Annonce
Viborg Nyt

Salg af hunde er eksploderet under corona

Corona-krisen har for mange danskere været et skub mod livet som hundeejer. Dansk Kennel Klub melder om en markant stigning i efterspørgslen under corona. PR Foto
Danskernes interesse for at få en hund er steget kraftigt under corona-krisen, lyder det fra Dansk Kennel Klub, som melder om 26 procent flere registreringer.
Annonce

Danmark: Vores land er gået helt i hundene.

Med næsten 600.000 hunde anslog Fødevarestyrelsen i 2014 at mellem hver fjerde og femte danske hjem har en hund. Og corona-pandemien har medført, at der er kommet endnu flere logrende haler i Danmark.

Sådan lyder meldingen fra Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub i en pressemeddelelse.

- Under corona-krisen har vi kunne mærke, at interessen for hunde har været på sit højeste i lang tid. Alligevel har vi ikke oplevet nogen impulskøb, måske netop fordi efterspørgslen er stor, og man ofte må vente nogle måneder på at få hvalpen hjem. Vi er positivt overrasket over, hvor gode danskerne har været til at sætte sig ind i, hvilken type hund og race, som passer til dem, og hvad det kræver at få en hund, siger Lise Lotte Christensen.

Annonce

Firdoblet interesse

Dansk Kennel Klub informationside for hundeejere, købhund.dk, melder, at forespørgsler er firedoblet siden corona brød ud i Danmark, og foreningen har noteret 26 procent flere registreringer af hunde i august og september 2020 sammenlignet med samme periode sidste år.

Efterspørgslen har desuden været så stor, at landets hundeopdrættere har været nødsaget til at oprette ventelister.

Samtidigt har det hos Dyreværnet i en periode været gratis at indlevere hunde og andre kæledyr for at hjælpe pressede familier under corona-krisen. Men til trods for en øget interesse for anskaffelse af hunde, har internaterne ikke modtaget flere indleveringer. Det glæder dyrlægerne ved veterinærvirksomheden Virbac.

- Vores hjerter banker jo for, at hunde og andre kæledyr får en god og kærlig familie. Så når alt peger på, at flere danskere, ganske velovervejet, har åbnet deres hjem for nye firbenede familiemedlemmer, uden at det har medført en stigning i antallet af dyr afleveret på internater, så er der kun grund til at juble, siger Sarah Appel, markedschef for Virbac Danmark.


Under corona-krisen har vi kunne mærke, at interessen for hunde har været på sit højeste i lang tid. Alligevel har vi ikke oplevet nogen impulskøb, måske netop fordi efterspørgslen er stor, og man ofte må vente nogle måneder på at få hvalpen hjem.

Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Annonce