Annonce
Klima

Sådan ser en bæredygtig by ud

Rundvisning i showroomet til indvielsen torsdag den 27. august. Fra højre; Lars Therkildsen, adm.direktør i HOFOR, Leo Larsen, bestyrelsesformand HOFOR, Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, og yderst til venstre Jesper Christensen, børne- og ungdomsborgmester, Københavns Kommune. Foto. Bjarke Ørsted
I disse år står Vanløse over for store forandringer i bybilledet, da lokalområdet skal forandres i en grøn retning, hvis byen skal modstå klimaforandringer. Torsdag 27. august blev et nyt showroom indviet hos ENERGI & VAND.

Mange grundejerforeninger - også i Vanløse - står overfor at klimatilpasse lokalområdet, i samarbejde med kommune og forsyning. Det er en kompleks proces, der kan virke uoverskuelig for den enkelte grundejerforening. Og samarbejdet om forandringerne er vigtige for både Hovedstaden og lokalområdet, hvis den grønne transformation skal lykkes for alle.

For de lokale

Hos ENERGI & VAND kan du opleve et nyt interaktivt showroom med en udstilling om hele Hovedstaden som bæredygtig by. Udstillingen fortæller om alle løsninger indenfor energi- og vandforsyning, klima og klimatilpasning.


Showroomet kan anvendes af alle, der ønsker at samarbejde med kommuner og forsyning om bæredygtige byløsninger på lokale problemer.

Leo Larsen, bestyrelsesformand i HOFOR


Her kan du blandt andet lære om klimatilpasning, gå på opdagelse i lokale løsninger og muligheder.

- Showroomet er det første, og indtil videre, eneste af sin art, der illustrerer, hvordan man kan dissekere den bæredygtige by, siger bestyrelsesformand i HOFOR, Leo Larsen, og han fortsætter:

- Showroomet kan anvendes af alle, der ønsker at samarbejde med kommuner og forsyning om bæredygtige byløsninger på lokale problemer.

Udover showroomet stiller ENERGI & VAND også helt nye mødelokaler til rådighed for lokale arrangementer med et lokalt grønt perspektiv.

ENERGI & VAND har ved en række lejligheder allerede stillet faciliteter til rådighed som mødested i forhold til udviklingen af Harrestrup Å projektet.

ENERGI & VAND indgår desuden et særligt partnerskab med lokale skoler i forbindelse med brugen af Harrestrup Å og elevinddragelse i klimatilpasningen af egen skolegård. Skolerne vil fremadrettet også få glæde af de nye faciliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce