Annonce
Brædstrup Avis

Naturstyrelsen om Klostermølle: Vi leder efter en ny ejer

Miljøstyrelsen købte i 1975 Klostermølle i forbindelse med en større fredning omkring Mossø og Vissing Kloster. Siden har Naturstyrelsen ejet og drevet bygningerne, men nu ser Naturstyrelsen gerne, at der kommer nye ejere til. Foto: Henrik C. Sandvad
Klostermølle er ikke sat til salg, men Naturstyrelsen har i det seneste års tid ledt efter en ny ejer til de historiske bygninger ved Mossø.

Klostermølle: Klostermølle har været ejet af den danske stat siden 1975, men det kan måske snart ændre sig.

I hvert fald har Naturstyrelsen Søhøjlandet, som står for drift og vedligeholdelse af bygningerne ved Klostermølle, i det seneste års tid ledt efter en ny ejer til det specielle kulturhistoriske område.

Det oplyser skovrider og chef for arealenheden i Naturstyrelsen Søhøjlandet, Søren Hald.

Annonce

- Klostermølle er som sådan ikke sat til salg, men vi kigger efter, om der kunne findes en anden form for ejerskab af bygningerne end Naturstyrelsen. Det handler om, at vores kerneopgave er at passe natur og lave friluftsliv. Så det at passe store, fredede bygningsmasser har vi lidt svært ved at få til at hænge sammen med vores kerneopgaver. Det vil sige, at de penge, vi skal bruge til at vedligeholde store bygningsmasser, går fra de penge, vi ellers skulle lave natur og friluftsliv med. Så derfor afsøger vi, om det er muligt at finde en anden ejer, siger Søren Hald.

Forsat adgang til Klostermølle

Hvert år besøger omkring 50.000 mennesker Klostermølle, som kommer for at se det særlige kulturhistoriske område samt den specielle natur ved Klosterkær, Sukkertoppen og Mossø, og derfor er det vigtigt for Naturstyrelsen, at en ny ejer fortsat vil sikre offentligt adgang til stedet.

- Vi går åbent ind i den her salgsproces, for vi kan ikke sige, at vi ønsker en anden ejer, og så begynde at stille en række krav for, hvordan det skal være fremover. Men den interesse, vi har, er, at der fortsat skal være offentlig adgang. Ud over at selve området har en spændende historie, er der en masse ved Klostermølle, som er vores kerneopgaver. Der er vandreture, som går ud derfra, og der er også kanolejrplads, og de ting, vil vi gerne have, kan drives videre og eventuelt med os som spiller. Det er bare selve driften af bygningerne, som vi gerne vil finde en anden løsning for, siger Søren Hald.

Det lokale byrådsmedlem Ole Dahl Kristensen (V) foreslog forleden at lade Horsens Kommune overtage stedet og oprette en selvejende institution, der kunne drive stedet videre. Lignende tanker har en lokal initiativgruppe, som i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på et forslag til en forretningsmodel, som kan sikre driften og vedligeholdelse af bygningerne på stedet ved hjælp af indtægter fra brugerne.

Annonce

Klar til dialog

Naturstyrelsen Søhøjlandet har været i dialog med Horsens Kommune omkring Klostermølle, og skulle der vise sig, at der er et stærkt politisk ønske om at lade kommunen overtage bygningerne, så er Naturstyrelsen klar til at genoptage dialogen, oplyser Søren Hald. Han ved dog ikke, hvad Naturstyrelsen skal have i kroner og øre for Klostermølle.

- Vi har ikke fået foretaget nogen vurdering af stedet, men det kan godt være, at vi skal have gjort det, så vi ved, hvad det er, vi snakker om. For os handler det egentlig primært om at finde en varig løsning, siger Søren Hald.

Chefen i Naturstyrelsen Søhøjlandet ser dog gerne, at der snarest findes en løsning for Klostermølle, selvom styrelsen ikke arbejder med nogen deadline i sagen.

- Vi har ikke en sidste frist, men vi har selvfølgelig et hensyn til vores lejere derude. Så på den måde kan vi ikke fortsætte i det uendelige, og vi skal derfor også gerne komme frem ad sporet, siger Søren Hald.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Genbrug fejrede 40 år

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Peter trækker i trøjen: Han skal være feltpræst i Irak

Brædstrup Avis

Oplev Firgårde-fundene og jernalderlivet på tæt hold

Brædstrup Avis

Mylder i kirken: En ekstra omgang med baby-salmesang

Brædstrup Avis

Hæder til spejderleder: Fik pris for mange års indsats

Brædstrup Avis

Nissernes afskedsparade: Star Me fejrer den sidste overdådige juleudstilling før lukning

Brædstrup Avis

Fra penge til kød: Bankfilial blev forvandlet til slagterbutik

Brædstrup Avis

Hygge med hestekræfter: Traktortræk i oktober

Brædstrup Avis

Lykkecup med glitter og glæde

Brædstrup Avis

Jodle Birges søn sang til efterårsfest på Klovenhøj

Brædstrup Avis

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Brædstrup Avis

Kultursamvirke er klar til at dele penge ud

Brædstrup Avis

Kunstværksted på biblioteket: Tre professionelle kunstnere fortæller om deres kunst

Brædstrup Avis

Hospitalsklovne til årsmøde i støtteforening

Brædstrup Avis

Lars Rohde viser cobra-kunst på Tinghuset

Brædstrup Avis

Vellykket kick-off for Business Brædstrup

Brædstrup Avis

Bakkelandets Folkedansere er klar igen

Brædstrup Avis

Værested for psykisk syge fejrede flytning: Gnisten bor nu under biblioteket

Brædstrup Avis

Så kom der ild i pejsen: Pejseshow ramte plet på humor og musik, og publikum var med

Brædstrup Avis

Sådan rengør du bedst dine sko

Brædstrup Avis

Sådan slipper du af med hvepsene i haven

Brædstrup Avis

Huller og plak: Undgå en bakteriekrise i munden

Annonce