Annonce
Ugeavisen Bramming

August vil handle huse

Den første måned som trainee her hos Ejendrøm har i hvert fald været både god og spændende, så jeg tror, det her fag lige er noget for mig, siger August Borgen. Foto: Ejendrøm
19-årige August Borgen er nyansat trainee hos Ejendrøm i Bramming.
Annonce

BRAMMING: Allerede i skoletiden var nu 19-årige August Borgen fra Gørding tændt på tanken om at blive ”noget med at sælge”. At det så endte med at blive vurdering, køb og salg af huse og en trainee-kontrakt hos Ejendrøm og Jacob Nielsen i Bramming mener August skyldes, at han meget ofte var med sine forældre rundt for at kigge på huse, når de først havde diskuteret husannoncerne derhjemme ved køkkenbordet:

-Jeg så også tit ”Hammerslag” i fjernsynet sammen med min mormor, og så gættede vi jo med om prisen, husker August, der senere i skolen valgte at interessere sig for faget ejendomsmægler:

-I forbindelse med en skoleopgave om erhvervsvalg manglede jeg nogle oplysninger, så jeg interviewede Jacob Nielsen her i Bramming om det, og da jeg senere så, at han søgte en trainee, sendte jeg en ansøgning.

Ansøgningen resulterede i indkaldelse til samtale, men i første omgang var der afslag til August. Den først valgte faldt imidlertid fra, og så fik August stillingen til den tre-årige uddannelse, der er skruet sammen med en blanding af teori – på aftenskole i Esbjerg eller Kolding – og praksis.

-Jeg begyndte 1. juli, og jeg har allerede været med Jacob ude at vurdere boliger nogle gange. Det er rigtig spændende. Det gøres grundigt. Vi taler med sælgerne om forventninger og muligheder. Vi tager så hjem med notater og indtryk og overvejer nærmere, hvad emnet skal udbydes til.

Fakta om uddannelsen

Foruden den praktiske del af uddannelsen til ejendomsmægler er der seks teoretiske moduler, som hver varer et halvt år og tages på aftenskole i Esbjerg eller Kolding. De seks moduler er:

·Erhvervsjura

·Samfundsøkonomi

·Ejendomsvurdering 1

·Ejendomsvurdering 2

·Omsætning af fast ejendom

·Specialeskrivning


Vi taler med sælgerne om forventninger og muligheder. Vi tager så hjem med notater og indtryk og overvejer nærmere, hvad emnet skal udbydes til.

August Borgen


-Hvad skal prisen være? Hvad er plusser og hvad er minusser? Hvordan med beliggenheden, som jo betyder så meget?

-Så ender vi med en pris, og der udarbejdes en salgsopstilling, før et ”Til salg” skilt måske sættes op, fortæller August, der også har været med ude til fremvisninger og allerede er blevet bidt af jobbet.

-Jeg tror, det lige er mig!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce