Annonce
Vanløse

Breaking: Den Gyldne Okse bliver til Vanløse Bistro

Solen skinnede højt i Brønshøj da VanløseLIV mødte Den Gyldne Okses nye ejer, Martin Grønbech, som fortæller at restauranten ændrer navn til Vanløse Bistro. Foto. Chili Djurhuus.
Mandag 17. august blev den endelige købsaftale på Den Gyldne Okse underskrevet, og Vanløse Bistro kan snart se dagens lys. VanløseLIV har eksklusivt talt med medindehaver Martin Grønbech om planerne for det nye spisested.
Annonce

- Det skal ikke være en Brønshøj Bistro nummer to. Det er noget af det første som den nye medindehaver af Vanløse Bistro (tidligere Den Gyldne Okse, red) Martin Grønbech (Bo Damgaard Asmussen og Louise Grønbech er de to andre medindehavere) slår fast, da VanløseLIV over en dejlig kop cappuccino taler om den kommende Vanløse Bistro.

Og han fortsætter:

- Det skal være en bistro til Vanløse.

For to år siden var Martin med til at starte Brønshøj Bistro op, da han ønskede at lave det sted, han selv savnede i Brønshøj, da han havde små børn. Og nu er turen kommet til Vanløse, fordi han kan se det samme behov.

- Vanløse Bistro skal være det sted, hvor du går ned på en hverdagsaften i stedet for at købe take away, selv om du selvfølgelig også kan få vores mad som take away, siger Martin Grønbech og fortsætter:

- Der vil være mulighed for at få gode drinks, og vi bliver et godt alternativ til den vinbar, der ikke eksisterer i Vanløse

Annonce

Skal vi ikke tage ned på Bistroen?

- Vi ønsker at lave et uformelt spisested i Vanløse, hvor man ikke behøver at gå hjem i bad og tage fint tøj på for at tage ud at spise, fortæller Martin og fortsætter:

- Vanløse Bistro skal være sådan et sted, hvor dem i Vanløse siger: 'Skal vi ikke bare tage på Bistroen? og det er helt okay, at du tager din hættetrøje på.

Hvorfor navnet 'bistro'?

- Det navn har vi valgt meget bevidst, fordi den (Vanløse Bistro, red) skal trækkes ned. Bistroen er lig den gode hverdag, fortæller Martin og forklarer, at hverdagsaftenerne er ligeså travle som weekenden og det forventer han også, at det vil være i Vanløse. Vanløse Bistro skal være lig med den gode hverdag.


Vi har vin af lokale vinmænd, og kunsten der hænger på væggene er af lokale kunstnere

Martin Grønbech


- Lørdag er faktisk den dårligste dag i vores omsætning, for der tager folk ind til byen og spiser, siger Martin, der er uddannet kok. Han fortæller, at maden udover at være af høj faglig kvalitet vil være nede på jorden med en dagens ret og en tavle menu.

- Bistroen i Brønshøj har stamkunder, der kommer flere gange om ugen, siger Martin.

Annonce

Støtter lokalt

Udover ønsket om at blive vanløseborgernes fortrukne spisested, har Martin også en vision, om at være med, hvor det sker lokalt blandt andet ved at støtte lokalmiljøet, præcis som Brønshøj Bistro gør.


Hvis du ikke er under udvikling, er du under afvikling. Alt hvad der står stille har en ende.

Martin Grønbech, medindehaver af Vanløse Bistro


- Vi har vin af lokale vinmænd, og kunsten der hænger på væggene er af lokale kunstnere. Når kræftens bekæmpelse samler ind, eller natteravnene kommer forbi, får de gratis kaffe. Vi er på torvet med vores kaffevogn, når juletræet tændes. Og selvfølgelig ønsker vi også at støtte den lokale sport, siger Martin uden at foretrække en mine. Det er tydeligt, at det lokale betyder meget for ham som ejer af en lokal restaurant.

- Også ansætter vi selvfølgelig også fra lokalområdet, siger han.

Annonce

Fra okse til bistro

- Jeg har det mantra: 'Hvis du ikke er under udvikling, er du under afvikling. Alt hvad der står stille, har en ende, siger Martin Grønbech, da samtalen drejer sig hen mod renoveringen af Vanløse Bistro.

- Vi har været dernede at kigge, og vi har en god ide om, hvad der skal ske, svarer Martin, da VanløseLIV spørger ind til rygterne om, at den legendariske restaurant får en makeover i en sådan grad, at den ikke vil være til at kende igen.

– Al belægning i køkken skal skiftes ud. Køkkenet bliver større, så der er plads til et andet flow. Vi laver en helt ny bar, hvor noget af baren bliver  til arbejdsstationer, så der kan laves drinks, kaffe og morgenmad.. Der skal gøres plads en stor espressomaskine.. Og så skal der åbnes op, siger Martin alvorligt og fortsætter:

- Rummet skal være lyst og lækkert at komme ind i. Væggene skal være neutrale, så den lokale kunst kan komme til sin ret, og så bliver den store tonede rude ud mod parkeringspladsen fjernet, så vi får endnu mere lys ind.

- Så alt hvad man sætter i forbindelse med Den Gyldne Okse forsvinder?

- Man skal gøre det man tror på. Den Gyldne Okse har godt af at komme ind i 2020, siger Martin Grønbech målfast og fortsætter:

- Så for at svare på dit spørgsmål; Ja. Udgangspunktet er, at der ikke er noget der bevares. Jeg vil skabe et moderne forsamlingshus i Vanløse. Vanløse Bistro bliver ikke Brønshøj Bistro to. Den skal være sin egen. Vi har et mål om at bidrage til gå ud kulturen i Vanløse, siger Martin og fortsætter:

- Det skal være sådan, at Gitte (en fiktiv person, red) ikke behøver at tage ind til byen med sine veninder, når de skal nyde et godt glas vin, en lækker cocktail eller et godt måltid.

- Hvornår åbner I?

- Vi joker lidt med, at det skal være 6. november, hvor Brønshøj Bistro åbnede for to år siden, men det er nok desværre ikke realistisk, da der jo skal renoveres en del, siger Martin og tager en tår af sin cappuccino, der er blevet kold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce