Annonce
Corona-initiativer

Cirkus Panik har fundet tilbage til rødderne. - Vi laver cirkus for dem, der bliver glemt under corona

Cirkus Panik er gået tilbage til rødderne. De hat opfundet altan- og gadecirkus for at komme ud til publikum, når publikum ikke kan komme til dem. Jonathan Bendtsen, Daniel Bendtsen og Mads Panik underholder. Foto Shazia Khan.
Corona fik Cirkus panik til at finde tilbage til deres rødder. Nemlig at lave gadecirkus og kunst for dem der har brug for et ekstra smil på læben.
Annonce

Hvorfor vælger I at tage ud og lave cirkus?

- Da coronaen brød ud blev alle vores normale jobs aflyst i form af forestillinger, cirkusskoler og forløb rundt om i landet. Og vi blev hurtigt enige om at det folket i disse tider, at folket har brug for er kultur til at holde humøret oppe, fortæller instruktør i Cirkus Panik, Miranda Pauline Panik.

Annonce

Cirkus til dem der bliver glemt

- I og med at Cirkus Panik jo oprindeligt startede som et gadecirkus på Nørrebro, tænkte vi, at vi kunne bruge denne originale form til at komme ud og lave cirkus på en ny måde. Vi så mange initiativer rettet mod andels- og ejerforeninger i bro-kvarterene, såsom jazz i gårdene, og vi tænkte; 'hvordan kan vi komme ud til de folk, der måske blev glemt?' Vi satte derfor målrettet ind på at rejse finansiering til at lave cirkus, der kunne ses fra altanerne og vinduerne rettet mod almene boligområder og plejehjem. Folk, vi mener, særligt har brug for kultur i denne tid, og som ofte bliver glemt.

Miranda fortæller, at Cirkus Panik derefter sammensatte en trup bestående af nye talenter på den danske cirkusscene, brødrene Jonathan og Daniel Bendtsen fra nycirkus kompagniet Volantes, og de to professionelle musikere Ole Reimer og Jacob Kolkur samt Cirkus Panik i form af Mads Panik, Poul Panik og cirkusdirektøren Miss Tatiana.


Corona-situationen fået os til at kigge tilbage til, hvor vi kommer fra rent kunstnerisk, og vi har revurderet hvem vi allerhelst vil arbejde for. Vi arbejder under påskuddet af, at hvis folk ikke kan komme til kulturen, må kulturen komme til folket. Og med de seneste restriktioner er der i den grad brug for kultur til at holde humøret oppe.

Miranda Pauline Panik, instruktør i Cirkus Panik.


Og initiativet er blevet mødt med stor begejstring.

- Med hjælp fra blandt andet Velliv Foreningen, Bispebjerg Lokaludvalg, Helsingør Kommune, Frederiksberg Fonden og Slots, Kulturministeriet og de enkelte boligorganisationer har vi siden april gæstet 40 boligområder og plejehjem med altancirkus shows, og opbakningen fra beboerne har været intet mindre end fantastisk, svarer Miranda.

Artiklen fortsætter under billederne.

Cirkus Panik er gået tilbage til rødderne. De har (gen)opfundet altan- og gadecirkus for at komme ud til publikum, når publikum ikke kan komme til dem. Her ses Mads Panik, Jonathan Bendtsen og Daniel Bendtsen lave akrobatik og jonglering i Høje Gladsaxe for Vores HG. Foto Shazia Khan.
Cirkus Panik er gået tilbage til rødderne. De har (gen)opfundet altan- og gadecirkus for at komme ud til publikum, når publikum ikke kan komme til dem. Her ses Mads Panik, Jonathan Bendtsen og Daniel Bendtsen lave akrobatik og jonglering. Foto Shazia Khan

Hvad har corona gjort ved jer som kunstnere?

- Corona-situationen fået os til at kigge tilbage til, hvor vi kommer fra rent kunstnerisk, og vi har revurderet hvem vi allerhelst vil arbejde for. Vi arbejder under påskuddet af, at hvis folk ikke kan komme til kulturen, må kulturen komme til folket. Og med de seneste restriktioner er der i den grad brug for kultur til at holde humøret oppe, slår Miranda fast og fortsætter.

- Cirkus Panik tager derfor ud og spreder glæde med altancirkus, hvor der er brug for det. Der sidder rigtig mange mennesker, som er mere eller mindre isoleret især i boligområder og på plejehjem Så corona fået os til at gentænke, hvordan vi kan lave cirkus og fundet på nye formater, vi ikke havde lavet, hvis det ikke havde været for corona restriktionerne, slår Miranda fast.

Hvordan er det så at være tilbage til rødderne?

- Det har været rigtig sjovt at gå tilbage til det vi kender. Vi oplever, at folk rigtig vil gerne vil se noget, fordi der sker jo ikke så meget. Så når vi kommer med fuld hornmusik og fantastisk optræden, dét skaber liv for børn og så vel for voksne, svarer cirkusdirektør, Miss Tatiana og smiler.

Artiklen fortsætter under billederne.

Cirkus Panik er gået tilbage til rødderne. De har opfundet altan- og gadecirkus for at komme ud til publikum, når publikum ikke kan komme til dem. Foto Shazia Khan
Cirkus Panik er gået tilbage til rødderne. De har opfundet altan- og gadecirkus for at komme ud til publikum, når publikum ikke kan komme til dem. Her ses en beboer på Plejecentret Bystævneparkens demensafdeling. Foto Shazia Khan.

Hvis du kunne tænke dig at få besøg af Cirkus Panik i dit bolligområde, kan du læse mere om projektet på https://www.cirkuspanik.dk/altancirkus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce