Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Jubel i lokale butikker: Hvor har vi glædet os

Det var med et stort smil inde bag mundbindet, da Mette Sølvbjerg igen kunne slå dørene op til skobutikken Sølvbjerg Shoes i Hedensted. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Der blev både byttet julegaver og handlet forårsnyheder, da de små detailbutikker fik lov at åbne op igen mandag. Nu skal den tabte indtjening fra vinteren hentes ind.

Hedensted: Indehaver af Sølvbjerg Shoes Mette Sølvbjerg strålede om kap med skoene på hylderne, da hun mandag kl. 9.30 slog dørene op til sin butik på Haralds Plads i Hedensted for første gang i mere end to måneder.

De små detailforretninger har været tvangslukkede siden juleaften, men i sidste uge besluttede et flertal i folketinget, at de som en del af genåbningsplanen kunne åbne igen 1. marts.

Og det var en nyhed, der faldt i god jord hos de lokale butikker.

Annonce

Vigtigt at handle lokalt

- Det betyder alverden, at vi nu må åbne. Vi jubler og glæder os meget over igen at have kontakt med kunderne i butikken. Jeg tror også, at folk har været kede af at se de lukkede butikker - at de har kunnet se fremtiden med butiksdød i byen. Jeg tror, folk har fået øjnene op for, at det har betydning at handle lokalt. Det betyder noget for byen og for huspriserne, for det er ikke nemt at få folk til at flytte til en by uden handelsliv, siger Mette Sølvbjerg.

Det bakker dagens første kunde, Karina Jensen, op om.

- Det er så vigtigt, at vi alle sammen handler lokalt. Derfor har jeg ventet med at handle, og jeg skal videre til flere andre lokale butikker i dag, siger Karina Jensen, der virkelig har glædet sig til at købe op til flere par sko på genåbningsdagen.

- Jeg har ventet, ventet og ventet, siger Karina Jensen, der var den første kunde i Sølvbjerg Shoes klokken 9.30 mandag. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen


Det er så vigtigt, at vi alle sammen handler lokalt. Derfor har jeg ventet med at handle, og jeg skal videre til flere andre lokale butikker i dag.

Karina Jensen


Annonce

Sko skal prøves

Sølvbjerg Shoes i Hedensted har holdt den gående med salg fra webshoppen og livesalg på Facebook, mens Sølvbjerg Shoes i Juelsminde har været helt lukket.

- Det har været vigtigt for os at tænke ud af boksen, så folk ikke glemmer os, og nu glæder vi os til at komme lidt mere tilbage til den hverdag, vi kender, siger Mette Sølvbjerg.

Sølvbjerg Shoes holder ikke tilløbsudsalg, men har i stedet valgt at markere, at butikken i Hedensted fyldte syv år i februar, mens butikken i Juelsminde samtidig fyldte seks år. Derfor kan man finde fødselsdagstilbud fordelt ud på hele ugen i begge butikker.

Mette Sølvbjerg regner også med, at der skal byttes nogle julegaver, men hun håber også, at fødselsdagstilbuddene kan få ryddet ud i varerne.

- Uanset om folk skal bytte eller købe nye sko, så ved vi, at det betyder noget, at folk nu kan komme ned og prøve skoene, siger Mette Sølvbjerg.

Annonce

Opbakningen er intakt

Det samme gjorde Grethe Christensen hos Sportigan på Østerbrogade i Hedensted.

- Åbningen betyder alt. Vi har glædet os meget til at møde kunderne igen. Os små butikker kan heller ikke blive ved med at holde lukket. Det er for hårdt for økonomien. Der skal nogle penge i kassen, så vi kan betale regningerne, siger Grethe Christensen.

Salget i januar og februar er primært foregået via bestillinger, og så har kunderne kunnet hente varerne på planlagte tidspunkter. Men selvom der har været god opbakning til Sportigan i Hedensted, så kan det ikke sammenlignes med at holde åbent.

Sportigan-ejerne Grethe og Finn Christensen smiler stort i døråbningen. Inde i butikken er de mere end klar til at tage imod kunderne med mundbind, sprit og forårsvarer. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen

- Slet ikke, men kunderne har været gode til at støtte op om os og hente deres varer ved bagdøren. Vi har også eksperimenteret med lidt salg via Facebook, hvorefter folk også har kunnet skive eller ringe og lave en aftale om afhentning. Vi har fået positive tilkendegivelser fra kunderne, så vi er sikre på, at de nok skal komme tilbage til os fysisk, siger Grethe Christensen, der primært fik travlt med at vise forårsnyheder frem mandag formiddag.

- Vi har fået en god start med de første kunder her til formiddag, og så håber vi bare, at der kommer flere i løbet af dagen og de kommende dage, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Jeg og rigtig mange borgere i Stouby og omegn ser frem til, at Fakkegrav-området igen bliver et dejligt og attraktivt sted

Hedensted/Juelsminde Avis

Carsten Tøjmand klar til at lægge frakken på hylden efter 36 år: Har solgt halvdelen af butikken til næste generation

Annonce