Annonce
Byudvikling

Flemming Fenger: Vi ser frem til omsider at komme i gang

Det kommende byggeri V360, som forhåbenligt snart bliver en realitet. Illustration: Holberg Fenger Invest A/S
Efter at Brugsen-grunden har stået gabende tom i over ti år, lover Flemming Fenger nu, at der snart sker noget på den gamle Brugsen-grund.

Det er blevet kaldt meget. Hullet, Ground Zero, Brugsen-grunden. Frank Jensen kaldte endda grunden en skændsel tilbage i april 2019. Men hvor om alting er, så står grunden stadig gabende tom.

Tilbage i juni 2020 udtalte Flemming Holberg Fenger, at byggeriet på den gamle Brugsen-grund burde starte i slutningen af sommeren - efter at have stået tom i over ti år.

Ifølge Københavns Kommune, er første spadestik ikke er sat endnu, da den ikke kan behandle Flemming Holberg Fengers ansøgning, før han har afleveret brandstrategiændringer.

- Når al materiale er afleveret, behandler vi sagen, skriver Københavns Kommune i en mail til VanløseLIV.

Annonce

Fremsender indenfor 14 dage

- Der ligger en ansøgning, men Københavns Kommune kræver en del ting, og det kan tage sin tid, udtaler Flemming Holberg Fenger, da vi ringer til ham og forelægger ham Københavns Kommunes svar.

Men du sagde tilbage i juni 2019, at du havde ventet på byggetilladelsen i ni måneder, men den har du vel ikke ventet på, hvis du manglede at indlevere brandstrategier?

- Når du ansøger om så stort og kompliceret byggeri, kommer ansøgningen igennem forskellige afdelinger, og her kan der komme krav i henhold til lokalplanen. Og hvis projektet ændres, som det også er blevet et par gange, kommer der nye krav. Det forrige krav (før brandstrategier, red) var, at der skulle etableres trafiklys, selv om det ikke var et krav i lokalplanen, også gik ansøgningen tilbage til os. Nu er vores brandrådgiver ved at justere brandstrategien, som vi forventer at kunne fremsende til kommunen inden for 14 dage. Vi ser frem til omsider at komme i gang, udtaler Flemming Holberg Fenger.


Da jeg kom tilbage ultimo 2015, har jeg derfor brugt energi på at redde min virksomhed, og det tager altså noget tid at skaffe en halv milliard at bygge for.

Flemming Holberg Fenger


Hvad vil du sige til beboerne i Vanløse i forhold til, at der er gået så lang tid?

- Jeg synes egentlig, du skal kontakte tidligere bestyrelsesformand og tidligere ansat i advokatfirmaet Bech Bruun, Torben Schøn, for vi skulle have været i gang for otte år siden, er Flemming Holberg Fengers svar.

Han fortsætter.

- Det har været et kæmpe arbejde at bygge den her virksomhed op efter Torben Schøn forsøgte at lukke firmet ned, og det stoppede blandt andet byggeprocessen. Da jeg kom tilbage ultimo 2015, har jeg derfor brugt energi på at redde min virksomhed, og det tager altså noget tid at skaffe en halv milliard at bygge for.

Annonce

Det startede med tre konkurser

Hvad der var tæt på at ende med Holdberg Fenger Invest forfald, startede med, at tre entreprenører gik konkurs. Flemming Holberg Fenger kom ud i økonmiske udfordringer, og han overskred sin låneramme i Nordea, i det han var overbeviost om, at blandt andet hans egenkapital på over 300 milioner dækkede overtrækket. Men den gik ikke hos Nordea, der endte med at opkræve, hvad, Flemming Holberg Fenger, mener var, en for høj bidragssats på hans realkreditlån på 700 milioner kroner i ejendomskoncernen Holberg Fenger Invest.

Nordea forslog, at Fenger indsatte en professionel bestyrelse, hvor Torben Schøn blev bestyrelsesformand. Og Torben Schøn var, ifølge Flemming Holberg Fenger, ikke interesseret at føre Holberg Fenger Invest videre.

Det endte med, at Flemming Holberg Fenger, ifølge ham selv, under trussel om konkurs, blev tvunget til at underskrive en erklæring, der gav bestyrelsen al magt over ledelsen.

Det kommende byggeri V360, som forhåbenligt snart bliver en realitet. Illustration: Holberg Fenger Invest A/S

Det fremgår af en artikel i Berlingske (2017, red), at advokatkontoret Bech-Bruun, som Torben Schøn arbejdede for, udskrev regninger for 6,7 millioner kroner eksklusiv moms, at lønningerne i bestyrelsen, med Torben Schøn som bestyrelsesformand, steg markant, samt at Torben Schøn indførte overtidsbetaling til bestyrelsen. Berlingske skriver at avisen har været i besiddelse af et notat udarbejdet af Bech-Bruun i 2012, hvor det fremgår, at Torben Schøn fastsatte en timeløn til sig selv på 3.300 kroner ud over formandshonoraret på 300.000 kroner.

- Det var en helt urimelig pengemaskine – et bestyrelsesmøde kunne jo løbe op i 100.000 kroner, udtalte Flemming Holberg Fenger i 2017 til Berlingske.

Ifølge Flemming Holberg Fenger satte bestyrelsen også lejen i lejekontrakter, alt for lav, hvilket, ifølge Flemming Holberg Fenger, resulterede i en lavere pris på flere ejendomme. Derudover foretog bestyrelsen en del nedskrivninger af ejendomme.

- at butikscentret blev solgt billigt og uden sikkerhed for betaling af restkøbesummen på 63 milioner kroner fra køberen Solstra. Bestyrelsen satte også andre interesserede købere uden for døren, fremgår det af en mailkorrespondance, som Berlingske har set, står der i artiklen.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra tidligere bestyrelsesformand, Torben Schøn, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fornuftsægteskab giver mere liv på Asfalten

Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Annonce