Annonce
Brædstrup Avis

Anni åbnede bed & breakfast som et forsøg: Nu vælter gæsterne ind

Anni Brøgger er oprindelig sygeplejerske, men i november stoppede hun i faget. Så nu driver hun både bed & breakfast og sin private klinik som psykoterapeut fra sit hjem i Træden. Foto: Henrik Sandvad
Da Anni Brøggers mand døde, blev der pludselig god plads i huset, og hun tog derfor en beslutning om at prøve noget nyt. Siden er gæsterne bare væltet ind, da de gerne vil opleve gammeldags "badehotels stil" i den gamle smedje i Træden.

Træden: Det er næsten som at rejse tilbage i tiden, når man lægger vejen forbi Anni Brøggers hjem gennem 37 år på Trimmelbanken i Træden.

Stien op til det gule bindingsværkshus er belagt med sten, og langs stien står der stokroser, der nydeligt kravler op ad væggene på huset.

Siden 1. marts har der også været mulighed for at bo under ståtag med servante (anretterbord) på værelset, små messinglampetter, blomstrede gardiner og gammeldags hvidmalede møbler. Her har Anne Brøgger nemlig åbnet sit eget bed & breakfast, og det er blevet en uventet stor succes.

Annonce

- Det kom sig egentlig af, at min mand desværre døde af cancer. Han arbejdede hjemmefra som arkitekt, og han havde derfor et kontor i huset. Jeg havde derfor pludselig fået alt for meget plads, så jeg tænkte, at det kunne være sjovt at leje nogle værelser ud. Det var egentlig tænkt som et forsøg, og kom der ikke nogen, gjorde det ikke så meget. Så kunne jeg bare bruge rummene til overnattende gæster, da vi har en stor familie. Men jeg må godt nok sige, at interessen har været overvældende, siger Anni Brøgger og griner.

Gæster fra ind- og udland

Allerede kort efter Anni Brøgger oprettede sit bed & breakfast på hjemmesiden Airbnb, kom de første bookinger, og siden er det bare væltet ind med bookinger og gæster, så værelserne i det gule bindingsværkshus nu er booket en rum tid ud i fremtiden.

- Det er både danske og internationale gæster, som kommer her. De første gæster, jeg havde, kom fra Canada. Det var et ungt par, og de kender ikke til bindingsværkshuse eller til stråtag i Canada. De var bare helt vilde med den romantiske stil. Det var egentlig ikke min mening, men det blev lidt indrettet i gammelt badehotels-stil. Jeg har rigtig mange gæster, som kommer, fordi de er vilde med den gammeldags romantiske stil, som jeg har igennem hele huset. Samtidig har jeg gæster, som bare skal noget i området, mens nogle kommer for at rekreere, siger Anni Brøgger.

Anni Brøgger har fået mange gæster, efter hun besluttede at åbne bed & breakfast i sit gamle bindingsværkshus fra 1785. Foto: Henrik Sandvad

Mange af gæsterne bruger opholdet til at besøge de lokale attraktioner i området lige fra Den Genfundne Bro, som kun er en gåtur væk igennem skoven,  og Sukkertoppen, til udflugtsmål i Silkeborg, Aarhus, Horsens og Vejle.

Annonce

God forplejning

Anni Brøgger gør meget ud af, at hendes gæster skal befinde sig godt. Man bliver budt velkommen ved købmandsdisken og får udleveret nøglen fra det gamle nøgleskab.

Jeg har rigtig mange gæster, som kommer, fordi de er vilde med den gammeldags romantiske stil, som jeg har igennem hele huset. Samtidig har jeg gæster, som bare skal noget i området, mens nogle kommer for at rekreere.

Anni Brøgger

Ved den gamle håndsvingstelefon fører trappen op til værelset. Her bydes man velkommen med et glas af Annis hjemmelavede hvidvin fra vinstokke fra haven. Morgenmaden er med bacon og æg og diverse oste og pølser og Annis hjemmelavede syltetøj fra haven.

- Faktisk er det meste af, hvad jeg serverer, hjemmelavet. Jeg synes, det er en stor del af oplevelsen, at maden er lavet fra bunden. Nogle vil måske synes, at det må være et kæmpearbejde, men jeg går og hygger mig med det. Samtidig har jeg fordelen af, at her kommer mange mennesker forbi, og selvom de jo meget passer sig selv, kan det ikke undgås, at vi får snakket lidt, og jeg hører lidt om, hvem de er. Det synes jeg er spændende, og jeg nyder, at her er liv i huset, siger Anni Brøgger.

Gæsterne bliver ofte betjent i den fine spisestue. Foto: Henrik Sandvad
Annonce

Til krop og sjæl

Anni Brøgger er oprindelig uddannet sygeplejerske, men i november valgte hun at stoppe i faget for i stedet at drive sin egen private praksis som psykoterapeut, som hun har i en anden fløj i den gamle smedje.

- Jeg har en treårig uddannelse inden for det, man kalder systemisk psykoterapi, og det handler meget om skabe en ny fortælling i sit liv. Det kan bruges i forbindelse med personlige kriser, stress, udbrændthed og meget andet, hvor det handler om at se livet på en anden måde. Så når man kommer her hos mig, kan man både få hvile og god mad til kroppen, men også ro og terapi for sjælen, siger Anni Brøgger med et grin.

Hun håber nu, at hendes nye bed & breakfast vil blive velbesøgt over sommeren, som nu venter.

- Jeg synes kun, det er hyggeligt, at der kommer så mange forskellige mennesker på besøg. Så set fra min side må der gerne komme rigtig mange. På den her måde er der kommet liv i huset igen. Jeg er selv vant til at være omgivet af mennesker og har en stor omgangskreds, så for mig er det kun spændende at møde så mange forskellige typer mennesker fra både Danmark og udlandet, siger Anni Brøgger.

Det ene af de to værelser, som Anni Brøgger tilbyder sine bed & breakfast-gæster. Foto: Henrik Sandvad
Den gamle håndsvings-telefon pynter i gangen. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Kultursamvirke deler penge ud

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Brædstrup Avis

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Annonce