Annonce
Ugeavisen Bramming

Det lykkedes at indsamle mere end to millioner kroner: Byggeriet begynder den 1. december

Keld Fjord er en glad mand. Det er nemlig lykkedes at indsamle 2,235 millioner kroner, så det gamle spejderhus i Bramming kan gennemgå en omfattende renovering og få en tilbygning. Arkivfoto: Martin Wilde
2,235 millioner kroner har Kaj Lykke Spejderne nu samlet ind til den planlagte store ombyg- og tilbygning af det mere end 60 år gamle spejderhus i Bramming.

Bramming: Nogle kaldte projektet skørt. Andre nøjedes med at konstatere, at det mål når I aldrig.

Men smilet er ikke til at tage fejl af. Keld Fjord ligner en mand, der skal have en kage, fordi han har opnået et mål. Det er lige præcis, hvad han har. Og hvad han skal have. Ikke på egne vegne, men på vegne af Kaj Lykke Spejderne i Bramming, som den 1. december kan sætte gang i det længe ventede projekt med at renovere og udvide det lidt over 60 år gamle klubhus på Bakkevej.

- Vi er stort set i mål. Vi har i dag fået indsamlet de 2,235 millioner kroner, som skal til, for at vi kan sætte projektet i gang, fortæller Keld Fjord, der selv har været spejder i 43 år.

Annonce

Plads til flere penge

Nuvel, oprindelig var planen, at byggeriet skulle begynde i september, men en mindre forsinkelse er til at leve med, så længe pengene kommer i hus. Det er de nu. Byggeriet går i gang den 1. december, og indsamlingen fortsætter frem til den dato, da der endnu mangler at komme svar fra nogle få fondsansøgninger, og der er plads til at forbedre projektet med eksempelvis et par ekstra handicapramper udover dem, der allerede er planlagt.

Desuden kan der komme stigninger på udgifter til byggematerialer og håndværkerudgifter, så det er godt med lidt ekstra penge i kassen.

Campus Kaj Lykke

Kaj Lykke Spejderne kalder projektet for Campus Kaj Lykke, for huset ligger i Bramming bys grønne hjerte omgivet af sportsfaciliteter, skoler, børnehaver og den kommende Generationernes by.

Mange forbinder ordret campus med universiteter og læreanstalter, men egentlig betyder campus på latin ”åben plads”, og det må siges, at stedet ved Skøjtesøerne er en åben plads.

Annonce

Store fondsdonationer

Det er hovedsageligt bidrag fra fonde og fra det lokale erhvervsliv i og omkring Bramming, som gør byggeriet muligt. Ikke mindst en kæmpe donation fra A. P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål på ikke mindre end 850.000 kroner har skæppet godt i kassen. Men også tre lokale fonde har bidraget med store beløb. Johan Hoffmann Fonden støtter med 300.000 kroner, Læge af Bramming Grethe Marie Justesens Fond har doneret 200.000 og Claus Sørensen Fonden støtter med 50.000 kroner. Samme beløb donerer Vanførefonden og Nordea-fondens Lokalpulje, Vi støtter det gode liv, giver 75.000 kroner.

Grundplan af det kommende spejderhus. Det nuværende spejderhus, markeret med hvidt og lyseblå, gennemrenoveres, og der tilføjes et møderum, markeret med gråt, for at der kan blive plads til alle spejderne. Som der er nu, er der ikke plads indendørs til alle spejderne i Kaj Lykke Spejdernes trop. Ill: Arkitekt AR-Co ApS

Også det lokale erhvervsliv har løbende bakket op, og senest har Bramming Byggelager XL byg, Lions Club Bramming, Amika Holding v/Anders og Maria Haahr samt Sydbank i Bramming doneret penge til projektet. Det samme gælder familien Madsen, som har taget 15.000 kroner ud af det private budget, for at støtte projektet.

Annonce

Lokale håndværkere

Det bliver det tømrer og snedkerfirma Jens Ove Jensen ApS, der skal udføre arbejdet i totalentreprise. Håndværkerne begynder som skrevet den 1. december. Men allerede midt i oktober begynder spejdere og deres forældre at rive det ned, som skal fjernes af det nuværende hus. Frem til det nye spejderhus står klar - forhåbentlig den 1. maj næste år - må spejderne nøjes med Tropshuset omme bagved klubhuset.

- Når det nye hus står klart, er vi virkelig fremtidssikret. Der er internet, kæmpekøkken, ordentlige toiletforhold, vi har udskiftet det gamle oliefyr med tidssvarende varme og det er handicapvenligt, siger en glad Keld Fjord.

Han fik ret. Det lykkedes at indsamle de mange penge. Nu skal de bruges.

Når det nye hus står klart, er vi virkelig fremtidssikret. Der er internet, kæmpekøkken, ordentlige toiletforhold, vi har udskiftet det gamle oliefyr med tidssvarende varme og det er handicapvenligt.

Keld Fjord, projektkoordinator hos Kaj Lykke Spejderne
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Endelig!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Apokalypsen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Smidt ud af shelter, fordi andre ville betale mere: Stine og Søren sendt på flugt

Ugeavisen Bramming

En dag i Egon Lorentzens fodspor

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Der skal være vækst og livskvalitet i hele kommunen

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Vita Zenner er limen mellem kommune og region

Ugeavisen Bramming

Først kniv og gaffel – dernæst politik

Ugeavisen Bramming

Lions inviterer til gå-maraton i fire byer

Ugeavisen Bramming

Det haster med et aflastningscenter på Vardevej

Ugeavisen Bramming

Det lykkedes at indsamle mere end to millioner kroner: Byggeriet begynder den 1. december

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Bramming

Helge Ørsted Pedersen udstiller i Pianosalg.dk

Ugeavisen Bramming

Pernille Juhl på biblioteket

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” klar til afsløring

Ugeavisen Bramming

Portrættegning og kunstnermøde på Egnsmuseet

Ugeavisen Bramming

Fantasien har ingen grænser

Ugeavisen Bramming

For smal: Handicapråd frygter ulykker på trafikeret vej

Ugeavisen Bramming

Det er en ommer: Cykelsti og fortov blev smallere end aftalt

Ugeavisen Bramming

27-årig mister kørekortet for evigt: - Retten sender stærkt signal

Ugeavisen Bramming

Fuldt hus til Bierfesten 23. oktober

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Bramming

Stolt direktør: Statsministeren nævnte lokal virksomhed i sin åbningstale

Ugeavisen Bramming

Jubel over penge til cykelsti

Annonce