Annonce
Holstebro Onsdag

Liberalt Oplysningsforbund har i 75 år samlet og oplyst danskerne

Annonce

Holstebro: LOF - Liberalt Oplysnings Forbund - har i år 75 års jubilæum. Og paradoksalt nok må man i jubilæumsåret se tomme undervisningslokaler - en stor kontrast til den energi og ånd, der ellers præger undervisningen og deltagelse i LOFs aftenskolekurser.

Idéen til et liberalt oplysningsforbund opstod i Venstre, Danmarks Liberale Parti umiddelbart før besættelsen. For at omgå et tysk forbud mod politisk aktivitet, udsatte man oplysningsforbundet, og oprettede i stedet Dansk Studiekredsforening. Da besættelsen sluttede, var LOF klar. Nazismen viste os, hvor vigtigt det er, at vi har adgang til viden, at vi lærer at tænke kritisk, og at vi mødes og diskuterer ting på tværs af samfundets grupper, lyder det fra LOF.

- Når Danmark åbner igen, så er det sikkert og vist, at LOF er klar. Klar til at løse de opgaver, vores samfund til den tid tumler med. Også i den lokale afdeling LOF Holstebro-Struer-Lemvig er vi i gang med at planlægge den kommende sæson, og vi lover, der bliver fuld skrald på. Alt det vi ikke kan komme til her i denne tid, alt det vi savner og alt det, der binder os sammen. Det er vi i gang med at udvikle en masse aktiviteter til, siger skoleleder Bent Bjerregaard i en pressemeddelelse.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce