Annonce
Viborg Nyt

Rod i vinoteket: Et samarbejde mellem restaurant og vinhandler

Zeid Hafed kommer med maden, og Rikke Holm har vinen klar, når Restaurant Rod og Holms Vinotek går sammen om at servere for gæsterne. Foto: Morten Pedersen
I stedet for at kæmpe om gæsterne har to af Viborgs restauratører valgt at gå sammen.
Annonce

Viborg: De kunne vælge at se hinanden som konkurrenter.

Restaurant Rod serverer naturligvis vin, og hos Holms Vinotek kan man også finde mad.

Så når potentielle gæster nærmer sig, kunne de to serveringssteder med 20 meters afstand tage kampen op for at blive netop det sted, der lokker gæsterne ind.

Men i stedet har de valgt en anden vej. De har valgt samarbejde frem for konkurrence.

- Jeg har prøvet at have Fødevarestyrelsen på besøg, hvor jeg blev klar over, hvor mange ting der er at holde styr på. Og det er ikke der, jeg skal bruge mine kræfter. De må gøre livet sur for nogle andre end mig, lyder det med et smil fra Rikke Holm, der er indehaver af Holms Vinotek.

Men da Rikke Holm stadig gerne vil give sine gæster en god mad-oplevelse, tog hun fat i Zeid Hafed, indehaver af Restaurant Rod, for at høre ham til, hvad han tænkte om at indgå i et samarbejde.

Menukortet fra Restaurant Rod ligger hos Holms Vinotek, hvor der serveres mad fredag og lørdag. Foto: Morten Pedersen

Det blev til et klart og rungende ”ja”, og derfor kan man nu spise maden fra Restaurant Rod hos Holms Vinotek hver fredag og lørdag – både middag og aften.

- Jeg har som regel booket helt op i restauranten fredag og lørdag, så Rikkes forslag passede mig rigtig godt. I stedet for at måtte afvise folk er det et super alternativ at bede folk om at gå over til Rikke, hvor hun har et menukort fra os klar, mens de kan købe hendes vin - og betale for det hele samlet, der hvor de sidder. Så det er ikke noget med, at man skal gå frem og tilbage. Vi har gjort det nemmest muligt for gæsterne, fortæller Zeid Hafed.


Da jeg skulle etablere mig inde i byen, var det med tanke på at samarbejde - ikke bare med Zeid, men også med andre. Jeg kan ikke drive en forretning - hverken i Viborg, Silkeborg eller Struer - hvis der er tomme lejemål omkring mig.

Rikke Holm, Holms Vinotek


Annonce

Nyt tankesæt

Siden den værste corona-krise er afblæst, har der været flere eksempler på, at forretninger, spisesteder og producenter i Viborg er begyndt at arbejde sammen.

Men det har ikke som sådan været et samarbejde født af corona-tidens udfordringer, som det har været et generelt ønske om at hjælpe hinanden og sig selv.

- Corona-krisen har måske lært os at værdsætte vores gæster mere. Der er taknemlighed med på hver eneste tallerken, der forlader mit køkken. Uden gæsterne var vi ingenting. Men jeg tror, at der var en tendens i tiden allerede inden corona, hvor mange var begyndt at tænke mere i samarbejde, vurderer Zeid Hafed, der blandt andet også peger på "Vi er Viborg" og Anne Hermann som en stærk katalysator for samarbejder på tværs.

- Hun har åbnet øjnene hos mange selvstændig i forhold til at tænke anderledes. Hun gør det altså virkelig godt. Vi skal ikke se hinanden som konkurrenter. Vi skal hjælpe hinanden, siger Zeid Hafed.

Annonce

Endnu mere samarbejde

For Rikke Holm er samarbejde også vejen frem - og ikke bare med Restaurant Rod.

- Da jeg skulle etablere mig inde i byen, var det med tanke på at samarbejde - ikke bare med Zeid, men også med andre. Jeg kan ikke drive en forretning - hverken i Viborg, Silkeborg eller Struer - hvis der er tomme lejemål omkring mig. Kapaciteten skal udnyttes i byen, ellers kommer der ingen folk. Jeg kan jo godt stå i min butik og sige, at her går det meget godt, men hvor længe gør det det, hvis byen bløder, siger Rikke Holm.

I stedet for at måtte afvise gæster i døren er Zeid Hefed glad for, at han kan sende folk over i de hyggelige rammer i Holms Vinotek. Foto: Morten Pedersen

Hun vil som tidligere fortsat have et samarbejde med Gastro Catering, hvor hun blandt andet sælger takeaway og serverer Gastro Caterings mad i forbindelse med arrangementer.

Derudover er der planlagt et arrangement med gågadens to øvrige vinhandlere.

- Det bliver en "vin-tour" lørdag den 4. juli med Alliance Vin og Dahls Vinhandel, som vi har arrangeret sammen med "Vi i Viborg". Man begynder hos os og smager på vin fra Italien, og herfra går man op til Lars hos Alliance Vin og smager på tysk og østrigsk vin, inden turen går til Dahls franske vine for så at ende med en pariserbøf nede ved Latinerly, fortæller Rikke Holm og slutter:

- Jeg kan meget selv, men jeg kan ikke alt. Som den ”nye pige i klassen” vil jeg også gerne hjælpe med til, at vi går ned ad den vej, der hedder samarbejde frem for konkurrence.

Vin og mad går godt sammen - og mulighederne er ekstra mange, når restauranten og vinoteket slår sig sammen. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Sidste åndedrag for Carte Blanche

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce