Annonce
Den lille Avis

Elbilerne begynder at fylde mere hos Østergaards Auto

Hos Østergaards Auto har man lige fået en stribe nyere elbiler ind. Her er det indehaver Mikkel Østergaard og sælger Kenneth Findalen, der står ved to Renault'er og en Nissan. Foto: Peter Hald
Østergaards Auto/CarPeople Ejstrupholm har fået flere elbiler hjem.
Annonce

Ejstrupholm: Elbiler er kommet for at blive. Det er man ikke i tvivl om hos Østergaards Auto ved Ejstrupholm.

Som avisen skrev for nylig, så er Østergaards Auto kommet med i den landsdækkende værkstedskæde CarPeople, hvor netop elbiler og hybridbiler er i fokus.

Og det begynder nu at blive meget synligt. Østergaards Auto har netop fået en håndfuld elbiler hjem på matriklen på Hedegårdvej, og en hel del kunder spørger nysgerrigt til de elektriske køretøjer.

Indehaver Mikkel Østergaard fortæller, at kunderne har mange spørgsmål, og de spørgsmål sætter han og kollegerne en ære i at kunne svare fyldestgørende på.

- Vejledning af kunder er vigtigt, ikke mindst når det gælder elbiler og hybridbiler. Der er meget at holde styr på og mange nye begreber, siger Mikkel Østergaard.


Der er meget at holde styr på og mange nye begreber.

Mikkel Østergaard


Elbil- og hybrid-teknologien udvikler sig hastigt, og der er mange forskellige produkter på gaden. Også når det gælder opladnings-systemer til elbiler.

- Der er flere forskellige ladesystemer, og det kan være ret forvirrende, men også når det gælder opladning kan vi lave løsninger for kunderne. Opladning er et vigtigt emne, og man skal blandt andet huske, at man kan få tilskud til "grøn" strøm, siger Mikkel Østergaard.

Ligeledes er der ret stor forskel på elbilernes rækkevidde, og her handler det om at finde en bil, der passer til kørselsbehovet.

- Vi er jo på landet, så her har folk et andet kørselsmønster end i byerne, siger Mikkel Østergaard.

- Prisen skal selvfølgelig også være rigtig, så derfor har vi hentet en del nyere brugte elbiler ind, for eksempel nogle Renault Zoe og Nissan Leaf fra 2019, fortæller han.

Annonce

Spændt på afgiftsaftale

Apropos pris, så håber Mikkel Østergaard, at den nye regeringsbeslutning om bilafgifter sætter mere gang i salget af elbiler.

- Jeg tror, at der kommer mere gang i tingene, og det vil være fint, når der kommer ro om afgifterne, siger han.

Uanset politiske aftaler, så vil der være en fremtid for elbiler. Teknikken er blevet meget bedre, og der kommer hele tiden nye modeller. Apropos teknik, så har Østergaards Auto fået uddannet mekaniker Morten Lund som specialist i elbiler.

Tre typer el-køretøjer

Groft sagt er der i dag tre typer biler, der bruger strøm helt eller delvist til fremdrift.

Der er de "rene" elbiler - det vil sige elbiler, der udelukkende kører på elektricitet og ikke andre energikilder.

Dernæst er der hybrid-biler. Det er biler, der både har en forbrændingsmotor og en elmotor. Forbrændingsmotoren tager over, når strømmen er på lavt niveau.

Endelig er der plug-in hybrid-biler. De fungerer på samme måde som hybrid-biler, blot med den forskel, at de kan sættes til opladning. Plug-in-hybriden har et større batteri end en hybridbil, men et mindre batteri end en elbil. Plug-in-hybrider kan typisk køre mellem 30 og 60 km på el på et fuldt opladt batteri.

Morten Lund har lige haft fornøjelsen af at udskifte en motor i en elbil. Umiddelbart virker det enkelt, for en elmotor er langt mere enkelt opbygget end en forbrændingsmotor. Men der er en hel del elektronik, der skal være styr på, og så skal mekanikerne sikre sig mod at få stød, når de arbejder med elbiler. Der er en speciel sikkerhedsprocedure på det område.

- Vi er glade for at være kommet med i CarPeople-kæden, for her bliver der stillet høje krav, og det er en god ting. Det er ikke alle og enhver, der kan arbejde med elbiler - det kræver efteruddannelse, understreger Mikkel Østergaard.

Han tilføjer, at man har et godt samarbejde med firmaet Elektro Partner som leverer data og support.

Kort sagt er Østergaard Auto gået "all in" på elbiler, og begejstringen over elektrificeringen kommer nu også til at gælde firmaets have-afdeling. Til foråret får man nemlig nogle batteridrevne havetraktorer hjem!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce