Annonce
Holstebro Onsdag

På jagt efter Danmarks bedste gårdbutik og lokalproducent

For andet år i træk kårer Goforlocal den bedste gårdbutik samt den bedste lokalproducent - og du kan stemme på dine favoritter. På billedet ses mad leveret fra nogle af landets mange gårdbutikker og producenter. Foto: Goforlocal
For andet år i træk uddeler Viborg-virksomhed priser til landets bedste gårdbutik og  bedste lokalproducent - frem til den 1. september kan du stemme på dine favoritter.
Annonce

Holstebro/Danmark:  I Viborg ligger en virksomhed, der brænder for at gøre det lettere for os alle sammen at handle ind så lokalt som muligt – nemlig hos de små gårdbutikker og lokalproducenter rundt om i det danske land. Virksomheden hedder Goforlocal.dk, og det er en online platform, der gør det nemt for forbrugerne at finde lokalproducenter og gårdbutikker i lige netop deres lokalområde.


Det er vores mål at gøre gårdbutikker til et reelt alternativ til supermarkederne. Det er jo i virkeligheden tosset at købe blåbær importeret fra Spanien, når man kan købe friskplukkede, danske blåbær lige i nærheden af, hvor man bor.

Niels Høegmark, partner i Goforlocal.


- Det er vores mål at gøre gårdbutikker til et reelt alternativ til supermarkederne. Det er jo i virkeligheden tosset at købe blåbær importeret fra Spanien, når man kan købe friskplukkede, danske blåbær lige i nærheden af, hvor man bor, siger Niels Høegmark, der er partner i Goforlocal.

Sammen med Niels Reinau står han bag virksomheden, der sidste år for første gang kårede Danmarks bedste gårdbutik og lokalproducent. Det skete ved et awardshow, der blev afholdt på Food Innovation House i Vejle.

Sådan gør du

Hvis du har en favorit-gårdbutik, som, du mener, bør ende med titlen som Danmarks bedste, kan du hjælpe den ved at stemme på den.

Det gør du ved at sende en SMS til 1245 med teksten ”go (mellemrum) navnet på gårdbutikken”.

Det koster almindelig SMS-takst.

I år har Viborg-virksomheden atter sat sig for at finde ud af, hvor i Danmark den bedste gårdbutik ligger. Håbet er, at den årlige kåring kan være med til at skabe en større bevidsthed om mulighederne for at købe ind direkte hos de små producenter.

- Med den her kåring vil vi først og fremmest gerne give et velfortjent skulderklap til alle de gårdbutikker, der hele året rundt brænder for at levere lækre produkter til danskerne. Og så vil vi selvfølgelig gerne gøre endnu flere danskere opmærksomme på, at man sagtens kan gøre lokale fødevareprodukter til en langt større del af ens hverdag, siger Niels Høegmark.

Annonce

Forbrugerne bestemmer

Frem til den 1. september kan forbrugerne indstille og stemme på deres yndlingsgårdbutik via SMS. Herefter bliver tre endelige kandidater valgt i hver kategori, og en fagjury vil til selve awardshowet til efteråret kåre de endelige vindere af titlerne.

Alle, der stemmer er i øvrigt med i lodtrækningen om gavekort til en valgfri gårdbutik, som Goforlocal udtrækker hver måned.

Mere om priserne

Selve awardshowet bliver afholdt til efteråret, fordi der ofte er meget travlt i mange gårdbutikker i løbet af sommeren.

Fagjuryen skifter fra år til år, men består af folk fra brancher, der på den ene eller den anden måde hænger sammen med det at købe lokale produkter.

Sidste års fagjury bestod af Flemming Birch fra Birch&Birch, Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle, Iben Krog Rasmussen, direktør for Tænketanken Frej.

Danmarks Bedste Gårdbutik 2019: Gårdbutikken Økoladen, Ringkøbing.

Danmarks Bedste Lokalproducent 2019: Ømosebær, Kjellerup.

Sidste års vinder blev Økoladen fra Ringkøbing. Britta Pedersen, der sammen med sin mand, Søren, ejer gårdbutikken, oplever, at folk er gode til at støtte dem, når de får muligheden som med dette awardshow.

- Det var fedt at se, at når vores kunder og lokalsamfundet herude fik muligheden for hjælpe med at sprede budskabet om os, så var de klar med det samme. Det var helt fantastisk at få sådan en opbakning, og det betyder jo meget, for vi driver jo også gårdbutik for at give kunderne de bedste produkter, fortæller Britta Pedersen efter sidste års sejr.

Goforlocal oplyser, at der i Vestjylland findes 86 gårdbutikker - i Holstebro-området er det blandt andet Tvis Gårdbutik, Udgaards Bryghus på Møllevej i Holstebro, Kræmmergård Frugt & Grønt Holstebro, Østergaards Bærbod på Hajslundvej ved Borbjerg, Sevel Øko og Ausumgaard.

Du kan læse mere om konkurrencen og finde mere end 500 producenter landet over på:

www.goforlocal.dk/award/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce