Annonce
Ugeavisen Varde

Krææs fræser derudad med onlinesalg og slagsang for fuld styrke

Victor Hansen Rasmussen arbejder i sit sabbatår i Krææs, og han er vild med stemningen og kammeratskabet. Foto: Steen Tue Bjerborg
Krææs startede mulighed for onlinebestilling og -betaling først i conona-perioden sidste år. Siden er det daglige salg i butikken steget. Så der er ekstra grund til at synge højt sammen hver eneste dag efter lukketid.

Varde: Køen er lang udenfor, og der er travlt inde i Krææs slagter- og gourmetbutik i Varde. Og det er ikke, fordi kunderne har svært ved at bestemme sig. Eller fordi ekspeditionen bag disken er for langsom. Tværtimod. Mange har nemlig allerede set, hvad de vil have, bestilt og betalt det, før de kommer ind til butikken i Varde.

- Vi googlede det og syntes, at det så lækkert ud. Så vi bestilte vores mad og betalte den hjemmefra. Så nu er vi her bare for at hente maden, lyder det fra Maja og Henrik, da de er på vej ud af butikken med en platte tapas og pose med brød til.

Krææs har øget det daglige salg i butikken under corona med en ny onlinebestilling. Foto: Steen Tue Bjerborg
Annonce

Har øget dagligt salg

Maja og Henrik er ikke de eneste, der er begyndt at finde, købe og betale deres mad online på nettet hos Krææs . Efter Krææs i april sidste år åbnede mulighed for at bestille og betale online før afhentning i butikken, har slagter- og gourmetbutikken øget sit daglige salg i butikken, selv i coronaperioden.

Lene Haarh er i gang med at tilberede maden i køkkenet i Krææs, hvor der er nok at se til. Foto: Steen Tue Bjerborg


- Der er virkelig mange, der er begyndt at bestille og betale online, før de kommer herned. Blandt andet mange, der tager det med ud til deres sommerhus, fortæller indehaver af Krææs i Varde, Lene Haahr.

Hun understreger dog, at der stadig har været en samlet lille nedgang på grund af manglende indtægter fra bestillinger til især de store fester.

- Derfor glæder jeg mig selvfølgelig som alle andre vildt til, at vi kan åbne det igen også. Men online-bestillingen fortsætter, fastslår hun.

Annonce

Klar til mere plads

Det er ikke kun onlinesalget, der er kommet til som noget nyt i Krææs. Udvalget er blevet større, og der satses forholdsvis mere på hjemmelavede gourmet-, færdig- og frokostretter med slagerens faste og lokale råvarer som ingredienser. Da Lene Haarh samtidig har flere idéer i støbeskeen, er der brug for mere plads i køkkenet. Og det kan man se sådan en travl dag lidt før lukketid. Derfor flytter Krææs fra Østervold 28 og til nye og større lokaler på Ndr. Boulevard i løbet af maj.

Kokken Michael og de andre i Krææs får snart mere plads at boltre sig på i nye lokaler på Ndr. Boulevard. Foto: Steen Tue Bjerborg

- Jeg glæder mig sådan til at få mere plads. For så får vi mulighed for at vise endnu mere af alt det, vi kan, smiler Lene Haahr, der slår fast, at Krææs fortsætter med samme koncept og varer som før på Østervold, men bare udvider med endnu mere.

Annonce

Slagsang og fællesskab

Den fremsynede og udviklende måde at se på tingene er faldet i god smag hos 19-årige Victor Hansen Rasmussen. Han har arbejdet i snart halvandet år i slagter- og gourmetbutikken. Det har han gjort, imens han har holdt sabbatår, inden han efter planen skal begynde at læse til revisor efter sommerferien.

- Jeg kan virkelig godt lide den måde, Lene udfordrer os på. Det kan jeg bruge, når jeg skal videre i livet og i gang med at læse. Men jeg må indrømme, at jeg indimellem er blevet i tvivl, om jeg virkelig skal være revisor, eller det her måske mere var noget, griner han, inden han sender den sidste kunde ud ad døren og låser lidt efter lukketid.

Derefter starter et ritual i Krææs. En fast slagsang sættes i gang på anlægget og skrues op til næsten fuld styrke. Imens stemmer medarbejderne i og synger med af fuld hals. Endnu en dag i køkkenet og butikken hos Krææs er slut, med fuld fart og gang i salget, og i morgen venter en ny.

Krææs

Krææs er en slagter og gourmetbutik, der tilbyder et bredt udvalg af madvarer, delikatesser og færdigretter – serveret i butikken og ud af huset.

I april 2020 startede Krææs mulighed for online-bestilling på nettet. Det har været en stor succes og har fået efterspørgslen til at stige.

På grund af udvidet sortiment har Krææs brug for mere plads. Derfor flytter Lene Haahr til større lokaler på Nordre Boulevard i løbet af maj.

- Vi har et fantastisk kammeratskab og arbejdsfællesskab her i Krææs, og det gælder lige fra helt ung til gammel. Der er blandt andet en, som vi driller med at kalde bedstemor. Og den stemning smitter af på arbejdsdagen. Så jeg fortsætter her helt sikkert så længe som muligt til min start på studiet, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce