Annonce
Elbobladet

Ny genbrugsbutik i Prinsessegade: Sussi udlever retrodrømmen

Sussi Kristoffersen fik kaldenavnet Retro Sussi, da hun skulle navngive sin stand et sted, hun solgte sine loppefund. Sidenhen har navnet fulgt hende, og 14. maj klokken 10 slår hun dørene op i Retro Sussi i Prinsessegade 35. Foto: Søren Gylling
Ældre møbler og ting får nyt liv, når Sussi Kristoffersen 14. maj slår dørene op til Retro Sussi i Prinsessegade. Her glæder indehaveren sig til at møde andre fredericianere og realisere en mangeårig butiksdrøm.

Fredericia: Hun har i flere år gået med butikstanker. 14. maj bliver drømmen imidlertid udlevet, når 47-årige Sussi Kristoffersen åbner Retro Sussi i Prinsessegade 35.

Her finder man blandt andet en gåbil til børn, et par bowlingkegler og en skulptur af en kvinde. Indenfor fortsætter rækken af ting, man kan gå på opdagelse i.

Varerne er opkøbt gennem flere år, hvor Sussi Kristoffersen er gået på markeder med sin mand, der deler passionen for loppefund. Nu er der dog blevet sorteret i gemmerne.

Annonce

- Det er løbet op i mange ting henover årene, men jeg vil også gerne sælge ud af det, siger Sussi Kristoffersen.

- Man kan altid gøre en god handel, understreger Sussi Kristoffersen. I butikken er der plads til 3-4 kunder ad gangen i det todelte butikslokale. Ifølge Sussi Kristoffersen blev det førhen brugt til opmagasinering af spillehallen Spilleriet, som fortsat holder til i nabolokalet. Foto: Søren Gylling

Hun har tidligere solgt ud af sine varer hos Takenow, hvor man kan leje en stand. Hun har imidlertid ønsket at dele sin passion med kunderne, og det får hun mulighed for nu, hvor hun åbner egen butik i midtbyen.

- For mange år tilbage har jeg stået i en bagerbutik, men ellers har jeg aldrig stået bag disken. Jeg glæder mig helt vildt til kundekontakten, ligesom jeg er spændt på, hvordan fredericianerne tager imod butikken, siger Sussi Kristoffersen.


Jeg glæder mig helt vildt til kundekontakten, ligesom jeg er spændt på, hvordan fredericianerne tager imod butikken.

Sussi Kristoffersen, indehaver af Retro Sussi


Den 47-årige fredericianer har flere gange haft en butik i tankerne, men hver gang er det blevet ved lige ved og næsten. Med et rengøringsjob i morgen- og formiddagstimerne på Fredericia Gymnasium føler hun nu en større tryghed ved at slå dørene op og udleve sin drøm, som hun ser frem til at dele med andre.

Tegnefilmsfigurerne Mainzelmänchen er kendt fra den tyske tv-kanal ZDF, hvor de markerer, at der er reklamer. Foto: Søren Gylling

Inde i butikken finder man blandt andet møbler, legetøj, kunst og nips. Der er alt fra ølkasser og stole til babushkadukker og Mainzelmännchen-figurer, der er kendt fra tysk tv.

- Der er, hvad jeg selv synes, er gode loppefund. Jeg køber sjældent noget, jeg ikke selv vil have, så jeg håber, at der er andre, som deler min smag, siger Sussi Kristoffersen og ler.

- Jeg synes, loppefund har lidt mere sjæl. Selv moderne hjem kan de brugte ting give et andet touch. Der må gerne være lidt rust og patina, siger hun.

Når Sussi Kristoffersen slår dørene op fredag 14. maj, bliver det med udvidet åbningstid fra 10-17.30.

Derefter bliver de ugentlige åbningstider onsdag-fredag i tidsrummet 13-17.30 og lørdag 10-14.

Et børnehjørne er det også blevet til i butikken. Foto: Søren Gylling

- Jeg skal jo også have tid til at finde nye varer. Det bruger jeg gerne mine søndage på, og så skal butikken også shines op i løbet af ugen, fortæller Sussi Kristoffersen med et stort smil på læberne.

I den bedste af alle verdener håber hun på, at hun kan leve af at drive sin butik, men i første omgang glæder hun sig mest af alt over, at hun nu har taget skridtet videre og realiseret sin store drøm.

Der er plads til parkering ude foran butikken, hvis man skal have større møbler med sig. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce