Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Schwartz er tilbage hos de røde

Karin Schwartz er tilbage som socialdemokrat. Foto: Tue Sørensen
Karin Schwartz er tilbage i det parti, hun forlod for syv år siden. Hun tror på den nye spidskandidat.
Annonce

-Man har et standpunkt – og et medlemskab – til man har et nyt, og det er lige præcist, hvad Karin Schwartz har. Hun sad i byrådet i otte år, og i godt syv år repræsenterede hun liste a, men meldte sig ud i 2013 i protest mod den højredrejning hun oplevede, at partiet tog med den i Esbjerg valgte Bjarne Corydon som finansminister, hvor der blandt andet stod salget af Dong og en konflikt med lærerne på programmet. Dertil kom, at der var lokalt politisk fnidder på bagsmækken, og det betød at hun valgte at tage sit gode tøj og gå.

Annonce

I top ti

Hun lavedes sin egen liste, der fik navnet Empartiet, der ikke opnåede en stol i byrådet og fire år senere kom hun ikke ind med Alternativet, men oplevede dog den personlige tilfredsstillelse at få 867 personlige stemmer, hvilket ville have givet hende tredjeflest stemmer i hendes gamle – og nu nye parti, og i al fald bragte hende pænt op i top ti blandt de folkevalgte.

- Jeg vidste ikke noget om at Jakob Lykke var bragt i forslag som ny spidskandidat, og det satte virkelig gang i tankerne hos mig. Han og jeg kom ind i Byrådet på samme tid og slog vores skævere sammen. Blandt andet dengang vi et læserbrev, skrev at vi  syntes, det var en god ide at bygge Blue Water Arena. Der faldt der brænde ned fra gruppeformanden, der skrev at han var ved at få kaffen galt i halsen, da han læste det, hvortil Lykke svarede: så må vi ikke håbe den var for varm, siger Schwartz med et grin.


Socialdemokratiet skal trækkes lidt til venstre

Karin Schwartz.


Hun ser det som en styrke, at både Lykke og hende selv har været væk fra partiet et stykke tid. - -Vi kommer med nye impulser og måske med nye perspektiver på det politiske arbejde. Jeg har været optaget af en masse frivilligt arbejde og har jo også været aktiv i Alternativet, men jeg kunne se, at her skulle der laves en masse organisatorisk arbejde, og det er egentligt ikke det, jeg har mest lyst til.

Der er masse gode mennesker i Alternativet, der er oprigtigt optaget af politik, men det handler også om at kunne få ændret noget, og det er lettere hos socialdemokraterne. Her vil jeg forsøge at værne om de traditionelle socialdemokratiske dyder, som jeg syntes forsvandt for syv år siden. Det handler blandt andet om, at vi skal være mere sammen om tingene. Under corona-krisen har vi alle vel fornemmet at vi længes efter fællesskabet og det at være sammen om noget. Det jeg også fornemmer, at Jakob står for.

Han har jo også hentet sig en masse viden som fagforeningsformand og har fået kendskab til andre sider af samfundet. Og det tror jeg er godt at bringe ind i partiet. Jeg håber på, at jeg kan trække partiet i en lidt mere venstre orienteret retning. Jeg er selv klimatosse, og det bør have høj prioritet, synes jeg, ligesom vi skal værne om byens DNA, havnen. Her skal der ikke bygges boliger. Det er en aktiv havn og et vigtigt omdrejningspunkt for byen, synes jeg, siger hun.

Annonce

Velkommen hjem

Rygterne om hendes tilbagekomst har svirret længe, og hun har selv hørt fra hendes tidligere kolleger i partiet, hvoraf flere er blevet oprigtigt glade over at hun nu finder ”hjem”.

-Det er jeg virkeligt glad for. Hvis jeg kunne fornemme, at der var en stor modstand imod mig, så lod jeg det ligge. Men nu går jeg ind ad den dør, jeg gik ud af, og det er vigtigt for mig, siger hun. -Hun ser sig selv som en slags sekundant for Lykke. Jeg er god til at gennemskue tingene og se linjerne og de politiske spil, det vil jeg naturligvis give videre, i det omfang, der er brug for det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Succes for frokostpop

Annonce