Annonce
Kultur

Flittige hænder: Vi blev flyttet med halv dags varsel

Flittige hænder, da de stadig var i Spejldsalen. Foto. Jeanette Hundahl
Forleden flyttede Borgerservice over i Spejlsalen i Kulturstationen. Et rum som, blandt andet, foreningen Flittige Hænder har brugt. De fik en halv dag til at flytte.
Annonce

Vanløse Borgerservice er flyttet fra biblioteket over i Kulturstationen. Nok til glæde for mange. Dog for Jeanette Hundahl fra foreningen, Flittige Hænder. Flittige Hænder er ifølge dem selv, 'et veletableret tilbud til alle med hang til kreativ hobbyaktivitet'.

I slutningen af november fik foreningen Flittige Hænder nemlig et brev fra Københavns Kommune, hvori der stod, at Flittige Hænder skulle flytte lokaler.

- Varslingen skete med en halv dags varsel. Vi modtog mailen mandag 30. november kl. 14.30, og det var med virkning fra dagen efter, tirsdag 1. december, fortæller Jeanette, som stadig, mange måneder efter, stadig er i chok over kommunens behandling af den kreative forening.

Annonce

Måtte slippe alt

- Vi måtte slippe alt, hvad vi havde gang i. Dels for at nå at informere alle, men også for at vi kunne nå at tømme vores skabe.

Rummet, som Flittige Hænder skulle flytte ud af og Borgerservice ind i, hedder Spejlsalen. Flittige Hænder skal, når corona slipper sit greb om Vanløse og resten af verdenen, flytte over i Festsalen. Et lokale, hvor man, ifølge Jeanette, hverken kan lufte ud eller for den sags skyld, benytte til kreativitet på grund af belysningen.

- Det bliver altså svært at sidde og kniple - med en tynd tråd eller brodere, fordi det kræver god værkstedsbelysning, og det var der i Spejlsalen, og det er der ikke i Festsalen, sukker Jeannette.

Da Jeanette fik mailen kontaktede hun områdechef Lone Billehøj, men hun følte sig ikke hørt.


Normalt mødes vi jo på gangen dag ud og dag ind, hvor vi uformelt tager foreningerne med på råd, når der skal tages beslutninger.

Mads Kamp Hansen, Sekretariatschef .


- Vi har ikke hørt en pind, efter vi fik at vide, at vi skulle flytte lokale. Hellere ikke selvom vi har klaget, fortæller Jeanette Hundahl. Hun fortsætter.

- Udover at det ikke er et godt lokale for os, frygter jeg, at det bliver midlertidigt, og at vi på sigt mister lokalet. Hun sukker.

- Og hun (Lone Billehøj, red) sagde til mig, at hvis jeg ville klage, så kunne jeg sende hende en mail.

Nogle af de ting som Flittige Hænder producerede til corona julemarkedet 2020. Foto. Jeanette Hundahl

Jeanette skrev en mail, men har stadig intet hørt.

- Jeg er så ked af det og så vred på min forenings vegne. Vi har holdt til i Kulturstationen i al den tid, den har eksisteret, og nu frygter jeg, vi bliver sluset ud, siger Jeanette afsluttende.

VanløseLIV har kontaktet områdechef Lone Billehøj via mail. Vi blev sendt videre til Sekretariatschef Mads Kamp Hansen.

På spørgsmålet om, hvorfor vi ikke kan tale med Lone, svarer Mads Kamp Hansen, at det er ham der udtaler sig i sagen.

Annonce

Udnytter kvadratmeterne bedst muligt

- Det handler om en flytning fra et sted til et andet, fordi vi vil gerne have, at folk lettere kan finde Borgerservice. I og med at vi flytter lokaler udnytter vi desuden kvadratmeterne bedre, så de frigjorte kvadratmeter kan bruges til andre kulturelle aktiviteter, så som læsegrupper. Derfor synes vi faktisk, at vi er endt op med noget bedre, udtaler Mads Kamp Hansen, da vi spørger, hvorfor Borgerservice har flyttet lokaler.

Er det okay, at Flittige Hænder fik en halv dag til at  flytte lokale?

- Det gik ret hurtigt, fra vi traf beslutningen, til den blev effektiviseret. Vi havde fokus på at nå det inden årsskiftet, og derfor endte det med så kort et varsel og det beklager vi meget, svarer Mads Kamp Hansen og slår fast, at den uheldige proces skyldes corona.

- Normalt mødes vi jo på gangen dag ud og dag ind, hvor vi uformelt tager foreningerne med på råd, når der skal tages beslutninger. Men på grund af nedlukningen var det udelukket, når vi ikke lige kunne mødes på gangen.

Jeanette har en anden opfattelse, og hun frygter, at det her er første forsøg på at få de kulturelle aktiviteter ud af Kulturstationen. Har hun ret?

- Det er bestemt ikke noget, vi har planer om. Flytningen er et forsøg på at udnytte kvadratmeterne bedre. Når det er sagt, kan jeg godt forstå, at Flittige Hænder er frustrerede, fordi de har været glade for Spejlsalen. Vi vil fortsat have foreningsdelen på gangen, men det er hele tiden en balancegang. Alle foreninger vil jo gerne have deres egne kvadratmeter og bedste forhold, som de kan bruge til deres ugentlige aktiviteter, hvor de er to-tre gange om ugen. Og i den kontekst kan jeg kan godt forstå, at man som forening vil have et rum, hvor man er herre i eget hus, svarer Mads Kamp Hansen.

Hvordan vil I undgå at det ikke sker igen?

- Hvis der ikke havde været corona, er jeg sikker på, at sagen ikke var opstået, men det er klart at oplevelsen hos Flittige Hænder giver anledning til, at vi er endnu bedre til information og inddragelse fremover.

Til sidst, Jeanette fortæller, at Lone sagde, at Flittige Hænder bare kunne klage. Jeanette siger, at hun stadig intet har hørt efter sin klage. Hvordan kan det være?

- Kulturstationen lukkede helt ned kort efter dialogen med Flittige Hænder, og siden har der ikke været nogen kontakt. Vi tænker, at de har fået svar, men tager kontakt til dem i morgen (mandag ottende februar, red) og hører om der er noget, de fortsat mangler svar på, svarer Mads Kamp Hansen.

Vi har onsdag 10. februar spurgt Jeanette Hundahl, om hun har hørt fra kommunen vedrørende sig klage.

- Nej, jeg har intet hørt, svarer hun.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Annonce