Annonce
Bjerringbro Avis

Robert Pind hjælper folk af med fobier og smerter

Med et 360 graders kamera har Robert Pind selv optaget film, som patienterne kan se i hans virtuel reality briller. Foto: Hanne Bliksted
Læge Robert Pind er tilbage med egen klinik i hjembyen Bjerringbro.

Bjerringbro: Ta' en dobbelt whisky og læn dig tilbage i sædet. Sådan lyder rådet ofte til folk med flyskræk. Men læge Robert Pind bruger andre metoder, når han skal afhjælpe flyskræk, højdeskræk og eksamensangst.

I 40 år har han med akupunktur behandlet patienter med blandt andet migræne, følger efter hjernerystelse og whip-lash (piskesmæld), arsmerter og helvedesild samt sportsskader.

Desuden har han i 25 år med psykologiske metoder behandlet fobier, og det seneste år har han udvidet fobi-behandlingerne med online virtual reality, hvor patienterne hjemme i lænestolen kan se små videofilm - filmet i et fly eller i en rutsjebane og blive deres flyskræk kvit eller blive bedre til at gå til eksamen eller tandlæge.

- Når man tør det i den virtuelle verden, så tør man det også i virkeligheden, lyder hans simple forklaring på, hvordan han kan kurere sine patienter for deres fobi.

En del af de små film har han selv optaget med et specielt 360 graders kamera, og når mobiltelefonen sættes i et par virtuel reality briller og man tager dem på hovedet, så føles det, som at man vitterlig sidder i rutsjebanen.

- Ja jeg forsøger at behandle folk, så de ikke behøver at gå til læge igen og igen.

Robert Pind, akupunktør og læge.

Annonce

Akupunktur på ar

Robert Pind har arbejdet med smertebehandling i 45 år, dels som narkoselæge og dels i lægepraksis i Klinikgården, Bjerringbro, hvor han stoppede for fem år siden. På grund af en konkurrenceklausul kunne han ikke være selvstændig i Bjerringbro, men åbnede så smerteklinik i Toldboden i Viborg.

Nu er konkurrenceklausulen udløbet, og han har netop åbnet en klinik i Bjerringbros erhvervspark Base Business Bjerringbro. Og det passer ham rigtig godt at være tilbage i Bjerringbro, hvor han og hustruen har boet siden 1978.

Nogle patienter kommer et par gange eller fire for at blive deres smerter kvit, andre kommer med jævne mellemrum for at få akupunktur på den dårlige ryg, et operationsar, eller hvad de døjer med.

I andre tilfælde handler det om at få patienten til at bevæge sig på en bestemt måde for at undgå smerten. For eksempel at undgå pludselige bevægelser, at strække armen ud i en (alt for) skæv vinkel, så de undgår smerter i arme, skulder eller hofter.

- Ja jeg forsøger at behandle folk, så de ikke behøver at gå til læge igen og igen, siger Robert Pind med et glimt i øjet.

Annonce

Kunst og motion

Foruden behandlingerne på klinikken skriver han stadig artikler til fagblade og følger den nyeste forskningen inden for sit felt. Men han har mange andre interesser. En af dem er kunst, og det ses på de store farvestålende billeder i det nye kliniklokale i erhvervsparken. Han bestyrer fortsat udstillingerne Doctors Gallery i Bjerringbro, og i Viborg har han lavet cirka 25 udstillinger i Toldboden som Toldbodkunst.

Robert Pind er 73 år og kunne blot læne sig tilbage og nyde livet.

- Jeg kan ikke bare sidde stille, der skal ske noget, siger han, som to-tre gange om ugen i vintertiden starter dagen med en gåtur med vandrestave, motionscentret Loop besøges et par gange om ugen, og om sommeren spiller han golf i Tange Sø Golfklub.

Robert Pind er tilbage i Bjerringbro - nu med klinik i Base Business Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stor tennissucces i Ulstrup

Bjerringbro Avis

Torvets Køkken er lukket

Annonce