksen, fordi jeg har fået et arbejde og tjener mine egne penge, fortæller han med tydelig stolthed i stemmen, før han giver en del af æren for succesen videre til kommunens fritidsjobambassadør, som etablerede kontakten med Min Købmand i Gudme.

Købmand Martin Pellegård var selv en genert og indadvendt dreng som ung. Derfor giver han gerne unge som Victor en chance for at tanke selvtillid i et fritidsjob hos ham i butikken. Foto: Maria Thuesen

Resten af æren tilfalder købmand Martin Pellegård, der har givet Victor en tryg start på arbejdslivet, fordi han tog hensyn til den unge mands nervøsitet. Og det er der en god grund til.

- Jeg har selv været en person, der var meget tilbageholdende i skolen. En type, der måske vidste en hel masse, men som alligevel ikke turde komme ud med det. Så jeg har et blødt punkt over for de her unge mennesker, som ikke er helt trygge ved skolegangen, og som måske er lidt tilbageholdende af en eller anden årsag, fortæller købmanden, der meget gerne gentager succesen:

Majbritt Stjernholt har fået en mere selvsikker dreng, efter sønnen har fået fritidsjob hos Martin Pellegård i den lokale købmand. Foto: Maria Thuesen

- Jeg går selvfølgelig op i, at min virksomhed er veldreven, og at den har en god, sund økonomi, men det menneskelige er en lige så stor del af det. Hvis jeg kan hjælpe et enkelt ungt menneske eller to om året med at få en bedre tilværelse og en bedre selvtillid, så gør jeg det uden at blinke.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Naturklummen: Pragtkåber med vinger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Biodiversitet og trafiksikkerhed cykler side om side

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Efter ugers ombygning: Nu får Anne og Henrik dobbelt så meget plads til ting for de små

Ugeavisen Svendborg

Musikværtshus med ny ejer: Rasmus overtager Rasmus

Ugeavisen Svendborg

Giant Steps klar med sæsonens første koncert

Ugeavisen Svendborg

Gyldne dråber: Guld til Holm

Ugeavisen Svendborg

SIMAC slår rekord: Martime aspiranter flokkes til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Hundetræning giver pote

Ugeavisen Svendborg

Tapas, tango og fortælling: Broholm forvandles til Buenos Aires

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om Blixen efter Afrika - historien om en mester og hendes lærling

Ugeavisen Svendborg

Arier i vandkanten og under åben himmel

Ugeavisen Svendborg

Ung frisør i ny rolle

Ugeavisen Svendborg

Inkluderende fællesskab i varme skær af byens lygtepæle

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Jeg falder for spændende mænd - men det ender med psykisk og fysisk vold

Ugeavisen Svendborg

Musikskole står klar til ny sæson: Peder Most Garden opruster med tre nye undervisere

Ugeavisen Svendborg

Hesselager sportsuge klar med program

Ugeavisen Svendborg

Fællesklang: Væk byen til live med sang

Ugeavisen Svendborg

Havnens frie fugle: Udstilling går bag om drømme i et råt miljø

Ugeavisen Svendborg

300 hektar skov skal øge biodiversiteten i Svendborg Kommune

Ugeavisen Svendborg

Verdensmål lokalt og globalt

Ugeavisen Svendborg

Indvielse af ny skolebygning

Ugeavisen Svendborg

Tillykke med de to år

Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Annonce