Annonce
Holstebro Onsdag

Elever på friskole bidrager til kunstværk med sko

Det kræver koncentration sådan at skulle male en sko knaldrød. Her et glimt fra elevernes samarbejde med kunstneren, Lise Eiler. Pressebillede

Holstebro: I flere måneder har børn og unge på Vestbyen Friskole i Holstebro kunne følge en kunstner helt tæt på - og eleverne har bidraget til et kunstværk med deres sko.

Vestbyen Friskole er en af tre skoler, der har modtaget et sponsorat fra LB Foreningen på 94.350 kroner til et kunstprojekt, som skolens elever i et samarbejde med den lokale kunstner, Lise Eiler, har gennemført i løbet af efteråret.

Projektet blev valgt med følgende begrundelse:

Annonce

Mere om foreningen

LB Foreningen ejer hovedparten af LB Forsikring, herunder Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring, Runa Forsikring og LB Forsikring og PFA,

LB Foreningen har siden 2015 uddelt kunstsponsorater på op til 100.000 kroner til uddannelsessteder rundt om i landet.

Der åbnes for dette års ansøgninger til november, hvor alle uddannelsessteder i postnummer 1000 til 3690 opfordres til at søge puljen.

"Udsmykningen til Vestbyen Friskole skal fortælle om en skole, hvis grundlæggende værdier er trivsel, faglighed og fællesskab. Værket vil bestå af et "træ", der vil vokse fra gulv til loft, bestående af aflagte sko fra skolens elever. Vi finder projektet spændende, kreativt og nytænkende. Vi mener, at det kan inspirere eleverne og give dem en idé om, at kunst ikke kun er en entydig størrelse. Projektet inddrager på fin vis alle skolens elever, der i samarbejde med kunstner Lise Eiler i fællesskab skal illustrere, at alle forskellighederne er med til at fuldende helheden, gøre den interessant og med et budskab. Samtidig støtter projektet op om bæredygtighed ved at vise, at gamle ting kan få stor værdi i nye omgivelser."

Skolen afholder fredag den 30. oktober fernisering  med børn og kunstner, der fremviser deres værk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Daginstitution er vild med vilje

Annonce