Annonce
Brædstrup Avis

Bygge-boom i Brædstrup: Galgehøj er fyldt op

Udstykningen Galgehøj i det nordlige Brædstrup er nu fyldt op. Det nyeste byggeri er et par rækkehuse fra Huscompagniet. Foto: Peter Hald
Udstykningen Galgehøj er udsolgt, og kun enkelte andre grunde er til salg i Brædstrup. Nye udstykninger er på vej, men det varer lidt, før de er klar.

Brædstrup: Det tog sin tid, men pludselig kom der gang i husbyggeriet på udstykningen Galgehøj og Fredsbovej i Brædstrup. De seneste to år er det gået rigtig stærkt med at få bygget huse på udstykningen, og nu er der faktisk "fuldt hus".

Det betyder så også, at der kan opstå mangel på byggegrunde i Brædstrup. Lige nu er der faktisk ikke flere grydeklare udstykninger, selv om der er projekter på tegnebrættet.

- Vi burde have haft flere grunde klar nu. Set i bakspejlet er vi et halvt år bagud, siger byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V).

Annonce

- Men der er noget på vej. En ny etape ved Ring Sø er på tegnebrættet, og i september vil vi behandle en lokalplan i byrådet. Jeg har ikke set plantegninger endnu, men jeg vil umiddelbart skyde på, at der kan blive mellem 30 og 40 boliger i en kombination af parcelhuse og rækkehuse, siger Jørgen Korshøj.

Ud over den nye etape ved Ring Sø nævner Jørgen Korshøj, at der på længere sigt kan komme nye udstykninger mod øst ved Sorgenfri. Der er i hvert fald overordnet udpeget områder her i kommuneplanen som mulige boligområder. Men det er private jorder, og det vil kræve, at lodsejerne er interesserede - og i øvrig kræve nærmere planlægning i form af en lokalplan.

Endelig er der muligheden for den såkaldte "by-fortætning". Det har Brædstrup allerede oplevet en del af, for eksempel med boligprojektet Sønderhaven og lejligheder i det gamle mejeri og andre steder.

Store muligheder

Der er bygherrer på spring. Blandt andet er Brian Hegermann fra Hegermann Huse klar til at bygge mere i Ring Søpark, og han siger til avisen, at han også har kontakt til flere lodsejere rundt omkring byen for at undersøge muligheder for private udstykninger.

- Der er store muligheder i Brædstrup-området, og jeg har tænkt mig at arbejde hårdt for det. Jeg er meget positiv, siger Brian Hegermann.

Ejendomsmægler Rasmus Friis Kronborg, indehaver og daglig leder hos Nybolig Brædstrup, der siden 2018 har stået for salget af Huscompagniets boliger på Galgehøj/Fredsbovej, kan konstatere, at der lige nu kun er en enkelt ubebygget grund tilbage på denne udstykning, hvor der er i alt 35 grunde.

I den senere tid har Huscompagniet bygget rækkehuse på Galgehøj-udstykningen. Tre er solgt, og der er fem tilbage, heraf to, der er ved at blive bygget i øjeblikket. Derudover er der et enkelt ledigt parcelhus, men ellers er området fuldt beboet.

- Efter denne udstykning er der i øjeblikket ikke flere ledige udstykninger i Brædstrup, så det vil være rigtig god timing at få gang i nogle nye udstykninger snarest, siger Rasmus Friis Kronborg.

Han peger på Ring Søpark-området samt DLG-grunden og længere ude i fremtiden udstykninger ved Sorgenfri.

Annonce

Ketchup-effekt

Tempoet på boligsalget i Brædstrup er øget stærkt i den senere tid, så der har nærmest været tale om en slags "ketchup-effekt". Indtil for blot nogle få år siden gik det forholdsvis langsomt med at få solgt grunde og huse... men pludselig tog det voldsomt fart.

Det hænger sammen med, at Brædstrup har udviklet sig positivt som handelsby, og samtidig har der været fuld tryk på byforskønnelsen, ikke mindst i form af det nye Banetorv samt renoveringen af byens gamle posthus og dampvaskeriet, hvilket har givet plads til nye spisesteder, butikker, lejligheder og endda et bryggeri.

Brædstrups bymidte er blevet et aktivt sted. Den før lidt kedelige Stationsplads er nu blevet til det mere attraktive Banetorv. Foto: Peter Hald

- Når jeg får kunder på besøg, så behøver jeg bare at invitere dem ned i bymidten. Så jeg kan vise dem, at der allerede er sket en masse. Det er ikke længere planer, der ligger langt ude i fremtiden. Folk kan se det med deres egne øjne, at der er er sket meget, og at der er kommet et vældigt liv i byen, siger Rasmus Friis Kronborg.

Prismæssigt ligger Brædstrup stadig et stykke under de større byer, men huspriserne er på vej op, og når der er budrunder på attraktive boliger, har Rasmus Friis Kronborg oplevet, at der i nogle tilfælde er blevet budt væsentligt over, nogle gange op til 300.000 kroner mere.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Løb tør for doser: Vaccination uden tidsbestilling trak både 12- og 86-årige til

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Ensomheden skal drives væk: Ældre spiser sammen i Brædstrup

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Kommunen investerede i ny badesø, men giftige alger lukker søen igen og igen for badende

Brædstrup Avis

Kørelærer gennem 50 år er bekymret: Der er kommet 'klumper i systemet'

Brædstrup Avis

Natur-paradis blev mere frit: Køer, fugle og fisk trives i Klosterkær

Brædstrup Avis

Folkeparken fik et løft: Byen har fået et dejligt åndehul her

Brædstrup Avis

Lokalsamfund søger butiksleder: Nim skal bruge en ny købmand

Brædstrup Avis

Otte lokale foreninger fik ekstra penge

Brædstrup Avis

Få dine planter helskindet gennem ferien

Brædstrup Avis

Fire års forarbejde er tæt på deadline: Tre nye byporte skal på plads før stor fest

Brædstrup Avis

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Brædstrup Avis

Munter butiksejer: Vi spiller hinanden stærke i Brædstrup

Brædstrup Avis

Turbo på seniorerne: Ældre Sagen er oppe i omdrejninger igen, men der mangler hænder

Brædstrup Avis

Snart bliver første spadestik taget til en dyr udvidelse af genbrugsplads: Pas på kø og ventetid de kommende måneder

Brædstrup Avis

Fest i gaderne: Forvandlet midtby fejres med musik og togkørsel

Brædstrup Avis

Plante-paradis slår dørene op: Fuchsia-Peter varmer op til Fuchsiaens Dag

Brædstrup Avis

Vær strategisk og spar på din vandregning

Brædstrup Avis

Kendt Brædstrup-borger bliver ny formand for lokalrådet

Brædstrup Avis

Nyt samlingspunkt på handelsgade: Selvstændige skaber et kreativt fællesskab

Brædstrup Avis

By har ligget i et sort mobilhul i årevis: Nu kommer der en 42 meter høj antennemast

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Brædstrup Avis

Eks-skoleleder siger farvel til friskole med tungt hjerte

Brædstrup Avis

Cykelryttere i gang igen

Annonce