Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tag Delle med hjem: Svendborgs delfin fås nu som magnet

Delfinen Delle kan nu komme med hjem på køleskabet takket være Delles Venners nye magnet. Privatfoto
Siden 2019 har svendborgensere og turister i byen set til delfinen Delle boltre sig i Svendborgsund. Nu får man også lov til at tage ham med hjem. Gruppen Delles Venner har lavet magneter med delfinen, som sælges på havnen. Overskuddet går til turisme og hjælp til delfiner i fangeskab.

Svendborg:  I 2019 dukkede en delfin op i Svendborgsund, som hurtigt blev døbt Delle, selvom den i virkeligheden hedder Yoda. Delfinen er efterhånden en velkendt fyr for både svendborgensere og turister.

Facebook-gruppen "Delles Venner"  har nu fået lavet en køleskabsmagnet, som kan forevige oplevelsen af at møde den meget nysgerrige Delle. Det er sket med en lille hjælpende hånd fra det lokale, og det er gruppens administrator Jesper Stig Andersen taknemmelig for.

- Svendborg Skilte og Design har lavet den flotte magnet. De har givet os en super pris og sponsoreret os med 300 kroner, så stort tak til dem, skriver han i en pressemeddelelse.

Annonce

Magneterne kan købes på enten Havnens Fiskeriartikler eller på turistkontoret på havnen. Sammen med magneterne har Delles Venner også lavet foldere på både dansk, engelsk og tysk, samt lavet en infotavle til information om Delle.

Overskuddet går til Delles Venner

Det bliver Delles Venner, som får de pengene, hvis magnetterne kan skabe et overskud. Delles Venner er ikke tør for idéer uanset hvor stort eller småt overskuddet må blive.

Det fortæller Jesper Stig Andersen.

- Skulle der være overskud, så går det til at finansiere folderne, og hvad vi ellers laver. Skulle der stadig være overskud, så går det til at hjælpe delfiner ud af fangeskab, fortæller han.

Udover at administrere Facebook-gruppen Delles Venner, så er Jesper Stig Andersen i følge ham selv Delle meget nær. Det er blandt andet derfor, at det er ham, som har taget billedet på magneten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce