Annonce
Ugeavisen Vejen

Seniorpedelgruppen giver en hånd til foreningerne i Læborg

Seniorpedel Bent Erik Hansen og Ivar Esager maler forsamlingshuset. Foto: Læborg Lokalråd

Ideen til en seniorpedelgruppe blev født i 2018 på Lokalrådets årlige dialogmøde med sognets foreninger. Årets tema var udfordringerne med at rekruttere frivillige til bestyrelser og lederarbejdet. En stor udfordring er mange praktiske gøremål som fx vedligehold og andre praktiske opgaver forbundet med at sidde i en bestyrelse eller være frivillig leder.

Lokalrådet tog herefter kontakt til en gruppe af borgere i Læborg, som har tid på hverdage til at yde en frivillig arbejdes indsats for foreningerne. Seniorpedelgruppen var nu dannet. Gruppen mødes ca. en gang om måneden og løser indkomne serviceopgaver for foreningerne. De praktiske opgaver, som en foreninger ønsker hjælp til, kan fx være opgaver som: male ude og inde, reparation af inventar og bygninger, klipning hække og græs, ekstra rengøring og meget andet. Materieler mm. betales af foreningerne. Lokalrådet er koordinator og tovholder for gruppen og har kontakten til foreningerne.

På arbejdsdagene mødes 8 - 9 seniorpedeller i klubhuset til morgenkaffe og planlægning af dagens arbejde. Ud over at foreningerne får løst nogle opgaver, nyder gruppen også det sociale samvær.

Seniorpedelgruppen havde opstart i sommeren 2019 og løste mange opgaver i første sæson. I det sidste år har gruppen på grund af coronaen, kun været på arbejde et par gange. Seniorpedellerne er nu klar til at trække i arbejdstøjet og give en hånd til foreningerne, når det igen bliver muligt.

Læborg Sogn

  • Indbyggere 697
  • Foreninger og institutioner: Familie & Samfund – LG&U – Forsamlingshus – KFUM spejder – Multihus – Lokalråd Vandværk
  • Læborg bogen
  • Friskole og børnehave
  • Menighedsrådet
  • Hjemmeside: www.laeborg.dk
  • Facebookside: Læborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce