Annoncørbetalt indhold

- VUC har givet mig blod på tanden til at komme videre med livet

VUC Fyn - 29 år og nu har en glad Morten Palmhøj Hougesen endelig bestået 9. klasse.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Fra en svær folkeskoletid til nyt mod på livet. Egentlig havde 29-årige Morten Palmhøj Hougesen svoret, at han aldrig ville gå i skole igen. Men han har netop bestået 9. klasse for voksne på VUC, og det har givet ham meget. Ikke mindst overskud.

Jeg har bestået 9. klasse og fik et flot 7-tal i dansk. For første gang nogensinde!

Sådan siger Morten Palmhøj Hougesen fra Svendborg grinende, og han er glad, fordi der endelig er noget at grine af. I folkeskolen halter det med koncentrationen, og i 7. klasse bliver han tvunget i specialklasse, selvom han protesterer, og der ikke er nogen diagnoser på papiret. Oveni kommer mobning, socialangst og følelsen af ikke at være god til noget, og da Morten forlader skolen, er det også uden en afgangseksamen i hånden. Han er fast besluttet på, at han aldrig nogensinde vil sætte sine ben på en skole igen.

Jeg fik hverken en eksamen fra 9. eller 10. klasse, og de store huller fra folkeskolen irriterer mig i dag. Ingen spurgte mig, om jeg ville til eksamen eller opfordrede mig til at gøre det, så det er ikke lige det bedste udgangspunkt at komme ud i livet på. Faktisk kom der til at gå næsten otte år på kontanthjælp, inden der skete noget positivt i mit liv, forklarer Morten og uddyber, at det var et job på et telemarketingcenter i Malaga, der blev vendepunktet:

Det forandrede alt. Min angst forsvandt, og jeg var endelig sammen med mennesker, hvor jeg kunne slappe af og vise, at jeg godt kan finde ud af noget. Da jeg kom hjem, sagde jeg til min sagsbehandler, at jeg gerne ville starte på VUC og tage en 9. klasse. Nu skulle det være slut med kontanthjælp.

Fra grænseoverskridende til rette vej

Annonce
VUC Fyn - Almen voksenuddannelse (avu) er et tilbud til voksne over 25 år, der vil forbedre sig i et eller flere fag på 9. og 10. klasses niveau.


Morten starter med forberedende voksenundervisning på VUC for at få de basale færdigheder som dansk, matematik, engelsk og it på plads. Men også for at forberede ham til et liv, som han aldrig havde troet, han skulle snuse til igen. Derefter glider han over i en almen voksenuddannelse, der netop kan give ham papir på det, han aldrig fik. En afgangseksamen.

Jeg begyndte på VUC i november 2020, og i starten var det kun to dage om ugen, fordi det var meget nyt for mig at gå i skole igen. Det var faktisk lidt grænseoverskridende – for det var jo en skole. Men det var ikke slemt, da jeg endelig kom i gang, og faktisk var det rigtig hyggeligt. Det var voksne mennesker, gode lærere, sjove timer, og da jeg begyndte at få endnu flere timer på, blev det endnu sjovere, fortæller Morten, som for første gang har følelsen af at blive hjulpet på rette vej.

Fremtidsdrøm og overskud
Det er ikke kun dansk, matematik og naturvidenskab, som Morten har fået med sig fra VUC. Han står i dag både med et eksamensbevis i hånden og en fremtidsdrøm i tankerne. Med hjælp fra vejledere på VUC har han med egne ord fået blod på tanden til at arbejde. Til at komme videre med livet.

Min plan er at starte på SOSU-hjælperuddannelsen til sommer, for jeg er megagod til mennesker, og jeg er god til at tale med mennesker. Og nu har jeg endelig overskuddet til at gøre noget ved det, slutter han.

Info

  • HF & VUC FYN Svendborg
  • Viebæltet 5
  • 5700 Svendborg

www.vucfyn.dk

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tronskifte i Svendborg Golfklub

Ugeavisen Svendborg

Svendborg Orienteringsklubs Byfræs-løbsserie starter nu

Ugeavisen Svendborg

Fattiggården har gratis adgang på Særlig Søndag

Ugeavisen Svendborg

Mødrehjælpens genbrugsbutik fylder to år og sætter smuk donation på auktion

Ugeavisen Svendborg

Maxi Zoo Svendborg støtter Støt Brysterne

Ugeavisen Svendborg

Det er de stille timer, der larmer: Lasse tog chancen og gav sig selv til kende ved Værestedet i Møllergade

Ugeavisen Svendborg

Kemal er tilbage hos Zara's Pizza & Burgerhouse

Ugeavisen Svendborg

Ny prøve på STX

Ugeavisen Svendborg

Donation til Tved Boldklub

Ugeavisen Svendborg

Åben onsdag

Ugeavisen Svendborg

Lytteklub – world

Ugeavisen Svendborg

Se billederne: Influencer Katrine Kæmsgaard bygger ud på Rønne Allé

Annonce