Annonce
Børn i byen

Vanløsespejderne har fået 35.000 i støtte: Vi kan slet ikke få armene ned

KFUM-Spejderne Vanløse. Foto. Facebook

Vi kan slet ikke få armene ned efter, at DUF  (Dansk Ungdoms Fællesråd)  har støttet med 35.000 kroner, så vi kan investere i fremtidens spejderarbejde i Vanløse, siger gruppeleder for KFUM-spejderne Niels Pathuel Larsen.

Hvad skal I bruge pengene til?

- Vi skal købe nyt bålgrej, køkkenkasse og udekøkkenborde ved vores lokaler og hytte. Og det bliver så godt, at der er en masse udstyr, når vi er tilbage fra hjemmespejder.

Hjemmespejder?

- Bare fordi det hele er lukket ned, kan vi sagtens investere i fremtiden. Det er jo ofte, når krisen kradser, at man begynder at investere og tænke ud af boksen, og det gør vi ved at ses online med børnene. Også kaldt hjemmespejder.

Hvordan ses man online som spejder?

- Vi tage nogle af de mere teoretiske dele  af det at være spejder foran skærmen.

KFUM-Spejderne i Vanløse mødes online. Foto. Facebook

Hvad kunne det for eksempel være?

- Vi lærer børnene at morse (morse er koder ligesom det binære talsystem også kendt som totalssystemet. Et system, som al data er bygget op af, 0 og 1, red), laver spejder quizzer, og så ligger vi blandt andet på stjerner. Det at se på stjernebilleder er noget vi sagtnes kan gøre sammen over nettet, ligesom vi ser på stjernehimlen indenfor, inden vi går ud om aftenen og ser dem på himlen, og jeg oplever, at det giver børnene et afbræk, svarer Niels.

Før de fik online fortæller Niels at de hele efteråret udelukkende var udenfor, for at overholde restriktionerne, og at det har slidt på deres udstyr, og derfor falder pengene på et tørt sted.

Hvad betyder det, at I har fået de 35.000?

- Det betyder at vi kan lave spejderarbejde i stedet for at sælge lodsedler. Man skal sælge mange lodsedler (som de tjener ti kroner på pr styk, red) for at skrabe 35.000 kroner sammen. Også selvom folk i Vanløse er rigtig gode til at købe lodsedler svarer Peter og griner.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fornuftsægteskab giver mere liv på Asfalten

Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Annonce