Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tre kulturevents: Puls, væsner og natur

Nanna Grønbech Petersen står bag tre kulturelle events i Tinghuset. Pr-foto

Svendborg: Kunstneren Nanna Grønbech Petersen har modtaget midler fra Svendborg Kommunes "Kulturpulje" til projektet "Puls, væsner og natur". I løbet af sommeren vil det gamle historiske tinghus i Svendborg danne ramme om en blanding af fernisering, minikoncerter og oplæsninger skabt af kunstnere fra Svendborg og omegn.

De lokale kunstnere, som medvirker i kulturprojektet, er digter og forfatter Mikaels Josephsen, forfatter Bentina Birkjær, billedkunstner og forfatter Nanna Grønbech Petersen, journalist og forfatter Jannie Schjødt Kold, forfatter Vagn Remme samt jazzmusikeren Søren Lund.

- Formålet med projektet er at skabe en række kulturbegivenheder, som forener maleri, musik og litteratur og derigennem formidle nutidig sydfynsk kunst på tværs af genrer. Desuden er formålet at styrke Svendborgs gode kulturliv og vise byen som en kulturelt forankret by med mangfoldighed, forklarer Nanna Grønbech Petersen i en pressemeddelelse.

Annonce

På flere etager i Tinghuset kan publikum allerede nu opleve farverige malerier med væsner og natur af Nanna Grønbech Petersen selv. Malerierne er blandt andet udstillet i tingsalen og cafeen Puls.

Den anmelderroste digter og forfatter Mikael Josephsens vil indlede eventrækken den 8. juli, hvor han vil læse tekster op om puls, væsner og natur. Mikael Josephsens forfatterskab rummer både, romaner og digtsamlinger. Senest har han skrevet en vellykket knækprosatrilogi og en ny roman er på vej i det kommende år.

Jazzmusiker Søren Lund vil med kontrabassens blide pulseren og dybe lyd af træ understøtte forskellige digtere og forfatteres oplæsning. Med erfaring fra poetry-slam miljøet rundt om i det ganske land, vil han, med udgangspunkt i de forskellige tekster skabe et improviseret musisk rum.

De to øvrige events kommer til at foregå på følgende datoer:

Fredag den 14. august kl. 16: Oplæsning med  forfatterne: Jannie Schjødt Kold og Vagn Remme. Jazzmusik: Søren Lund.

Fredag den 28. august kl. 16. Oplæsning med forfatterne: Betina Birkjær og Nanna Grønbech Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Teater i nyt lys

Annonce