Annonce
Ugeavisen Vejle

Crazy Daisy - et af Vejles mest populære diskoteker: Her er fire historiske gå-i-byen steder

Fortæl om hvor du gik i byen i 90'erne og 00'erne på vejlemuseerne.dk/natteliv og hjælp meget gerne med at få dine venner og familie til også at sende ind. Arkivfoto: Kulturmuseet i Vejle
Kulturmuseet i Vejle har påbegyndt en kortlægning af Vejles natteliv i perioden 1990-2010. Museet vil meget gerne høre historierne om dine byture - så nu kan du få din ungdomsbrandert udstillet.

Vejle: For at sikre ungdoms- og fritidslivets historie for eftertiden søger Kulturmuseet netop nu efter beretninger, fotos og genstande fra det vejlensiske natteliv i perioden 1990-2010.

- Selvom det ikke er rart at indrømme det, så er 90'erne på nuværende tidspunkt blevet en del af Historien - med stort H. Det legendariske dansested Røde Mølle, som er et af omdrejningspunkterne i vores udstilling om fest og fritidsliv, lukkede i 1990, så det er oplagt at vi nu begynder arbejdet med at kortlægge den efterfølgende epoke i Vejles nattelivs historie. Og så håber vi bare at førstehåndskildernes erindringer ikke er alt for slørede af alkoholindtag, lyder det fra Rasmus Skovgaard Jakobsen, museumsinspektør på Kulturmuseet i Vejle, i en pressemeddelelse.

Her i artiklen kan du se fire historiske steder at gå i byen i Vejle.

Annonce

Fortæl din historie

Museet vil gerne høre hvor du gik i byen, hvad du drak, hvilken musik der fik folk ud på dansegulvet, hvor det var bedst at møde det modsatte (eller samme) køn, hvordan du kom hjem og meget mere.

- Vi er også meget interesseret i fotos og genstande fra dine byture. Så har du billeder af forfesten, dansegulvet eller lignende, så send dem ind! Og har du "lånt" et askebæger, en kuglepen, ølglas eller andet, så vil vi meget gerne have det til vores samlinger, siger Rasmus Skovgaard Jakobsen.

Fortæl din historie på vejlemuseerne.dk/natteliv og hjælp meget gerne med at få dine venner og familie til også at sende ind.

1 Restauranterne i Skyttehusgade 42

Skyttehusgade 42 har lagt navn til flere etablissementer gennem tiden, såsom Sevilla, Café du Sport, Skovbrynet, Sommerlyst, Apollo og Tyrolerlandsbyen. Sidstnævnte blev pigtrådstempel i 1960'ernes Vejle.

2 Romantica på Dæmningen

Med sine plysstole og kulørte drinks var danserestauranten Romantica på Dæmningen 34 et oplagt sted for romantik. Stedet lukkede i 1984 og blev i stedet til Rainbow Club.

3 Moulin Rouge i Orla Lehmannsgade

Moulin Rouge Vejle

Restauranten og forlystelsesstedet Røde Mølle åbnede i 1929 og lukkede i først 1990. Møllen var det fineste og længstlevende etablissement i Vejle. Stedet blev ofte omtalt som Røde Mølle eller blot Møllen.

4 Crazy Daisy i Midtpunktet

Crazy Daisy i Vejle åbnede i 1991 og blev hurtigt populært. På bare fem år blev åbnet 15 nye Daisy'er i byerne omkring Vejle. Diskoteket i Vejle lukkede i 2007, men kæden eksisterer stadig.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Optog i Nørrebrogade

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Ny fantasy til tweens

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

Mon det bli'r Vejles sommerhit? Nu har vi fået vores egen Tour de France-sang - lyt her til nummeret 'Vi kører Vejle gul'

Ugeavisen Vejle

Derfor er Ford Kuga så populær: Der er tale om en rummelig familiebil

Ugeavisen Vejle

Michael har netop solgt en af Vejles mest historiske restauranter: Nu afsløres hans nye job

Ugeavisen Vejle

Restauratør bag Vejles største havefest: 'Det bliver lige så vildt som i 80'erne og 90'erne - jeg bliver skuffet, hvis der ikke kommer over 1000'

Ugeavisen Vejle

For fire år siden mistede Jalal sine små tvillinger: Nu opkalder han nyt madhus efter sin søn

VEJLE

Byen får et nyt spisested lige ned til åen: Her vil Sicilie servere en velkendt rodfrugt - på en helt speciel måde

Ugeavisen Vejle

Lennarth vendte sit liv på hovedet: Så mange kilo har han smidt efter sin operation - 'Frygten for at dø sad i kroppen'

Ugeavisen Vejle

Stort tøjmarked skal sikre et sekscifret overskud - det vil kendt Vejle-firma donere pengene til: 'Det kommer til at gå vildt for sig'

Ugeavisen Vejle

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Ugeavisen Vejle

Kvinde, spark til din mand - han vil jo gerne være med: Her er en helt ny mulighed for mænd med livserfaring

Ugeavisen Vejle

Konkurs tvinger frisør på Horsensvej til at lukke: 'Jeg kan ikke hente det efterslæb, corona har placeret i butikken'

Ugeavisen Vejle

Bilkoncern - med to Vejle-forretningen - tjente et kæmpe millionbeløb: 'Det vigtigste for os er, at vi har skabt mere end 150 nye jobs'

Annonce