Annonce
Holstebro Onsdag

Disse ti film glæder Big Bio sig til at vise

Big Bio i Holstebro har haft en hård start, der har været præget af corona-lukninger og -begrænsninger. Fra torsdag den 6. maj lukker landets biografer op igen med coronapas og på samme måde som før nedlukningen op til jul. - Jeg er helt tryg ved den måde, vi åbner på, og efterhånden tror jeg, at vi alle har fået godt styr på det med coronapasset, siger biografdirektør Louise Obel. Arkivfoto: Morten Stricker
Torsdag den 6. maj genåbner biograferne efter mere end fire måneders nedlukning. Big Bio i Holstebro ser frem til atter at kunne vise film for publikum, og biografejeren mener at have et stærkt filmprogram klar.

Holstebro: Har du savnet at sidde i biografmørket med et stort bæger popkorn foran dig og lade dig underholde af handlingen på lærredet, så er du ikke alene.

Efter at lyset blev slukket efter den sidste forestilling torsdag den 10. december sidste år, har landets biografer ligget øde hen. Men nu - efter 147 dages coronanedlukning - er biograferne klar til at tage imod publikum fra torsdag den 6. maj.

Med coropas ganske vist, men Louise Obel, der sammen med sin mand, Henrik Obel, står bag Big Bio i Holstebro, glæder sig til at vise alle de film, biografen har på progrannet.

Annonce

Holstebro Onsdag har bedt biografejeren om at pege på de ti film, hun og Big Bio glæder sig mest til at vise.

Her er Louise Obels bud:

1 The Father

- Vi glæder os meget til, at vi igen får gang i Biografklub Danmark. Her kan for eksempel nævnes The Father med Anthony Hopkins i hovedrollen. Han har netop modtaget en Oscar for sin rolle, siger Louise Obel om sit første bud, The Father.

- Han er den ældste, der har modtaget en Oscar, og han er bare super dygtig, tilføjer hun.

Filmen handler om Anthony, der nægter at få hjælp fra sin datter, efterhånden som han bliver ældre. Mens hans omstændigheder ændrer sig, begynder Anthony at sætte spørgsmålstegn ved sine elskede, sit egent sind og endda sin egen virkelighed.

The Father tager fat i temaer som alderdom, minder og familierelationer. Filmen blev hædret med to Oscars for Bedste manuskript samt for Anthony Hopkins' hovedrollepræstation.

Filmen, der er en af sæsonens film i Biografklub Danmark, vises i Big Bio i Holstebro fra den 10. juni.

2 Smagen af Sult

Maggi og Carsten (spillet af Katrine Greis-Rosenthal og Nicolaj Coster-Waldau) jagter den forjættede Michelin-stjerne til deres restaurant. Det er udgangspunktet for den danske film, Smagen af Sult. Foto fra filmen

- Den danske film, Smagen af Sult, med Nicolaj Coster-Waldau og Katrine Greis-Rosenthal i hovedrollerne er også værd at lægge mærke til, mener Louise Obel, der tilføjer:

- Jeg har set filmen. Jeg kunne rigtigt godt lide den, og  jeg glæder mig til, at vi kan vise den.

Mad og kærlighed er hovedingredienserne i Christoffer Boes kærlighedsdrama. Filmen handler om Maggie og Carsten, som har to skønne børn og åbner deres egen gourmetrestaurant, Malus. Men en dag modtager Carsten et brev om, at hans kone elsker en anden...

- Et super godt og spændende, dansk drama.  Katrine Greis-Rosenthal er hende, der spillede med i Lykke Per, og hun var også på besøg her i Holstebro dengang ved premieren. Nicolaj Coster-Waldau leverer også en rigtig stærk præstation, mener Louise Obel.

Filmen, der er en af sæsonens film i Biografklub Danmark, vises i Big Bio i Holstebro fra den 24. juni.

3 Pagten

Birthe Neumann spiller hovedrollen som forfatterinden Karen Blixen i Bille August-filmen Pagten. Foto: Rolf Konow

Pagten af Bille August med Birthe Neumann i hovedrollen som Karen Blixen er også med på listen.

- Jeg har desværre ikke set den, siger Louise Obel og forklarer, at pandemien har lagt hindringer i vejene for messer og andre arrangementer, hvor biograffolket normalt får lov til at se de nye film før alle os andre.

- Men en film med Birthe Neumann i hovedrollen og med Bille August som instruktør - det kan ikke gå galt, vurderer biografejeren.

Pagten tager udgangspunkt i historien om den unge digter, Thorkild Bjørnvig, og hans møde med den aldrende verdensstjerne, Karen Blixen. Det bliver et fatalt møde mellem to mennesker, som er i hver deres ende af både livet og karrieren.

Filmen, der er en af sæsonens film i Biografklub Danmark, vises i Big Bio i Holstebro fra den 5. august.

4 Marco Effekten

Jussi Adler-Olsen-fans kan godt begynde at tælle ned til Ulrich Thomsens debut som vicekriminalkommissær Carl Mørck i Afdeling Q-thrilleren Marco Effekten. Foto Klara Cvrckova/Nordisk Film

Der er også mange, store Blockbuster-film på vej, og en af dem er Marco Effekten - den nye Jussi Adler-film, som nu har Ulrich Thomsen i hovedrollen som Carl Mørck, der før blev spillet af Nikolaj Lie Kaas.

- Den film har jeg også set. Med skiftet af skuespilleren i hovedrollen får man en helt anden karakter, og Ulrich Thomsen spiller virkeligt godt. Jeg er spændt på, hvad folk siger til skiftet, siger Louise Obel, der ikke vil afsløre sin egen holdning til, hvem der er bedst i rollen.

- Men jeg vil tro, at mange vil ind og se filmen for at have en holdning til det, tilføjer hun.

Handlingen i romanen og filmen følger den 15-årige dreng, Marco, som sammen med sin sigøjnerfamilie lever af at tigge og stjæle. Men familiens overhoved, Zola, vil gøre Marco  invalid med vilje, så de kan få flere medlidenhedspenge. Marco vælger at flygte og gemme sig i København, hvor Afdeling Q kommer på sporet af sagen.

Filmen vises i Big Bio i Holstebro fra den 27. maj.

5 Top Gun 2: Maverick

Tom Cruise spiller atter piloten Pete "Maverick" Mitchell, der denne gang skal træne nogle rekrutter i en tid, hvor ubemandede droner bliver mere og mere almindelige. Foto fra filmen

- Top Gun 2-filmen tror jeg bliver kæmpe stor, og det er en film, mange glæder sig til at se, mener Big Bio-direktøren.

Top Gun 2: Maverick er en amerikansk actionfilm med Tom Cruise i hovedrollen. Filmen bliver en efterfølger til Top Gun fra 1986.

I den nye film arbejder Tom Cruises legendariske karakter, Maverick, nu som mentor og flyvelærer for den nye generation af hotshot-piloter som for eksempel enspænderen Sugar, den konkurrencelystne Kansas, nørden, en sej kvinde ved navn Drone og sidst men ikke mindst den bundærlige Shotgun.

Filmen vises i Big Bio i Holstebro fra den 18. november.

6 No Time To Die

No Time To Die med Daniel Craig i hovedrollen skulle oprindeligt have haft premiere den 2. april 2020, men den 25. Bond-film var den første storfilm, der på grund af coronavirus måtte rykke premieredato. Flere gange endda. 007-filmen kan ses i Big Bio Holstebro fra den 30. september. Foto: Nicole Dove

No Time to Die er den 25. spillefilm om den hemmelige, britiske agent James Bond, der for femte gang spilles af Daniel Craig.

En film, som Big Bio har et helt specielt forhold til. James Bond-filmen var nemlig valgt som åbningsfilm, da den nye biograf åbnede i Enghaven i Holstebro. Men premieren på filmen blev udsat flere gange. Big Bio valgte at flytte åbningen til premieredagen, der atter blev skubbet ud i fremtiden på grund af den verdensomspændende corona-epidemi.

- Vi tør jo næsten ikke at sige alle gode gange fire - eller hvor mange gange vi nu er oppe på, siger Louise Obel, der tror på, at biografen nu endelig får lov til at vise filmen i efteråret.

- James Bond-film er noget ganske særligt. Det er en bred film med et bredt publikum, og folk glæder sig til at se, hvad den næste film kan, mener hun.

I No Time to Die arbejder Agent 007 for den britiske efterretningstjeneste MI6. Bond er stoppet som aktiv agent, og nyder det afslappende liv på Jamaica. Hans otium bliver dog hurtigt afbrudt, da hans gamle ven, Felix Leiter fra CIA, beder ham om hjælp.

Filmen vises i Big Bio i Holstebro fra den 30. september.

7 Promising Young Woman

Carey Mulligan spiller rollen som Cassie i Promising Young Woman. Foto fra filmen

På plakaten ved åbningen er filmen Promising Young Woman, der netop har vundet en Oscar for bedste, originale manuskript.

- Det er en film i en helt ny genre, nemlig en blanding mellem en thriller og en komedie: Det er en ret voldsom film, der samtidig er morsom, og den nye og geniale fortællemåde kunne meget vel ligge til grund for, at den har vundet en Oscar, forklarer Louise Obel.

Promising Young Woman handler om en ung kvinde, som er traumatiseret af en tragisk hændelse i sin fortid. Den unge kvinde tager nu på togt for at få hævn over mændene, hun har stået overfor. Filmen er skrevet og instrueret af skuespillerinden Emerald Fennell, som tidligere har spillet med i Den Danske Pige.

Filmen vises i Big Bio i Holstebro fra den 6. maj.

8 Chaos Walking

Mads Mikkelsen (billedet) spiller over for Daisy Ridley og Tom Holland i adventure-filmen Chaos Walking. Foto fra filmen

- Mads Mikkelsen er rigtigt i vælten, og hvis man er Mads Mikkelsen-fan, kan man få stillet sin film-sult, for vi viser faktisk tre film med ham på rollelisten. Foruden Chaos Walking er det Druk, der netop har modtaget en Oscar for bedste internationale film, og Retfærdighedens Ryttere, lyder det fra Louise Obel.

Adventure-filmen foregår i en en dystopisk verden, hvor der ingen kvinder er, og alle levende væsner kan høre hinandens tanker.

Handlingen er den, at Todd i en ikke alt for fjern fremtid opdager Viola, en mystisk pige, der nødlander på hans planet. Det vækker opsigt i det lille samfund, hvor der ellers ingen kvinder er, og alle mænd er ramt af ”støjen” - en kraft, der blotter alle deres tanker for omverdenen.

I dette farlige landskab er Violas liv truet - og da Todd lover at beskytte hende blandt andet fra byens overhoved, Mayor Prentiss, må han finde sin egen indre styrke og dykke ned i planetens mørke hemmeligheder.

Bestselleren, The Knife of Never Letting Go af Patrick Ness, ligger til grund for science fiction-eventyret.

Filmen vises i Big Bio i Holstebro fra den 6. maj.

9 Wrath of Man

Action-komedien Wrath of Man med Jason Statham i hovedrollen handler om en mand, der har ansvaret for at flytte millioner af dollars rundt i Los Angeles hver uge. Foto: Metro Goldwyn Mayer Pictures

- Vi har fået lov til at vise Wrath of Man som en forpremiere lørdag den 8. maj - og kun lørdag, Hvis man vil se den senere, må man vente til, den har danmarkspremiere den 12. maj, siger biografejeren, der kalder filmen for vild action.

Filmen har Jason Statham i hovedrollen.

Action-filmen handler om den kolde og mystiske karakter H, der arbejder for et firma, der har ansvaret for at flytte millioner af dollars rundt i Los Angeles hver uge. H virker på det ydre som en stille person, men bag facaden gemmer sig en toptrænet sikkerhedsvagt, som måske også har sin egen mission.

Filmen vises i Big Bio i Holstebro den 8. maj og igen fra den 12. maj.

10 Operation Nordpolen

De danske stemmer, der lægges til børnefilmen Operation Nordpolen, kommer blandt andet fra Mikkel Fønsgaard og Maria Lucia. Foto fra filmen

Big Bio viser også film for børn og familier.

- Vi lægger vi ud med danmarkspremiere på Operation Nordpolen og en forpremiere på Knudsen og Ludvigsen 2, fortæller Louise Obel.

Operation Nordpolen skulle have haft premiere til jul, men var altså en af de film, der blev ramt af corona-nedlukningen. Så nu får den altså en forsinket forårs-premiere.

- Og selv om det er forår, er det stadig god børne- og familiefilm, mener hun.

Børnefilmen handler om polarræven Tjep, der arbejder i postrummet hos ABDS, men han har meget større drømme end det. Han længes efter blive slædehund og få lov at levere posten, en såkaldt Top Dog. For at bevise sit værd får han fat i en slæde og leverer en mystisk pakke til en hemmelig adresse.

Filmen vises i Big Bio i Holstebro fra den 6. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Love is in the air

Annonce