Annonce
Vanløse

Snoopy Bodega: 2020 har kostet os 500.000 kroner

- Snoopy Bodega er ligesom en familie. Man kan sige, at Snoopy Bodega er de ældres ungdomsklub. Det er her de mødes og har et socialt samvær, fortæller indehaverne Snoopy Bodega, Søren og Stine Hougaard. Foto. Chili Djurhuus
Indehavere af værtshuset, Snoopy Bodega, Stine og Søren Hougaard, er bekymret for deres stamgæster, som nu sidder ensomme i deres lejligheder, i stedet for at drikke en selskabelig øl på deres stamværtshus.

Det er ikke let at være erhvervsdrivende. Og selvom der er hjælpepakker, så river det tænder ud hos de fleste, blandt andet hos indehaverne af værtshuset, Snoopy Bodega.

- Vi savner hyggen og pengene. I 2020 har det kostet os 500.000 kroner. Og på trods af hjælpepakker, er vores omsætning gået ned med 40 procent.

Ordene kommer fra ejerne af værtshuset, Snoopy Bodega, der udover at være bekymret for deres økonomiske situation også er bekymret for stamgæsterne, der nu ikke har et sted at tage hen.

Annonce

Bekymret for stamgæsterne

- Det er helt vildt hårdt. Det er nærmest værre end at blive smittet, fordi vi ved at der er så mange ensomme, der mangler deres stamværtshus, svarer Stine Hougaard, da vi spørger hende, hvordan det er at være tvangslukket.

Udover at være bekymret for stamgæsterne, savner både Stine og hendes mand, Søren, samværet med gæsterne.

- Snoopy Bodega er ligesom en familie. Man kan sige, at Snoopy Bodega er de ældres ungdomsklub. Det er her de mødes og har et socialt samvær. For mange er Snoopy Bodega det eneste de har, og vi drager omsorg for dem, der kommer her. Og vi ved at der er mange der nu sidder derhjemme og er ensomme, siger Stine der fortæller, at hun ofte bliver ringet op af stamgæster, der nærmest plager om de ikke må komme ned og drikke et par øl på Snoopy Bodega.

- Men, jeg må jo desværre sige nej, fordi vi er lukket ned, ligesom resten af Danmark, siger Stine og får et alvorligt udtryk ansigtet.


Det er hårdt og brutalt at skulle fyre en af sine gode medarbejdere.

Søren Hougaard, indehaver af værtshuset, Snoopy Bodega


I fortæller, at I har mistet 40 procent i omsætning. Hvordan kan det være?

- Kunderne har brugt os på en anden måde. Og det betød meget at vi skulle lukke klokken 24 i stedet for klokken 02, siger Stine. Søren supplerer.

- De er de færreste der køber klokken 20. Desuden er der mange der før har brugt os som opvarmningssted, de kom ikke under første oplukning, for i og med at de jo ikke kunne komme videre i byen, så blev de hjemme, siger Søren.

Annonce

Mangler likviditet

Når I siger, at I lidt ser værtshuset som en stor familie, hvordan opretholder I så kontakten med jeres stamgæster?

- Vi spørger hele tiden rundt. Har du set noget til ham, og heldigvis får vi positive svar. Dog så er der desværre nogle vi ikke ser efter første nedlukning. Jeg ved ikke, om det skyldes corona, eller om de måske er begyndt at drikke mere, og derfor ikke kan overskue at komme herned mere, siger hun og forklarer, at mange af dem der ikke kommer mere, var i risikogruppen.

Tror I, at I overlever corona?

- Vi mangler likviditet hele tiden. Heldigvis har vi en udlejer der large i forhold at vi kan vente med at betale husleje, fordi vi stadig mangler at få lønkompensation fra foråret. Dog så ved jeg at branchen bløder. For eksempel er der mange værtshuse der har til huse i andelsforeninger, og her er foreningerne ikke ligeså åbne i forhold til at udskyde huslejen indtil hjælpepakkerne udbetales, og jeg ved at der er nogle foreninger der fordi værtshusene ikke kan betale husleje, forsøger at få dem opsagt, svarer Søren Hougaard.

Han fortsætter.

Øllen står klar til at blive skænket, så snart Snoopy Bodega åbner igen Foto. Chili Djurhuus

Derudover så er det en stakket frist i forhold til at momsen er udskudt. Vi kan jo ikke nå at tjene det ind, så der er også mange der bruger deres kassekreditter, hvor der jo ryger renter på, siger Søren, der fortæller, at de er blevet nødt til at fyre en af deres medarbejdere.

- Det er hårdt og brutalt at skulle fyre en af sine gode medarbejdere, men vi blev tvunget til det for at kunne overleve, fortæller Søren der til sommer har været indehaver Snoopy Bodega i 20 år.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Tiltale: 60-årig stedfar forgreb sig på 15-årig pige ved at narre hende

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce