Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gik ned med stress: Vadehavets ro reddede mig

Mælkevejen og Mandø Ebbevej i smuk forening. Foto: Lars Roed
Lars Roed gik ned med stress for fire år siden. Så begyndte han at fotografere for at få ro i hovedet. Nu vinder han priser og udgiver en bog om det smukke Vadehav.

Udsyn: Det var på vej til Kolding. Det var som om,  alt blodet forlod kroppen. Alt gik slowmotion. Alarmknapperne var brandvarme.

På en eller anden måde fik Lars Roed sin bil med hjem til Hviding igen. Han vidste godt, den var helt gal, og han blev sygemeldt.

- Jeg gik noget forstenet rundt om mig selv lidt som i søvne, og så faldt jeg over mit kamera. Jeg havde taget portrætter og sådan noget tidligere, men jeg fornemmede, at det var godt at komme ud og klare hovedet og tankerne ude ved vandet. Alene.

Annonce

- Det var som om, det hjalp. Det hjalp mig til at se Vadehavet på en ny måde, og det gav ro i hovedet at gå og iagtage de små forandringer, der sker hele tiden. At tænke sig at hver sjette time, så trækker eller kommer vandet og efterlader nye spor. Det er foranderligt og alligevel det samme, siger Lars Roed

Havde aldrig fri

Han havde haft en lederstilling, og han mener selv, at det var det, der skubbede ham ud i stress-mode.

- Så har man aldrig fri. For det er jo lederen, der bliver spurgt, når der er problemer. Sådan var det hele tiden, men jeg fik heldigvis lov at vende tilbage til mit job som UX/UI designer hos Vaimo. Det er jo det, jeg bedst kan lide at lave. Det er noget, som jeg har undervist i over hele verden, og sådan kort fortalt er det noget med, at den brugerflade, man kan opleve eksempelvis på en hjemmeside eller et elektronisk produkt, skal være så brugervenligt og nemt at gå til som overhovedet muligt, fortæller han.

Der er mange smukke steder i verden, der er intet, der slår Vadehavet, synes jeg.

Lars Roed, prisbelønnet naturfotograf.

Kontoret ligger i København, men han kan i vid udstrækning arbejde hjemmefra lige på kanten til roen og det uforanderlige foranderlige.

Annonce

Galleri og bog

Siden 2018, hvor han for alvor begyndte at tage naturbillederne, er han blevet bedre og bedre. Så god at han i år blev kåret som Årets fotograf indenfor Natur og dyr, og han er med på Det Danske WPC Fotograflandshold, hvor han også har høstet hæder og ære internationalt.

Lars Roed vil helst gå ind tur ved Vadehavet hver eneste dag

Lars Roed gik ned med stress for fire år siden. Så begyndte han at fotografere for at få ro i hovedet. Nu vinder han priser og udgiver en bog om det smukke Vadehav.

Ved siden af dette har han åbnet et galleri i Ribe. Galleri Vadehavet hedder det. Det er naturligvis naturfotografierne, der her sælges.

- Jeg elsker, når der kommer kunder, og vi får en snak. Nogle har sagt, at de tager et lille stykke af havet med sig hjem, og de elsker at kigge på det, og så får de en oplevelse af at stå ude ved diget. Det glæder mig. Vadehavet giver mig ro, og er der andre, der føler det samme, så bliver jeg glad og taknemmelig.

Netop nu har han udsendt bogen ” Vadehavsbilleder - Naturen i evig forandring" på Muusmann Forlag. Bogen er sprængfyldt med de smukkeste billeder, der er ledsaget af små forklaringer om det unikke sted, vi bor så tæt på.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Annonce