Annonce
Julehjælp

Gittes ønsketræ er meget mere end gaveønsker på et træ

Julegaver, som forældre havde ønsket sig til deres børn via ønsketræet. Foto. Gitte Hedeby
Annonce

Julen er hjerternes fest. Også i Vanløse. I år har har Ønsketræet, der normalt står i Oasen, stået på første sal i Kronen.

Træet er blevet symbol på, hvad det er Vanløse kan, når det handler om sammenhold og næstekærlighed. Træet er nemlig meget mere end et træ med ønsker på. Det er et træ der formidler kontakt mellem folk der gerne vil gøre julen bedre for dem der ikke har så meget. Og det er Gitte Hedeby facilitator for. 48 familier fik i år julegaver fra Ønsketræet.

Annonce

Lokale hjælper

En ting er ønsketræet som formidler kontakt mellem givere og modtagere. men Gitte Hedeby har taget det et niveau videre. Hun formidler nemlig kontakt mellem dem der gerne vil give mere end en gave. Gitte fortæller blandt andet, at en vanløseborger, som er nytilflytter, havde tilbudt at hjælpe en familie med at stå for julemaden juleaften. Det betød, at en enlig mor med 7 børn, som er tilknyttet Ønsketræet i år, fik en ekstra god jul.

- Jeg blev også kontaktet af Martin, der havde lidt overskud i livet i år. Han er en ung mand som midt i corona tiden har startet sit eget malerfirma op, og han ville gerne støtte 2 familier, så de har mulighed for at købe julemad og godter juleaften.

- En anden borger, som har kontakt til en af vores lokale restauranter, ringede til mig for at formidle kontakt til restaurant, da den gerne vil tilbyde at lave julemiddagen til en udvalgt familie.

Og i dag (før jul, red) har jeg været hos en af vores lokale ejendomsmæglere, som fyldte min bil med gaver. Blandt andet en cykel til en lille pige. Cyklen er brugt, men sat flot i stand og leveret med en spritny cykelhjelm. Og der er gaver til yderligere fem familiers børn.


Jeg synes, det er så hamrende fantastisk, at folk her i Vanløse står sammen på den måde for at hjælpe hinanden. Og det er vel at mærke for at hjælpe mennesker, man slet ikke kender. Det har været et underligt år, og det er en underlig jul. Men medmenneskeligheden består i den grad.

Gitte Hedeby


Og sådan bliver det bare ved. Gitte fortsætter.

- Vores lokale bager og fotograf har sørget for gavekort til alle familierne, så de i løbet af året kan nyde godt af en lækker lagkage og få fotograferet deres børn.

Ønsketræet der stod i Kronen i år. Foto: Gitte Hedeby

Hvem er det der beder om hjælp?

- Alle forældrene i år er enlige mødre og luksus som lagkage og børnefotografering er formentlig ikke på 1. pladsen på prioriteringslisten i hverdagen, svarer Gitte Hedeby.

Annonce

Det giver håb

Hvad tænker du om alt det her?

- Jeg synes, det er så hamrende fantastisk, at folk her i Vanløse står sammen på den måde for at hjælpe hinanden. Og det er vel at mærke for at hjælpe mennesker, man slet ikke kender. Det har været et underligt år, og det er en underlig jul. Men medmenneskeligheden består i den grad. Der er virkelig så meget varme og næstekærlighed her i 2720. Det giver glæde hos dem, som giver og det giver glæde hos dem, som modtager. Og lige præcis dét giver håb, siger Gitte afsluttende.

Artiklen fortsætter under videoen af alle gaverne fra Ønsketræet.

Gitte Hedeby er ikke den eneste i Vanløse der har viet december tik at gøre en forskel for de økonomisk pressede familier i Vanløse. Også Julie Bidstrup der er medejer af Galleri Bidsart har gjort en forskel. Hun har konverteret sit galleri om til julemandens værksted, hvor familier kunne hente legetøj, som de kunne lægge under det juletræ, som de måske ikke har råd til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce