Annonce
BYLIV

Sang, guitar og klaver: Nyt musikinstitut åbner i Smallegade

Grundlægger og ejer af Music Institute of Copenhagen, Rasmus Obitsø, ser frem til at byde elever på nye musikalske rejser i Smallegade med blandt andet guitarspil. Pr-foto
Frederiksberg er nu blevet et musikinstitut rigere. Music Institute of Copenhagen har slået dørene op for en ny afdeling, der er beliggende i Smallegade 10.

Efter små ni år i de hyggelige lokaler ved søerne er musikskolen Music Institute of Copenhagen klar til at udvide med endnu en ny skole på Frederiksberg. Tiden under den anden coronanedlukning er nemlig blevet brugt på at istandsætte lokalerne i Smallegade 10, og nu er musikskolen endelig klar til at byde elever på nye musikalske rejser.

For flere kan det måske lyde overraskende, at der åbnes en ny skole midt under en coronapandemi med flere restriktioner gældende, men for Music Institute of Copenhagen giver det mening. De har nemlig oplevet en massiv stigning i nye elever, inden Danmark blev ramt af coronanedlukning igen i december 2020.

- Vi så en 100% stigning af elever i vinduet mellem de to nedlukninger. Vi står i en fælles katastrofe, og vi har brug for en fælles flugt. Musik kan være det åndehul, og vi vil gerne hjælpe med adspredelse, siger Rasmus Obitsø, grundlægger og ejer af Music Institute of Copenhagen, til Frederiksberg Bladet.


Det er lige meget, hvor gammel du er, musikundervisning kan være et frirum fra coronafængslet.

Rasmus Obitsø


Annonce

Mere end bare musik

Tidligere har non-profit-fonden PFS (Pension for Selvstændige) haft lokaler i Smallegade 10, som Rasmus Obitsø og Music Institute of Copenhagen nu har overtaget. Til grund for musikskolens udvidelse ligger også, at de henvender sig til alle - både børn, unge som voksne. Yderligere fremhæver ejeren selv musikundervisningen som et frirum, specielt under coronapandemien.

- For mig er det helt tydeligt, at vi midt i alt ensomheden og tomgangen har brug for at blive udfordret, vi skal stimulere vores tankemønstre med nye, spændende opgaver. Og det er lige meget, hvor gammel du er, musikundervisning kan være et frirum fra coronafængslet.

Ikke nok med at være et frirum ses musikken også som en redning for mange mennesker. Det kender Rasmus Obitsø alt til, da han selv som teenager drog fra Skive til København uden en krone på lommen. I dag har han gjort musikken til sin levevej.

Derfor bygger Music Institute of Copenhagens ideologi på at give en håndsrækning til unge i svær situation. Dette har musikskolen forsøgt med tiltaget ’Musik I Livet’, hvor udsatte unge modtager gratis undervisning. Og med nyåbningen i Smallegade håber Rasmus Obitsø på at hjælpe flere mennesker gennem musikken.

Der ligger en gratis prøvetime og venter til alle nye elever i Smallegade 10.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce