Annonce
112

Cykelejer: - Du aner ikke, hvem du stjæler fra

Genia Jensens ret så unikke cykel. Foto. Privat
Genia Jensen var lige ved at lære at cykle og derved komme af med sin angst for at cykle. Men så blev hendes tandem stjålet.
Annonce

- Hvordan vil du have det, hvis nogen har stjålet din cykel? Og før du siger, at du har brug for pengene. Du aner ikke, hvem du stjæler fra, og hvad er deres situation, vel?

Ordene kommer fra Genia Jensen, der 22. september fik stjålet sin cykel i cykelkælderen under Kronen. Og cyklen, en tandem, har en speciel funktion og værdi for Genia.

- Jeg har aldrig lært at cykle, og det er svært at komme i gang, som voksen.

Så for at jeg kunne komme af med min cykel-skræk, købte min kæreste en tandem til os. Det smarte ved den er, at den kan styres fra både for- og bagsædet, hvilket er anderledes end ved en almindelige tandem, forklarer Genia, der fortæller, at tandemen er ombygget, så den passer til hende og hendes kæreste.

- Vi har haft en del skønne ture på den, og jeg var ved at slippe af med min cykelskræk, og så sker det her, fortæller Genia der er utrolig ked af, at cyklen er blevet stjålet.

Hvorfor stod den i Kronens cykelkælder?

- Fordi den dagen før var blevet udsat for hærværk oppe på fortorvet. I cykelkælderen var den låst med to låse, og jeg havde bevidst sat den tæt på overvågningskameraet, og alligevel blev den blev stjålet. Det betyder, at man ikke engang kan parkere cykler der. Det er alt for usikkert. Desværre, siger Genia.

Annonce

Kronen: Vi har videoer

VanløseLIV har talt med Center Manager i Kronen, Lisbeth Dueholm om tyverierne i Kronens cykekælder, hun udtaler.

- Vi oplever fra tid til anden, at der bliver stjålet cykler fra vores cykelkælder, og da vi har overvågning, er det derfor muligt, at politiet kan få videoerne udleveret.


Det er en politifaglig vurdering i hver enkelt sag, om det har en efterforskningsmæssig værdi at afsøge og indhente videoovervågning. Afvejningen sker blandt andet ud fra, hvor alvorlig kriminalitet der er tale om.

Københavns Politi


Er det din oplevelse, at der er flere tyverier end normalt?

- Jeg har lagt mærke til, at der inde i 2720 (en Facebook gruppe for folk der bor i Vanløse, red) er flere opslag om cykeltyverier, men da det er politiet og ikke Kronen folk skal kontakte, har jeg ikke et overblik over tyverierne i vores cykelkælder, svarer Lisbeth.

VanløseLIV har også talt med Københavns Politi og spurgt dem, om de indhenter overvågningsvideoerne fra blandt andet Kronens cykelkælder, hvis cykeltyveriet er foretaget tæt på et overvågningskamera.

- Det er en politifaglig vurdering i hver enkelt sag, om det har en efterforskningsmæssig værdi at afsøge og indhente videoovervågning. Afvejningen sker blandt andet ud fra, hvor alvorlig kriminalitet der er tale om, svarer Københavns Politi svarer i en mail, og skriver afsluttende.

- Ovenstående gælder for efterforskning generelt. Vi kommenterer som udgangspunkt ikke efterforskningsskridt i konkrete sager.

VanløseLIV følger sagen om cykeltyverierne omkring Kronen.  Du kan kontakte redaktionen på chili@vanloseliv.dk, hvis du ligger inde med oplysninger om cykeltyverierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Corona-ensretning ophæves i København

Annonce