Annonce
Ugeavisen Varde

Else overtager Ellas Coffee Shop i Varde

Menuen vil være uændret, jeg kører vores nuværende koncept videre hen over sommeren, og så må vi se hvad fremtiden byder, siger Else Tychsen, der fra 1. juni overtager Ellas Coffeeshop. Foto: Malene Wonsbek
De mange positive tilkendegivelser på Facebook forstærker indtrykket af, at Else Thychsen sagtens kan køre videre med det nuværende koncept, når hun fra 1. juni overtager Ellas Coffee Shop i Varde.

Varde: Om den nu kommer til at hedde ”Elses Coffee Shop”, melder historien ikke noget om, men faktum er, at 54-årige Else Tychsen fra Varde har købt coffeeshoppen på hjørnet af Vestergade og Smedegade i Varde. Else har været ansat i cafeen i et års tid, og hun ser frem til at fortsætte med Sisse Ingebergs koncept.

- Vi overtager forretningen fra 1. juni, og vi kører videre uden at ændre noget, understreger Else med et stort smil. Med et ”vi”, mener hun sin nye forretningspartner, der foreløbig forbliver anonym og kun er med på sidelinjen - ikke i cafeen.


Annonce

Venner og bekendte har reageret lidt forskelligt. De fleste har sagt fedt! Andre er mere betænkelige på grund af corona og de mange arbejdstimer.

Else Tychsen om reaktionen på sit køb af Ellas Coffeeshop


Jobskifte efter 20 år

I godt 20 år var Else ansat hos Shell, det nuværende Cirkel K, på Ribevej i Varde. I 2020 fik hun en henvendelse fra Sisse Ingeberg om jobmulighed i coffeeshoppen.

- Sisse Ingeberg har hele tiden vidst, at jeg var interesseret i at overtage hendes forretning, men kun hvis jeg fandt en forretningspartner. Heldigvis nåede jeg det inden, det blev overtaget af andre, siger 54-årige Else Tychsen, der gør klar til dagens frokostbestillinger. Foto: Malene Wonsbek

- Jeg var glad for mit job på tanken, men hvis jeg skulle skifte, så måtte det være nu. Jeg var selv kunde i caféen, som jeg altid har syntes er vild hyggelig, fortæller Else, der da også blev ualmindelig ked af det, da hun i marts fik en fyreseddel, fordi Sisse Ingeberg ville noget andet med sit arbejdsliv.

Hun blev tilbudt at overtage cafeen, hvilket hun ikke umiddelbart kunne sige ja til.

Annonce

Hyggemoster

- Jeg ved jo, hvor meget arbejde der er med cafeen, så jeg ville kun være interesseret i at overtage, hvis jeg havde en partner, så vi var to. For knap 14 dage siden fik jeg en henvendelse, der ændrede alt, siger Else Tychsen og stråler.

For hende er det at blive caféejer en gammel drøm, der nu går i opfyldelse.

- Jeg bliver bakket 100 procent op af min kæreste og mine to voksne børn, der bor i København. At drive café er en livsstil, og jeg er lidt af en hyggemoster, der godt kan lide at have folk omkring mig. Min mavefornemmelse er god. Det har den været fra første arbejdsdag i her i cafeén, derfor glæder jeg mig til at stå på egne ben tilføjer den kommende indehaver.

Der bliver i hvert fald ikke tid til at stå stille, for fra den 21. april åbner Ellas Coffeeshop op for både udendørs og indendørs servering efter gældende regler, samt takeaway – og så bliver Sisse, Else og resten af personalet i cafeen nærmest flyvende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce