Annonce
Ugeavisen Esbjerg

IKEA melder intet nyt fra Østfronten

IKEAs indtog i Esbjerg blev annonceret tilbage, hvor Johnny Søtrup stadig var borgmester for Esbjerg Kommune. Nu går vi snart ind i 2021, og der er stadig ikke bygget på grunden, som IKEA erhvervede af Bjarne Pedersen (på billedet) og Pedersen Gruppen. Arkivfoto: Tue Sørensen
Fra IKEA Danmarks hovedkontor i Hovedstaden er meldingen, at der fortsat intet er at fortælle om møbelkædens indtog i Esbjerg.
Annonce

Stilstand: Dette er på mange måder den samme historie, som vi bragte for præcis et år siden her i avisen. En historie om ingenting.

Sagen er nemlig, at der fortsat intet nyt er at fortælle i forbindelse med IKEAs indtog i Esbjerg, selvom det nu er hele tre år siden, at IKEA lagde an til at rykke ind i Esbjerg.

I 2018 meldte kæden så ud i en pressemeddelelse, at IKEA Danmark satte dets byggeri og åbning af et nyt varehus i Esbjerg på pause. Baggrunden var angiveligt nye forbrugsmønstre med fokus på convenience og nethandel samt prioritering af IKEA København samt IKEAs arbejde på globalt plan med at udvikle fremtidens varehus.

Siden har der været stille om den svenske møbelgigants indtog i byen, og da Ugeavisen Esbjerg sidste år ved denne tid talte med Christian Mouroux Pedersen, der er såkaldt Country Communication Manager i IKEA Danmark, lød det således:

- Jeg kan desværre ikke komme med noget nyt. I - ligesom vi - må væbne os med tålmodighed, men jeg garanterer, at vi melder noget ud så snart, at vi kan.

Annonce

Fortsat intet nyt

Siden er endnu et år gået, og møbel- og boligindretningskæden, der tilbage i 2017 forventede at åbne et 20.000 kvadratmeter stort varehus i 2021, praktiserer fortsat den tavse stil i forhold til Esbjerg og et kommende byggeri på den 50.000 kvadratmeter store grund, IKEA ejer på Kjersing Ringvej i den nordlige del af Esbjerg.

-Der er ikke nyt at fortælle. Og det får vi heller ikke i det kommende år. Vores fokus lige nu er på IKEA København ved Kalvebod Brygge, lyder meldingen fra Christian Mouroux Pedersen her i november 2020.

Men vil du tro, at der bliver nyt at fortælle om IKEA i Esbjerg i 2022 så?

- Jeg kan ikke svare dig på det, lyder den korte melding fra Christian Mouroux Pedersen.


Der er ikke nyt at fortælle. Og det får vi heller ikke i det kommende år.

Christian Mouroux Pedersen, Country Communication Manager i IKEA Danmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce